Barwniak czerwony - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Barwniak czerwony

Liczba wyświetleń: 2256·Odpowiedzi: 2
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok

05 kwi 2007, 20:30 Barwniak czerwony  (#1)  

Witam mam problem z moimi barwniakami. Kupiłem "niby" parkę jednak nie przepadają za sobą. Przeczytałem literature fachową i prawdopodobnie mam 2 samce. Dokupiłem samicę ale teraz jest wojna do sześcianu. Może jeszcze nie dobrały sie w parę?? Co na to zaradzić?
Liczę na wasza pomoc.

jacoby

12 lip 2007, 18:42   (#2)  

dokup z 5-7 samic a nie 1 na 2 szt meskie :D ty nie masz serca :P albo wywal jednego samaca

Tarik
Ranga: Początkujący

13 lip 2007, 20:51   (#3)  

i będzie tak, i połowa akwarium 300 l tylko dla rodzinki :D (jeżeli to ogólne ) (oczywiście to czerwieniaki ,a nie barwniaki),

azet
Ranga: Zainteresowany tematem

Wspieram stronę kontem Premium

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

YouTube

Barwniak Czerwonobrzuchy, proszę o szybka poradę

Adamowik w Zwierzęta · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 5427
Mam parke barwniaków, ale nie harem i nie wiem czy nie muszę dokupić samicy. Są one jeszcze małe. Od razu po wrzuceniu do akwarium było wszystko ok, jedyne co to razborki głównie samiec zaczepiał i mu...
f3d4e73be5ae5bd7.jpg

Chory neon czerwony

michal78 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1273
Witam, jeden z mich neonów czerwonych (stado liczy 10 sztuk) wydaje się być dość mocno wyblakły, pod światło można odnieść wrażenie że jest to coś w rodzaju białawego zmatowienia na powierzchni jego c...
złota łopata.jpg

Neon czerwony - bardzo prosze o odpowiedz!!!

Sigi w Zwierzęta · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 9072
Kupiłem w sklepie zoo 4 sztuki neonow czerwonych,po przyniesieniu do domu (po okolo 30 min) 3 sztuki z nich plywaly do góry brzuchem ale żyły.Po wpuszczeniu do wody przezyły 2.Ryby były swiezo po dost...

Barwniak czerwonobrzuchy - samiec czy samica

lud3ik w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2486
Witam, mam problem. Kupiłem (wydawało mi się parkę barwniaków) ale ten bardziej kolorowy goni jak szalony tego drugiego. Mam 6 kokosów i kilka jaskiń z kamieni a dominująca sztuka przegania tamtego z ...

Neon czerwony

Bartasf w Zwierzęta · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 6845
Witam serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem chociaż z akwarystyką mam do czynienia już od dawna, patrząc na waszą wiedzę to jestem raczej raczkującym akwarysta stąd penie banalne pytanie z mojej stro...

Neon czerwony pada

Vadex w Zwierzęta · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3167
Witam! Od jakichś trzech miesięcy mam akwarium roślinne, rybki wpuszczone ponad miesiąc od startu. W akwarium 120L stadko 30 neonów czerwonych, 6 otosków i kilka krewetek red cherry. Wczoraj zauważyłe...

Neon czerwony biała krosta

Pablo3d w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1164
Hej, wczoraj kupiłem 6 neonów czerwonych a dzisiaj na jednym zauważyłem biała kroste, czy to ospa rybia czy coś poważnego? IMG_20171121_172725773.jpg IMG_20171121_172554284.jpg

Czerwony pasożyt wystający przy odbycie

zi0allegro w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2898
Akwarium ma kilka miesięcy,filtr wydajny no2/nh3/4 zerowe. Dwie ryby zarażone w odstępach czasowych przez okres trzech miesięcy. Pierwsza ryba była odłowiona,po dwóch miesiącach ten sam przypadek. Dwi...

Neon czerwony

Anonim 51850 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1835
Moje pytanie się może co niektórym wydać nieco archaiczne, ale czym karmicie neony czerwone? Na chwilę obecną karmię suszoną rozwieltką oraz płatkami d-allio plus. Napiszecie, że rurecznik ochotka, al...

Barwniak czerwonobrzuchy - chory

Michał_R w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4299
Witam Mój barwniak czerwonobrzuchy coś sobie wyhodował na głowie i skrzelach :( Pleśniawka? Coś innego? Przekąpałem go w roztworze soli i trochę pomogło 20161216_191809-1.jpg 20161216_191318-1....

Statystyki

Ten temat przegląda 264 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571025
 •  Liczba wątków: 48815
 •  Użytkownicy: 36939

•  Najnowszy użytkownik: meoowu77

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 264 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.