Co o tej roślince sądzicie?
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Mam taką z firmy plantis i rośnie barzdzo szybko nie zgodzę się co do tego że ma ona 10cm w moim zbiorniku jest o wiele większa szczytowe liście zmieniają kolor na rózowy przy odpowiedniej ilości światła .Jest bardzo dekoracyjna i tworzy wspaniałe kępy .
-

dylus
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: grudziądz
Rafale, mam podobne obserwacje z uprawy tej rośliny co i dylus. Dlatego zrezygnowałem z niej 
-

Nessos-Przemyslaw Ziolek
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Wrocław
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
dylus napisał(a):Mam taką z firmy plantis i rośnie barzdzo szybko nie zgodzę się co do tego że ma ona 10cm w moim zbiorniku jest o wiele większa szczytowe liście zmieniają kolor na rózowy przy odpowiedniej ilości światła .Jest bardzo dekoracyjna i tworzy wspaniałe kępy .
Te różowe przebarwienia to jak dla mnie niedobory potasu i/lub związków N/P.
Pozdrawiam, Mariusz
-

enigma
●
- Ranga: Zasłużony akwarysta
- Miasto: Wrocław
-
Powiązane tematy
Podsyłam stronkę do obejrzenia.
Cuda, wianki...
:-)
https://www.wio.eco/
Chciałbym pozdrowić wszystkich akwarystów i przywitać się jako nowy członek tego forum.
Mam do Was prośbę o ocenę sumpa jaki został wykonany przez firmę, która składa mi akwarium.
To jest sump do akw...
Szafka dość wysoka, bo ma ponad 100cm wysokości. Plyta wierzchnia zrobiona z 36mm blatu kuchennego. Reszta z osb. Główne podpory grubości 25mm. Polki dolne i górne skręcone mocno na długie konfirmatu....
Znalazłem takie ogłoszenie na olx . Co sądzicie o tych lampach . Cena zabija . Ciekawe czy takie rozwiązanie sprawdziło by się w zbiornikach.
Ma różne barwy.
Dane Techniczne:
Model: SM50 Led Innova...
Cześć,
Mam głupiki samca i dwie samice samiec od 3 dni leży na roślinie lub na podłożu jak karmie ryby to leniwie przypłynie do jedzenia. Lub pływa przy tafli bardzo leniwie. Daje oznaki życia. Zasta...
Witam, mam zamiar zakupić Femanga AlgenStop! General na glony, tylko pytanie czy się sprawdza? Osoby, które używały tego środka proszę o opinie czy warto kupić ten oto produkt.
Witam, z racji, iż w domu się wala nieużywany filtr pomyślałem żeby zrobić z niego reaktor co2. Jak myślicie zadziała to w miarę sensownie w 300 litrowym akwarium, może macie jakieś pomysły jak zrobić...
Co sądzicie o preparacie Tetry EASY BALANCE? Piszą o nim, że gdy się go stosuje, to można wodę wymieniać 2 razy w roku, ponieważ obniża poziom fosforanów i azotanów, ogranicza rozwój glonów, zapewnia ...
Mam akwarium 160 l i zastanawiam się nad zakupem filtra midikani. Co sądzicie o tym filtrze, poradzi sobie?
Czy ktoś z niego korzysta?
Witam.
Chodzi mi o to czy nawozicie całym pakietem tej firmy, bo dopiero zaczynam i jak sobie obliczyłem to wyjdzie kopę kasy.
Moje akwa to 112l jeszcze puste mam już podłoże ADA amazonie 2x9l teraz k...
|