Co o tej roślince sądzicie? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Co o tej roślince sądzicie?

Liczba wyświetleń: 1888·Odpowiedzi: 3
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok

12 sty 2007, 13:31 Co o tej roślince sądzicie?  (#1)  

Mam zamiar zakuć coś takiego na allegro ale nic w bazie roślin ani na forum nie znalazłem na temat tej roślinki.Mam w akwa już hygrophilie która rośnie jak wściekła. Może ktoś coś na jej temat wie, cze będzie ona rosła tak samo jak inne hygrophilie. Tu macie linka <br>
http://www.allegro.pl/item154276418_hygrophila_corymbosa_compacta_koszyk_4szt.html

Rafał76

dylus grudziądz

12 sty 2007, 15:12   (#2)  

Mam taką z firmy plantis i rośnie barzdzo szybko nie zgodzę się co do tego że ma ona 10cm w moim zbiorniku jest o wiele większa szczytowe liście zmieniają kolor na rózowy przy odpowiedniej ilości światła .Jest bardzo dekoracyjna i tworzy wspaniałe kępy .

dylus
Ranga: Stały bywalec

Miasto: grudziądz

13 sty 2007, 10:24   (#3)  

Rafale, mam podobne obserwacje z uprawy tej rośliny co i dylus. Dlatego zrezygnowałem z niej :wink:

Nessos-Przemyslaw Ziolek
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Wrocław

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
enigma Wrocław

13 sty 2007, 11:32   (#4)  

dylus napisał(a):Mam taką z firmy plantis i rośnie barzdzo szybko nie zgodzę się co do tego że ma ona 10cm w moim zbiorniku jest o wiele większa szczytowe liście zmieniają kolor na rózowy przy odpowiedniej ilości światła .Jest bardzo dekoracyjna i tworzy wspaniałe kępy .

Te różowe przebarwienia to jak dla mnie niedobory potasu i/lub związków N/P.
Pozdrawiam, Mariusz

enigma
Ranga: Zasłużony akwarysta

Miasto: Wrocław

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

Tej firmy jeszcze nie znałem...

FoCuS_PL w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4904
Podsyłam stronkę do obejrzenia. Cuda, wianki... :-) https://www.wio.eco/
20220130_230339.jpg

Co sądzicie o takim sumpie ?

ravm84 w Filtracja · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 7485
Chciałbym pozdrowić wszystkich akwarystów i przywitać się jako nowy członek tego forum. Mam do Was prośbę o ocenę sumpa jaki został wykonany przez firmę, która składa mi akwarium. To jest sump do akw...
1.jpg

Budowa szafki. Co sądzicie o wytrzymałości

10darek01 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2794
Szafka dość wysoka, bo ma ponad 100cm wysokości. Plyta wierzchnia zrobiona z 36mm blatu kuchennego. Reszta z osb. Główne podpory grubości 25mm. Polki dolne i górne skręcone mocno na długie konfirmatu....

Nowe oświetlenie LED , co sądzicie

DawidJot w Oświetlenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3592
Znalazłem takie ogłoszenie na olx . Co sądzicie o tych lampach . Cena zabija . Ciekawe czy takie rozwiązanie sprawdziło by się w zbiornikach. Ma różne barwy. Dane Techniczne: Model: SM50 Led Innova...

Co jest tej rybie?

ryba zdzisu w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1866
Cześć, Mam głupiki samca i dwie samice samiec od 3 dni leży na roślinie lub na podłożu jak karmie ryby to leniwie przypłynie do jedzenia. Lub pływa przy tafli bardzo leniwie. Daje oznaki życia. Zasta...

Femanga AlgenStop! - Co sądzicie?

Baartuss w Glony · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 12371
Witam, mam zamiar zakupić Femanga AlgenStop! General na glony, tylko pytanie czy się sprawdza? Osoby, które używały tego środka proszę o opinie czy warto kupić ten oto produkt.

Reaktor co2 diy co sądzicie

akassa w Technika CO2 · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 6992
Witam, z racji, iż w domu się wala nieużywany filtr pomyślałem żeby zrobić z niego reaktor co2. Jak myślicie zadziała to w miarę sensownie w 300 litrowym akwarium, może macie jakieś pomysły jak zrobić...

Co sądzicie o preparacie Tetry Easy Balance

Anonim 53985 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4606
Co sądzicie o preparacie Tetry EASY BALANCE? Piszą o nim, że gdy się go stosuje, to można wodę wymieniać 2 razy w roku, ponieważ obniża poziom fosforanów i azotanów, ogranicza rozwój glonów, zapewnia ...

Co sądzicie o midikani 800

chomer w Filtracja · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 3164
Mam akwarium 160 l i zastanawiam się nad zakupem filtra midikani. Co sądzicie o tym filtrze, poradzi sobie? Czy ktoś z niego korzysta?

Ferka?? Czy nawozicie całą pakietem tej firmy?

Majfa w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1663
Witam. Chodzi mi o to czy nawozicie całym pakietem tej firmy, bo dopiero zaczynam i jak sobie obliczyłem to wyjdzie kopę kasy. Moje akwa to 112l jeszcze puste mam już podłoże ADA amazonie 2x9l teraz k...

Statystyki

Ten temat przegląda 1236 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571004
 •  Liczba wątków: 48807
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1236 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.