Wisi do góry brzuchem...HELP - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Wisi do góry brzuchem...HELP

Liczba wyświetleń: 1651·Odpowiedzi: 2
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok

29 sie 2006, 22:14 Wisi do góry brzuchem...HELP  (#1)  

Witam nie dałem tego tematu do działu chorób ponieważ nie sądze żeby to byla jakaś choroba,dziś zakupiłem 5 kirysków pand 3 z nich pływają po całym aqua a 2 wiszą do góry brzuchem od 2 -3 godzin pod powierzchnią wody co im moze być wygladają ja by były nadmuchane gdy próbuja dostać się do dna ciśnienie je wypiera ku górze nie wiem co mam robić doradźcie coś. Czy to stres tak na nie wpływa??

Parametry wody :
No3 30mg\l
No2 0,5mg\l
GH 12
KH 10
PH 7,6

Gość

30 sie 2006, 01:50   (#2)  

1. Czy je przetrzymales w wodzie ze sklepu zeby sie zaklimatyzowaly w baniaku? (worek do akwa)
2. Jaki dobry ten zoologiczny ... ?
3. IMO to wina zoologa, skoro u Ciebie sa dobre warunki ... no oprocz tego NO3 bo moglobybyc nizsze :roll:
4. Obsada baniaka?
5. Litraż

pozdro

Mathew

30 sie 2006, 06:01   (#3)  

1.Tak oczywiście i stopniowo dolewałem wody trwało to jakeis 20min.
2.Jest to dobry i spory sklep zaopatrywałem się już wczesnie u niego.
3.Jak mogę obniżyć No3 ????????????????
4. Jest to start Holendra czyli narazie 10 amno i 2 otoski + kiryski Pandy teraz 4szt.Tamten już wrócił do formy :D ale jeden padł :(
5. Aqua to 150L

Gość

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

Welonka pływająca do góry brzuchem :(

Paula_a w Zwierzęta · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 10769
Witam, Mam chorą welonkę,która od 3-4 dni pływa do góry brzuchem. Wyczytałam w internecie,że prawdopodobnie jest to pęcherz pławny. I stąd moja pytania dotyczące leczenia: 1.Czy rzeczywiście skuteczną...

Co to jest ryby pływaja do góry pyszczkiem

ziutek1 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 10267
Coto jest ryby pływaja do góry pyszczkiem niewiem co im jest czesto siedza przy filtrze.Czy to moze byc słabe natlenianie wody ???Woda jest zółta bo wlałem healthosan. Prosze o szybka odpowiedz

Drodzy Akwaryści HELP

Lysandra95 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1418
Drodzy Akwaryści Ratujcie ! :) Niedawno , tak we Wrześniu kumpela załatwiła mi 2 bojowniki samczyka i samiczke . Poszperałam troche na strychu i znalazłam moje stare akwarium ( z klapą, filtrami , sz...

do paletkowiczów, help

miecho_i w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3041
kawa 120L, 54W swiatło, roslin srednio , woda 28-30°C tw6, to9, pH6,5, filtr Eheim 2215 (do 360l/h) 4 rybcie: 2xturkus chyba, 1x malboro i 1x pigeon? (a miało byc malboro). wszystkie ze sprawdzone...

Statystyki

Ten temat przegląda 823 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 570933
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36922

•  Najnowszy użytkownik: wiewiórka_małkowicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 823 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.