|
|
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Potrzebóje porady
Witam
Wpadłem na pomysł żeby zrobic wlasne skalki z piaskowca niestety próbowalem ruznych metod obrobki i nic albo pękają albo sie wietrła tępia :( .
Bede wdzieczny za kazda porade z gory dziekuje i pozdrawiam
Pisanie bez ogonków dozwolone jest tylko jeśli nie masz dostępu do prawidłowego kodowania. Jak widze używasz niektórych - wiec bądź konsekwentny. Co od błędów ortograficznych - polecam googlowy tolbars z opcją check. Mod Diki
Ostatnio edytowano 04 maja 2006, 12:53 przez BLANTNH, łącznie edytowano 1 raz
-
BLANTNH
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Kraków Nowa Huta
Może spróbuj ścierać papierem ściernym,piaskowiec powinien sie sypać,troche pracochłonne ale móże skuteczne.
-
Bambo
●
- Ranga: Poznaje temat
Witam
Prubowałem i niestety papier sie sciera szybciej nic piaskowiec

-
BLANTNH
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Kraków Nowa Huta
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
-
Bambo
●
- Ranga: Poznaje temat
Jeśli wiertła, to tylko do betonu - czyli widiowe, niekoniecznie z udarem. Wiertła do metalu, w piaskowcu, tępią się jakby były z drewna. Podobnie wygląda sprawa z piłowaniem brzeszczotami - parę ruchów i zębów nie ma. Z tych powodów zaniechałem swego czasu pewnego projektu, nie związanego z akwarystyką. Jakichś informacji lepiej może poszukać na stronach związanych z kamieniarstwem, bo jak dla mnie piaskowiec okazał się mocnym przeciwnikiem, a jednak jest on stosunkowo miękki i robiono z niego na prawdę spore pomniki. Także google, kamieniarstwo i do dzieła.
-
taboret
●
Powiązane tematy
Hej
Film po niemiecku.
Pachi omawia zagadnienie jak przycinać rośliny w akwarium. ?si=IWYDhJdsmvKhOg3L
Witam wszystkich, cztery lata temu zlikwidowałem 450l z paletami - zdjęcia poniżej, jak widać rośliny tylko w doniczkach.
Jednak cały czas ciągnie mnie w stronę wody i zbieram się do założenia roślinn...
Witam
Pilnie potrzebuję pomocy. Mojemu skalarowi w ciągu jednej nocy pojawiła się ogromna rana na prawym boku pod płetwą. Rana biaława dosyć głęboka i duża. Skalar stracił apetyt. Co to może być?
A...
Zakładam obecnie nowe akwarium (jestem początkujący) o wymiarach 60x30x35, 63l. Chcę zbudować ładny mikroświat z dużą ilością roślin.
Obecny osprzęt, który mam to:
- akwarium
- pokrywa LED 1x12W
- Fi...
witam, dawno nie robiłem micro z kalkulatorem zulixa i zapomniałem jak wpisać dawkę jaką będę dawał dziennie do akwarium i czy dając intermag i chelat zelaza to w dwóch okienkach u góry po lewo ma być...
Akwarium 182l, w zamierzeniu roślinne, wystartowało 2 listopada na podłożu Tropica Soil i wg intrukcji Tropica.
Prowadziło się bezproblemowo od samego początku, aż do 1,5 tygodnia temu kiedy pojawił s...
Witam Wszystkich przymierzam sie w niedlugim czasie zrobic restart kostki 30L. Chce stworzyc sobie krewtkarium i tu moje pytania. Jakie podłoże byście zaproponowali dla krewetek Neocaridina? Dodam że ...
Witam
Kochani sprawa wygląda następująco piszę z imieniu kolegi i jego zbiornika więc na wstępie powiem ze podaje tyle informacji ile mam.
Zbiornik został założony 16.06.2022 o pojemności 240l główn...
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum :)
Zakupiłem filtr Tetra EX-800 Plus - akwarium 54l.
Będę wdzięczny za wszystkie porady co do eksploatacji filtra aby długo i bezawaryjnie służył.
Poz...
|
|