Potrzebuje porady - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Potrzebuje porady

Liczba wyświetleń: 3763·Odpowiedzi: 5
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
BLANTNH Kraków Nowa Huta

29 kwi 2006, 19:46 Potrzebuje porady  (#1)  

Potrzebóje porady
Witam

Wpadłem na pomysł żeby zrobic wlasne skalki z piaskowca niestety próbowalem ruznych metod obrobki i nic albo pękają albo sie wietrła tępia :( .

Bede wdzieczny za kazda porade z gory dziekuje i pozdrawiam

Pisanie bez ogonków dozwolone jest tylko jeśli nie masz dostępu do prawidłowego kodowania. Jak widze używasz niektórych - wiec bądź konsekwentny. Co od błędów ortograficznych - polecam googlowy tolbars z opcją check. Mod Diki
Ostatnio edytowano 04 maja 2006, 12:53 przez BLANTNH, łącznie edytowano 1 raz

BLANTNH
Ranga: Początkujący

Miasto: Kraków Nowa Huta

04 maja 2006, 10:02   (#2)  

Może spróbuj ścierać papierem ściernym,piaskowiec powinien sie sypać,troche pracochłonne ale móże skuteczne.

Bambo
Ranga: Poznaje temat

BLANTNH Kraków Nowa Huta

04 maja 2006, 12:50   (#3)  

Witam
Prubowałem i niestety papier sie sciera szybciej nic piaskowiec
:cry:

BLANTNH
Ranga: Początkujący

Miasto: Kraków Nowa Huta

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Jacek Petryszak

04 maja 2006, 13:01   (#4)  

A może dłutem.

Jacek Petryszak

04 maja 2006, 14:31   (#5)  

No to może szlifierką kątowa z tarcza do szlifowania :) :) :)

Nazwa szlifierki została usunieta z treści postu i takze zostały usuniete posty ktore do tej nazwy sie odnosiły - mod AJ

Bambo
Ranga: Poznaje temat

18 maja 2006, 22:07   (#6)  

Jeśli wiertła, to tylko do betonu - czyli widiowe, niekoniecznie z udarem. Wiertła do metalu, w piaskowcu, tępią się jakby były z drewna. Podobnie wygląda sprawa z piłowaniem brzeszczotami - parę ruchów i zębów nie ma. Z tych powodów zaniechałem swego czasu pewnego projektu, nie związanego z akwarystyką. Jakichś informacji lepiej może poszukać na stronach związanych z kamieniarstwem, bo jak dla mnie piaskowiec okazał się mocnym przeciwnikiem, a jednak jest on stosunkowo miękki i robiono z niego na prawdę spore pomniki. Także google, kamieniarstwo i do dzieła.

taboret

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

Film - Dwie ważne porady przy przycinaniu roślin

Jacek Pawłowski w Sprzątanie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2654
Hej Film po niemiecku. Pachi omawia zagadnienie jak przycinać rośliny w akwarium. ?si=IWYDhJdsmvKhOg3L
DSC_0379.JPG

200l - start i potrzebuję waszej pomocy

adamon w Akwaria · Odpowiedzi: 67 · Wyświetlenia: 32437
Witam wszystkich, cztery lata temu zlikwidowałem 450l z paletami - zdjęcia poniżej, jak widać rośliny tylko w doniczkach. Jednak cały czas ciągnie mnie w stronę wody i zbieram się do założenia roślinn...
kkk.jpg

Pilnie potrzebuję pomochy - Choroby Skalarów

Rafal132 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1685
Witam Pilnie potrzebuję pomocy. Mojemu skalarowi w ciągu jednej nocy pojawiła się ogromna rana na prawym boku pod płetwą. Rana biaława dosyć głęboka i duża. Skalar stracił apetyt. Co to może być? A...
akwarium.png

Nowe akwarium, prośba o porady

ormiel w Szkło i meble · Odpowiedzi: 62 · Wyświetlenia: 25191
Zakładam obecnie nowe akwarium (jestem początkujący) o wymiarach 60x30x35, 63l. Chcę zbudować ładny mikroświat z dużą ilością roślin. Obecny osprzęt, który mam to: - akwarium - pokrywa LED 1x12W - Fi...
Zrzut ekranu (22).png

Potrzebuje pomocy z zulixem

LukasTroch w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1527
witam, dawno nie robiłem micro z kalkulatorem zulixa i zapomniałem jak wpisać dawkę jaką będę dawał dziennie do akwarium i czy dając intermag i chelat zelaza to w dwóch okienkach u góry po lewo ma być...
IMG_2660.jpeg

Zakwit wody czy potrzebuje lampy UV?

Tata_Franka w Glony · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 14785
Akwarium 182l, w zamierzeniu roślinne, wystartowało 2 listopada na podłożu Tropica Soil i wg intrukcji Tropica. Prowadziło się bezproblemowo od samego początku, aż do 1,5 tygodnia temu kiedy pojawił s...
IMG_20210805_214143.jpg

Krewetkarium - porady

mariusz87sk w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 7671
Witam Wszystkich przymierzam sie w niedlugim czasie zrobic restart kostki 30L. Chce stworzyc sobie krewtkarium i tu moje pytania. Jakie podłoże byście zaproponowali dla krewetek Neocaridina? Dodam że ...

Potrzebuję pomocy!

Jasiu15 w Glony · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2823
Witam Kochani sprawa wygląda następująco piszę z imieniu kolegi i jego zbiornika więc na wstępie powiem ze podaje tyle informacji ile mam. Zbiornik został założony 16.06.2022 o pojemności 240l główn...

Tetra EX-800 Plus - porady na start

artxman w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5141
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum :) Zakupiłem filtr Tetra EX-800 Plus - akwarium 54l. Będę wdzięczny za wszystkie porady co do eksploatacji filtra aby długo i bezawaryjnie służył. Poz...

Statystyki

Ten temat przegląda 577 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570953
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 576 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.