Problem z podłożem dla roślin - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Problem z podłożem dla roślin

Liczba wyświetleń: 2450·Odpowiedzi: 2
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Co zrobić jeżeli roślinki nie chcą sie trzymać w podłożu?
Wydaje mi sie ze jest za lekkie czy jest to możliwe?
mam aqa grunt na spodzie potem żwirek, żwirek + Floran, żwirek + aqa grunt w sumie od 2cm na przodzie do 8 z tyłu :oops:

KingArthur22
Ranga: Początkujący

sliva rzym/tarnow

20 mar 2006, 18:04   (#2)  

mozesz przywiazac chwasty do przyssawek, ktore potem przyklejasz do dna akwa;)

pozdro,
tomek

sliva
Ranga: Poznaje temat

Miasto: rzym/tarnow

20 mar 2006, 18:44   (#3)  

swietna rada, troche lepsza w tym stylu: przybij gwozdziem do dna

musza ci sie trzymac, zle wkopujesz, mozesz przycisnac kamykami na wierzchu(potem je zdejmiesz jak sie ukorzenia) lub zrob wieksza warstwe zwiru, jako ostatnia warste
masz prawdopodobnie po tych mieszankach i warstwach zbyt luzne podloze

Horus

Powrót do Podłoże

Powiązane tematy

podloza-przeglad.jpg

Wielka batalia podłoży aktywnych dla roślin

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 10148
porownanie-podlozy-akwariowych.jpg Opinie w internecie często pisane są na zamówienie, postanowiliśmy zatem stworzyć rzetelną bazę recenzji podłoży akwarystycznych opartych wyłącznie na ankietach pr...
YouTube

Nowe akwa LT dla Laika

pan elwisik45 w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1962
Czesc wszystkim, zakupilem komplet juwel rio 125 i chce tam stworzyc cos ala iwagumi przy uzyciu trawnika monte carlo i do tego jakies najmniej wymagajace rosliny z racji ze nie mam pojecia o akwaryst...
YouTube

Eksperyment - najlepsze podłoże dla roślin akwariowych

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2034

Jaka frakcja dla Kirysków

Bonz w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 4367
Witam, stoję właśnie przed wyborem podłoża do akwarium 112l, a jako że w planach mam wpuścić Kiryski Pstre, więc najlepiej będzie wybrać piasek na podłoże i tutaj właśnie mam do was pytanie, jakiej gr...

Przesadzanie roślin

Garfield w Podłoże · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3032
Witam, kilka wątków podobnych widziałem,ale odpowiedzi czystej nie dopatrzyłem się. Mianowicie chciałbym przesadzić ( zamienić miejscami) niektóre rośliny, gdyż po czasie ( pierwszy mój taki zbiornik ...

Podłoże do kostki 30l dla bojownika

Finka w Podłoże · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3664
Czy ktoś z was używa podłoża Rotala Maflora Light Powder albo Controsoil Powder? Widzę, że kilka osób o nich wspomniało o nich na forum, ale jednoznacznej opinii nie będącej recenzją producenta nie zn...

Alternatywa dla białego piasku

marlowe w Podłoże · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4648
Od ponad pół roku mam przód akwarium i boki podsypane białym piaskiem, nie ma tu roślin, tylko walory wizualne, powiem szczerze, że trochę juz mam dosyć jak wieczorem wszystko odmulam a rano i tak syf...

Problem z amazonia ver2

Andrzej31 w Podłoże · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 8079
Witam, mam problem z amazonia ver2. Akwarium ma 17 dni nic nie rośnie rośliny się rozpadaja. Zbiornik 300l oświetlenie led 153w Filtracja 2 filtry Jbl 901 Co2 z butli 24h kolor wskaźnika zielony. ...

Podłoże dla mało wymagających roślin

jarek859 w Podłoże · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 10456
Witam Proszę o poradę w temacie podłoża do zbiornika z mało wymagającymi roślinami tj. anubiasy microsoria, oświetleni 20 lm/l. Żwir rzeczny, odpada ze względu na krzemiany. Podłoże aktywne np: SEAC...

Jakie podłoże dla krewetek

Wonx w Podłoże · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 7507
Cześć, jakie jest godne polecenia podłoże dla krewetek "red cherry" Czy niżej wymienione podłoża będą dla nich "dobre"? *ADVANCED SOIL ORIGINAL *ADVANCED SOIL SHRIMP *Aquatic Natu...

Statystyki

Ten temat przegląda 585 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570995
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 585 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.