Problem z podłożem dla roślin
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Co zrobić jeżeli roślinki nie chcą sie trzymać w podłożu?
Wydaje mi sie ze jest za lekkie czy jest to możliwe?
mam aqa grunt na spodzie potem żwirek, żwirek + Floran, żwirek + aqa grunt w sumie od 2cm na przodzie do 8 z tyłu 
-
KingArthur22
●
- Ranga: Początkujący
mozesz przywiazac chwasty do przyssawek, ktore potem przyklejasz do dna akwa;)
pozdro,
tomek
-

sliva
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: rzym/tarnow
swietna rada, troche lepsza w tym stylu: przybij gwozdziem do dna
musza ci sie trzymac, zle wkopujesz, mozesz przycisnac kamykami na wierzchu(potem je zdejmiesz jak sie ukorzenia) lub zrob wieksza warstwe zwiru, jako ostatnia warste
masz prawdopodobnie po tych mieszankach i warstwach zbyt luzne podloze
-
Horus
●
Powiązane tematy
porownanie-podlozy-akwariowych.jpg
Opinie w internecie często pisane są na zamówienie, postanowiliśmy zatem stworzyć rzetelną bazę recenzji podłoży akwarystycznych opartych wyłącznie na ankietach pr...
Czesc wszystkim, zakupilem komplet juwel rio 125 i chce tam stworzyc cos ala iwagumi przy uzyciu trawnika monte carlo i do tego jakies najmniej wymagajace rosliny z racji ze nie mam pojecia o akwaryst...
Witam,
stoję właśnie przed wyborem podłoża do akwarium 112l, a jako że w planach mam wpuścić Kiryski Pstre, więc najlepiej będzie wybrać piasek na podłoże i tutaj właśnie mam do was pytanie, jakiej gr...
Witam, kilka wątków podobnych widziałem,ale odpowiedzi czystej nie dopatrzyłem się. Mianowicie chciałbym przesadzić ( zamienić miejscami) niektóre rośliny, gdyż po czasie ( pierwszy mój taki zbiornik ...
Czy ktoś z was używa podłoża Rotala Maflora Light Powder albo Controsoil Powder? Widzę, że kilka osób o nich wspomniało o nich na forum, ale jednoznacznej opinii nie będącej recenzją producenta nie zn...
Od ponad pół roku mam przód akwarium i boki podsypane białym piaskiem, nie ma tu roślin, tylko walory wizualne, powiem szczerze, że trochę juz mam dosyć jak wieczorem wszystko odmulam a rano i tak syf...
Witam, mam problem z amazonia ver2.
Akwarium ma 17 dni nic nie rośnie rośliny się rozpadaja.
Zbiornik 300l oświetlenie led 153w
Filtracja 2 filtry Jbl 901
Co2 z butli 24h kolor wskaźnika zielony.
...
Witam
Proszę o poradę w temacie podłoża do zbiornika z mało wymagającymi roślinami tj. anubiasy microsoria, oświetleni 20 lm/l.
Żwir rzeczny, odpada ze względu na krzemiany.
Podłoże aktywne np: SEAC...
Cześć, jakie jest godne polecenia podłoże dla krewetek "red cherry"
Czy niżej wymienione podłoża będą dla nich "dobre"?
*ADVANCED SOIL ORIGINAL
*ADVANCED SOIL SHRIMP
*Aquatic Natu...
|