Odchylanie sie pancerzyka u krewetek - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Odchylanie sie pancerzyka u krewetek

Liczba wyświetleń: 1891·Odpowiedzi: 3
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Mam powyżej opiany problem. Zdarza mi się to juz drugi raz. Za pierwszym razek padlo mi od tego kilka krewetek, teraz pancerzyki odchylaja się innym, po przeniesieniu do tego samego akwarium z innego w którym nic im nie było.
W akwarium rosną miedzy innymi Cryptocoryny. Nie ma zadnych elementów wapiennych, hm... czasem pojawia sie taka hm... sluzowata albo tłusta powłoka przy powierzchni, nie widac jej zbytnio ale bąbelki przez nią nie umieją przejsć, gdy zwiększam grubość babelków to powloczka sie rozbija i znika wkrótce. To chyba jakies bakterie

Temperatura wody to 23-26 stopni.
Wymieniam 1/4 wody co tydzień, mimo że krewetek jest... z 10 a neonek 5 a akwarium 55 L.
Duże ilosci swierzej wody napewno tu nie wplywają źle, bo w ich wcześniejszym akwarium musiałem podmieniać dużo wiecej i bylo ok.

Krewetki karmię tabletkami roslinnymi spirulina26%, płatkami spirulina6%, mrożonym groszkiem, gotowanymi kawałkami banana, czasem wylapią wybarwiajace płatki dla neonek.

akwarium nie nawożę, toznaczy nawozę, daje 1/4 dawki dla akwariów nieholenderskich (ostrozność ze względu na miedź zawartą w nawozie) jednak ptroblem występowal tak samo gdy nic nie nawoziłem

Krewetki To Red Fire i Rainbow, Red Nose'a to nie dotykało

Co to moze być?

mimi

koplek Pszczyna

20 sty 2006, 21:46   (#2)  

Witam:)
Opisz dokładniej o co chodzi z tym odchylaniem sie pancerzyków- bo chyba nikt nie wie o co chodzi :?
Zastanawia mnie dlaczego taka dieta dla krewetek- może ja o nich mało wiem, ale u mnie żyja na tym co sobie w akwarium znajda + granulki spiruliny TROPICALA :)
"idziemy dalej by być bliżej..."

koplek
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Pszczyna

20 sty 2006, 23:37   (#3)  

mysle, ze odpowiedzi nalezy szukac na forum o krewetkach w tym watku:
http://www.krewetki.tvkg.net/viewtopic. ... 02&start=0

glon
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

22 sty 2006, 21:56   (#4)  

No wygląda to tak. I prosze sie z rysunku nie śmiac bo to ciezko chora krewetka!
Na żadnym forum niestetyu odpowiedzi nie znalazłem... w ogóle nikomu sie tak nie zdażylo.
[/img]

mimi

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

Tropical Shrimp-UP! - nowa linia pokarmów dla krewetek

Piotr Baszucki w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 70
https://roslinyakwariowe.pl/images/miniaturki/thumb-fp-tropical-shrimp-up-nowa-linia-pokarmow-dla-krewetek_1-6ceccc22f45b339491de34ec499fd9a1.jpg Shrimp-UP! - premiera na targach w Norymberdze. ...
IMG_20250805_143746.jpg

Co się dzieje z bojownikiem...?

Valeska w Zwierzęta · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5843
Witam wszystkich, od 3 tygodni jestem szczęśliwą posiadaczką bojownika hmkp gigant. Od tygodnia mniej szczęśliwą, bo zaczęła go toczyć jakaś choroba, której nie za bardzo jestem w stanie zidentyfikowa...
Krewetka_Amano_2.jpg

Identyfikacja krewetek - tutaj można wklejać zdjęcia

konrad_es w Zwierzęta · Odpowiedzi: 59 · Wyświetlenia: 160975
Witam, Mam prośbę o identyfikację krewetki ze zdjęcia. Długość około 25-30 mm. ImageUploadedByTapatalk1374599304.973753.jpg
YouTube

Hodowla krewetek Aqualife - wideorelacja

Piotr Baszucki w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1994
&t= Zapraszam do obejrzenia.
image.jpg

Czemu brzanki chowaja sie za roslinami?

igor123 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3189
Brznaki chowjaa sie za roslinami prawie wcale nie plywaja po akwairum jaka jest tego przyczyna?
CB819D8D-778B-4133-A0C2-165DA0290270.jpeg

Zdechnięcie paru krewetek blue velvet bez przyczyny.

daniel5 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 41 · Wyświetlenia: 23298
Witam, jestem nowy na tym forum. W krótkim czasie zdechło mi parę krewetek blue velvet. Akwarium nowo zakładane woda stała z 3 tygodnie puste. Wpuściłem krewety pożyły normalnie z 10 dni. Po tym czasi...
IMG_20220226_185012.jpg

Ryby się podiadają

krystian bilawa w Zwierzęta · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 6030
Witam od niedawna widzę że ryby się podjadają w akwarium wysyłam też zdjecie i proszę powiedzieć co mam zrobić i jaka ryby może to być nie pamiętam jak one się nazywają.

Zebry zrobiły się płochliwe

densen w Zwierzęta · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4789
Witam, przepraszam z góry że zakładam kolejny wątek ale jest on o innym problemie, Otóż mam 300 litrowe akwarium a w nim stadko pielęgnic zebra. Jako światło miałem do tej pory belke led 46 watt. Obe...

Kontrola populacji Endlera ale nie krewetek

szkot w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2694
Dzień dobry, Czy pielęgniczka Kakadu sprawdzi się do kontroli populacji gupika Endlera bez naruszenia znaczącego populacji krewetek? Mam jak na razie mało mchu, gdzie krewetki mogą się chować, więc p...

Kontrola populacji krewetek

Totik w Zwierzęta · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 8481
Strasznie mi się mnożą krewetki Neocardina w akwarium, z 10 początkowych mam teraz pełno takich małych 1cm, chciałbym jakoś ograniczyć ich przyrost. Pomyślałem o dodaniu jakichś rybek, które by zjadał...

Statystyki

Ten temat przegląda 263 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570947
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 263 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.