Lajon 120 - czy warto ??? - opinie !!!
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Witam wszystkich !!!!
Zamierzam zautomatyzować troszeczkę swój baniaczek i w ostatnich dniach natknąłem się na LAJONA 120 !!!
Czy ktoś z was używa czegoś takiego ???
Oczekuję opinii na ten temat !!!
I MOŻE KTOŚ Z WAS WIE ILE ON KOSZTUJE
BO NA TEN TEMAT TEŻ JEST NIEWIELE 
-

tom.pol
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Lublin / Bruxela
Ja go niedawno zakupiłem, ale jeszcze nie jest zainstalowany bo czeka sobie na remont generalny i nową aranżację. Wizualnie prezentuje się całkiem całkiem. Zapłaciłem gdzieś koło 450 zł, ale brałem do niego elektrodę Eurosensor, elektrozawór i dodatkowy zasilacz do elektrozaworu.
Generalnie wpisz lajon 120 w googlu i poczytaj sobie o nim . To dosyć nowy model i mało osób go na razie ma ( bodajże na stronie Triamonda jest recenzja). Generalnie od Lajona 112 różni się dodatkowo tym że mierzy tempreaturę a co do funkcji ph to tak jak w lajonie 112 wiec pytaj również ich użytkowników.
Co do ceny to wejdz na stronę producenta i napisz maila - wszystko Ci wycenią.
-
Jan Poświata
●
-

tom.pol
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Lublin / Bruxela
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Witam,
Uzytkuje ten model od 8 miesiecy, na chwile obecna dziala bez zarzutu i moge polecic z czystym sumieniem, tylko doplac troche i kup z elektroda Eurosensor (Metronowska z tego co rozmawialem z ludzmi szybciutko pada i trafiaja sie modele nieszczelne ), na potwierdzenie moge powiedziec ze po 4 miesiacach odchylka od wzroca wynosila tylko ok 0,05 ph.Jak dla mnie stosunek jakosci do ceny bardzo dobry.
Pozdrawiam
Norbert Odolinski
-
Norbert Odoliński
●
W niedzielę będę odpalać Lajona 120. Z tego co pamiętam, sam komputer kosztuje ok. 320 zł, za komplet: komputer, elektroda Eurosensor, zasilacz, elektrozawór i wysyłka płaciłam niedawno ok. 500 zł.
Pozdrawiam
-
Ninka
●
Trochę aktualnych info nt. Lajona 120:
-cena urządzonka to 320zł
-elektroda Eurosensor to dodatkowe 120zł
Taki zestaw sobię fundnąłem  No i mam kilka spostrzeżen:
- przydało by się dodatkowe ustawienie czasu (w sekundach) wyświetlania pH razem z temp.
- wtyczki w urządzeniu sterującym są tylko płaskie, problem pojawia się w przypadku gdy np. wtyczka od zaworu elektromagnetycznego jest okrągła
Ogólnie dobry sprzęt 
Pozdrawiam, Mariusz
-

enigma
●
- Ranga: Zasłużony akwarysta
- Miasto: Wrocław
-
sklecilem wlansie skalar'a lite'a ale czekam jeszcze na obudowe - sprzet jest bardziej funkcjonalny niz lajon wiec dlatego mnie zainteresowal... w przyszlym miesiacu zloze sobie modul PH i bedzie juz komplet.
Dla zainteresowanych zlozeniem Skalara - strona jest ciutke nieaktualna wiec polecam przeczytanie calego watku a forum www.akwarystyka.com.pl i ewentualnie kontakt z autorem
pozdrawiam,
mcten
-

Marcin Wnuk
●
- Ranga: Stały bywalec
-
Matrix
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Warszawa
Powiązane tematy
Chciałbym zapytać, czy ma ktoś doświadczenia z poniższym atomizerem co2 ??
Hi pierwszy post
piszę w sprawie mojego zestawu CO2 mam pytanie czy to już moment aby zabrać butle i ją nabić ? sprawdzałem teraz poziom gazu na skali i wskazówka zbliża się do wartości 0 zrobiłem ...
Witam
Jakie macie sposoby na sprawdzenie szczelności instalacji CO2? Wczoraj nabiłem butlę a dzisiaj jest pusta. Zastanawiam jak sprawdzić reduktor bo mam podejrzenia że to na nim się ulatnia gaz. Jes...
Zapraszam do podzielenia się opiniami.
Cześć
Od razu pisze aby się nie śmiać. Mam 300 litrowe akwarium i mam dozowanie co2 z sodastream. Jest butla sodastream, reduktor aquaartu, licznik bąbelków aqua artu, elektrozawór też aquaartu. Dzia...
Witam serdecznie,
Akwarium wystartowałem 3 tygodnie temu. Podmiankę robię co tydzień 50% kranówka (dodaje Denitrol lub Nitrivec). Po podmiance następnego dnia rano woda prawie kryształ. W ciągu 2 d...
Witam
Od razu domyślam się jakie będą komentarze że ładuje silnik Ferrari do malucha ale no nie mam gdzie nabić butli takiej z prawdziwego zdarzenia gazem co2 więc musze korzystać z bio co2. Mam taki...
Witam, zawsze miałem butle poniżej akwarium ale teraz brak miejsca, czy butla może stać powyżej akwarium?
Cześć, mam pytanie otóż mam w akwarium rośliny wymagające, i zastanawiam się czy najpierw kupić butle Co2 czy zrobić lampe DIY dla roślin.
Oświetlenie aktualne to dwie tuby jedna Biała druga z światł...
Witam wszystkich
Czy butla CO2 może być ułożona w poziomie zamiest pozycji pionowej??
Czy działanie, ciśnienie lub cokolwiek innego związanego z jej działaniem zmienia się pod wpływem takiego uł...
|
|