|
|
Microsorum narrow - kto posiada w akwarium?
Biologia roślin i problemy z konkretnymi gatunkami roślin.
Ciekawi mnie, czy ktos z kochanych naszych zielarzy ma u siebie to wlasnie mikrozorium- narrow 
Pozdrawiam
Grzegorz Guzik- Kraków
-

Grzegorz Guzik
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Kraków
-
Sie też zgłaszam... poza tym RedBaron ma, co widać w jego kompozycji z kamieniami
-

Nessos-Przemyslaw Ziolek
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Wrocław
Witajcie chlopaki ..... to prawda nie wykazuje zabojczego tępa wzrostu i jest raczej trudno dostępną oraz drogą rosliną niemniej jednak mam ją podobnie jak większość kolegów akwarystów oraz koleżanek akwarystek (pozdrowienia dla Ani) w Konstancinie 
Pozdrawiam
Tomasz Kurek
-

Tomasz Kurek
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Konstancin - Jeziorna
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Też posiadam i...u mnie rośnie nie tak wolno. Co ciekawe jak dzieci zanoszą czasem rośliny do sklepu....to to leży najdłużej -brak zapotrzebowania
Pozdrawiam
Ja
-
ja
●
u mnie tez wystepuje i nawet nie rosnie tak wolno
czasem jest lepiej czasem jest gorzej ale najważniejsze nie poddawać się
<BR>

-

bizonik
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Warszawa
-
No to Panie i Panowie, kto mi odpali szczepkie:?: 
Pozdrawiam
Grzegorz Guzik- Kraków
-

Grzegorz Guzik
●
-
jak bede robil przycinke to spoko cos wydlubie
czasem jest lepiej czasem jest gorzej ale najważniejsze nie poddawać się
<BR>

-

bizonik
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Warszawa
-
Dzieki, Tomek Kurek mi cos odpali
Ps. A mikrozorium "Philipine" macie kochani, bo tez chetnie przygarnalbym chocby listek.
Pozdrawiam
Grzegorz Guzik- Kraków
-

Grzegorz Guzik
●
-
Ano mam troszkę tej rośliny  Musze powiedzieć że wcale tak wolno nie rośnie zwłaszcza jak jest długie kłącze bo wypuszcza kilka liści na raz. Najłatwiej rozmnażać ją przez rośliny potomne wyrastające na liściach. Ja takie 4cm sztuki odrywam przywiązuję do jakiegoś kijka i podwieszam pod powierzchnią. Szybko robi się gęste a takie roślinki do 10cm wyglądają najefektowniej. Daje spore możliwości przy aranżacji akwarium.
Do oddania na razie nic nie mam bo można powiedzieć że skóra została już podzielona na niedźwiedziu

-
RedBaron
●
To ja prosze z nastepnego niedzwiedzia, jak urosnie 
Pozdrawiam
Grzegorz Guzik- Kraków
-

Grzegorz Guzik
●
-
Grzegorzu! Jak chcesz małą sczepkę Philipina to mogę Ci wysłać... daj znać na prv-a
-

Nessos-Przemyslaw Ziolek
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Wrocław
Powiązane tematy
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/cryptocoryne-pink-panther-rozowa-pantera-w-akwarium_1_intro.jpg
Różowy akcent w akwarium roślinnym W ofercie sklepu pojawiła się Cryptocoryne wend...
Mała zabawa dla rozruszania towarzystwa :)
epifity.jpg
Epifity wodne to rośliny, których nie sadzimy w podłożu ponieważ preferują bytowanie na powierzchni dekoracji takich jak drewno czy skały. W tym artykule wymienimy popularne i przyjemne ...
microsorum-musifolium-crocodyllus.jpg
Nie związane bezpośrednio z akwarystyką, ale może kogoś zainteresuje z uwagi na nazwę rodzajową :)
Microsorum 'Crocodyllus' – paproć krokodyla
Microsorum mus...
Obecnie mam krewetkarium z bardzo ładnymi mchami, jednakże po obejrzeniu tego poradnika:
http://www.borneowild.com/howto_v.php?t=2
momentalnie zachorowałem na Bucephalandry. Czy akwarium z tymi ...
Czy pozwalać roślinom różnych gatunków, na wrastanie w siebie na wzajem?
Monte carlo chyba mógłbym nie kontrolować, bo zauważyłem, że jak rośnie w zacienionym miejscu, to bardzo karłowacieje, a i moż...
Witam. Czy liscie i łodyga Epipremnum złociste może być trzymana w całości w akwarium? 3 tygodnie temu jedną galazkę włożyłam do akwarium aby puściła korzenie, ale często wpada do wody i ryby mają kon...
Czy istnieją jakieś rośliny akwariowe które bez przycinki potrafią wyrosnąć ponad taflę wody?
Hej, zastanawiam się jakie trzy rośliny uważacie za podstawowe wyposażenie każdego akwarium?
Witam macie do polecenia jakąś stronę z solami do nawożenia akwarium bo zaczynam o tym czytać i chciałbym tak zacząć nawozic swoje akwa tylko niewiem skąd kupić sole dobrej jakości
|
|