Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Witam, po raz pierwszy prezentuje tu moj zbiornik wiec prosze o opinie, zbiornik jest jeszcze "świeży" i cały czas trwają zmiany kompozycji. Akwarium w kształcie szescianu, poj. ok. 60 L, oswietlenie 2x 24 W compact 4000K.
pozdrawiam bartek
-
bartekw
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Gdańsk
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
bartekw napisał(a):Witam, po raz pierwszy prezentuje tu moj zbiornik wiec prosze o opinie, zbiornik jest jeszcze "świeży" i cały czas trwają zmiany kompozycji. Akwarium w kształcie szescianu, poj. ok. 60 L, oswietlenie 2x 24 W compact 4000K. pozdrawiam bartek
Zbiornik bardzo ładny, widać że rośliny radzą sobie jak trzeba  Coraz bardziej mi sie te cube'y podobają 
Pozdrawiam, Mariusz
-

enigma
●
- Ranga: Zasłużony akwarysta
- Miasto: Wrocław
-
akwarium jest bardzo ładne, widać, że włożyłeś w nie wiele pracy, tylko chciałbym się dowiedzieć, czym je nawozisz.
-
Richy
●
dziekuje serdecznie za te posty:)
oczywiscie dozuje CO2, podloze FLORAN, z plynnych: bioflorin(?)- chyba, bo nie mam juz oryginalnego opakowania, dodatkowo roztwory K2SO4, KNO3 na oko 
-
bartekw
●
Swietne. Jak dlugo rosla Ci glosia??
-
chimba
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Bardzo ładny baniak, roslinki zadbane. Może wrzucisz jeszcze fotke z 2 frontowych ścianek, pokazujących całośc wnętrza 
Pozdrawiam  Mateusz Jędrzejczak
-

mcflurry
●
- Ranga: Grafik SMRW
- Miasto: klikash?
SNOO....
wedle zyczenia, zdjecie troche nieostre, niebawem postaram sie dac cos bardziej aktualnego - ponieważ są juz male zmiany. zciekawostek: xmas moss zaczyna wypuszczac sporofit jak uda mi sie zrobic dobre macro tez tu pokaze.
-
bartekw
●
Powiązane tematy
Witam,
od tygodnia w moim mieszkaniu stoi paludarium [o ile to nie za duże słowo] które sam wykonałem;P
p.JPG
Przed tym projektem wciąż dużo pracy.
To mój pierwszy zbiornik tego typu i popełniłem ...
Witam
Chciałem zasięgnąć waszej opinii na temat układu kamieni i korzenia w akwarium oraz poradzić się jakich roślin użyć do obsadzenia baniaka. Bije się z dwoma wariantami. Pierwszy posadzić tylko t...
Przymierzam się do wzięcia udziału pierwszy raz w IAPLC i innych konkursach. Co z tego wyjdzie zobaczymy.
IMG_0003.JPG
Witam
Potrzebuję porady. Niedawno (jakieś 5 tygodni temu) robiłem restart i zmieniałem aranżację. I wszystko ładnie się przyjęło i rośnie (tył już kilka razy przycinałem) poza Monte Carlo:
akwa.jpg...
Kupiliśmy z żoną pierwsze akwarium nie mając zielonego pojęcia o akwarystyce. Popełniliśmy wszystkie możliwe błędy jakie można było popełnić. Wybór padł na Juwel rekord 700 bo... miał wszystko. Pokryw...
Witam
po malej wprawce zaczynam planowac piersze duze terrarium.
Bedzie sie ono znajdowalo w biurze, a miejsce na nie to wneka o wymiarach 75 x 50 x 47 cm. Wysokosc wneki podana jest do lini biurk...
Cześć, pomożecie mi doradzić roślinki na pierwszy plan do małego akwarium ok. 54-60L ?, posiadam już wszystkie inne plany a chciałbym jakieś niskie roślinki, może trawnik czy coś innego...
Akwarium...
Witam
Chce wystartować pierwszego holendra bądź rybouku.
Jak wiadomo fundusze piętnastolatków nie są za duże więc chce zrobić to dość małymi kosztami.
Jak narazie wykminiłem coś takiego:
Podłoże...
Witam chialem wam pokazac moj pierwszy Baniak 250l
Oczywiscie przyjmne wszytkie komentarze pozytywnie ,bo dopiero zaczynal ta wspaniłą przygode i prosze o rade co bym mogł jescze zmienic
Zbiornik ...
Witam.
Chciałbym się pochwalić swoim akwarium oraz zakładam ten temat w celach edukacyjnych przy moim pierwszym roślinnym.
Akwaria mam już od kilku lat, jednak bez większych sukcesów. Większość robi...
|
|