Stateczniki elektroniczne - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Stateczniki elektroniczne

Liczba wyświetleń: 764·Odpowiedzi: 1
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.

24 gru 2004, 13:36 Stateczniki elektroniczne  (#1)  

W akwarium 240l przerobilem sobie obudowe zamiast dwoch swietlowek 2x30W wrzucilem 2x40 +1x20. Wymienilem stateczniki dorzucilem dotatkowy do swiatlowki 20W. I jest maly problem poniewaz calkim niezle sie grzeja. Miejsce gdzie je dorzucilem ocieplilem tak ze temp waody w akwarium nie rosnie. Mam problem z doborem do takich swiatlowek statecznikow elektronicznych. Czy mozna do swietlowki 40W zalozyc mniejszy statecznik 36W czy wypadaloby zalozyc 58W. Czy jednak najprostrzym rozwiazaniem jest wyrzucenie stateczników z obudowy do szafki ?

Karpa

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
El Grey Łódź

24 gru 2004, 23:31   (#2)  

Do swietlowek 36W i 40W stosujemy ten sam dlawik lub statecznik elrktro,
Stateczniki elektro nie nagrzewaja sie tak jak zwykle, ale ja bym wywalil uklad zaplonowy do szafki, dzieki temu bedzie miejsce na 4 rure :wink:

El Grey
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Łódź

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

1.JPG

Stateczniki

Laston w Oświetlenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 4098
Witam Mam pytanie związane z statecznikami w pokrywie. Chciałbym wymienić akwarium z 50l na 112l z zestawem pokrywa i świetlówki 2x 18W jak dla mnie to zbyt mało na ponad 100l. Chciałbym wymienić na ...

Stateczniki sciemnialne t5

strubell w Oświetlenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2688
Witam Mam statecznik t5 z funkcją ściemniania Może mi ktoś napisać lub podać linka do sterownika lub układu do samodzielnego montażu ,żeby można było zrobić płynne zapalanie i gaszenia światła tak w...

stateczniki zasilanie 2x39W

tomaszek1606 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1307
Jako że nie chcę mieć plątaniny przewodów zastanawiam się czy jest możliwe bezproblemowe podłączenie 3 stateczników elektronicznych (2x39W) do jednego przewodu zasilającego równolegle (takiego jak od ...

Naświetlacz metalohalogenowy i stateczniki elektroniczne

wektor w Oświetlenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 6923
Witam W piatek zamontowałem nad baniakiem 200l dwa naświetlacze metalohalogenowe asymetryczne. http://lh5.ggpht.com/_QQ1NPTvhkA0/TALMheX9Z0I/AAAAAAAAFJY/tD9aakjSVjM/s800/P1070404....

czy do świetlówek 30W moge dac stateczniki 36W ?

Gość w Oświetlenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2525
posiadam 4 cale zestawy oświetleniowe i w akwarium mysle zamontowac dwie świetlówki 2x30 czy stateczniki: do 30 W takie co maja: 1xtld36W/tl40W 2xtld18/tl20W philips bta 36l 31 się nadadzą? ...

Stateczniki elektroniczne-opinie i uwagi

ArS w Oświetlenie · Odpowiedzi: 24 · Wyświetlenia: 7692
Hej! Czy ktoś może wypowiedziec się nt stateczników elktronicznych sprzedawanych na allegro? Interesuje mnie jeden 2x18W.

stateczniki ze świetlówek kompaktowych PROBLEM

winner_xp w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1204
Witam !!! Po przeczytaniu tego tematu ----> http://www.roslinyakwariowe.pl/forum/viewtopic.php?t=7353&postdays=0&postorder=asc&start=0 trochę mnie zakręcilo :shock: ch...

stateczniki elektroniczne

Sebastian w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1833
Witam. Mam pytanie, czy do stateczników elekronicznych należy również zamontować startery tak jak to ma miejsce przy zwykłych statecznikach, czy juz w tym przypadku jest to zbędne? I czy oprócz nich i...

I jedno za słabe i drugie (stateczniki)

AdamAGP w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1380
Czytałem posty o pomiarach światła dawanego przez świetlówki na elektronice z żarówek energooszczędnych i nie jest to chyba zbyt dobre rozwiązanie. W takim razie czy lepiej zastosować statecznik 16W d...

stateczniki elektroniczne

mogi w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1119
Witam ! czy kupil ktos z Was tansze stateczniki elektroniczne do T5 niz sa w aqua-light ? googlowalem troche ale jakos nie moge znalezc innych ofert ... moze ktos ma dostep do hurtowni elektryczn...

Statystyki

Ten temat przegląda 809 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571615
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36915

•  Najnowszy użytkownik: lupus1

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 809 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.