PROSZĘ O LINKI O ŚWIETLÓWKACH
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
WITAM
PROSZĘ O LINKI NA TEMAT OŚWIETLENIA SZCZEGÓLNIE CHODZI MI O RODZAJE
STOSOWANYCH ŚWIETLÓWEK O DOBÓR WIDMA ŚWIETLÓWEK PORÓWNANIA ŚWIETLÓWEK RÓŻNYCH FIRM

-
tomek12
●
tomek12 napisał(a):WITAM PROSZĘ O LINKI NA TEMAT OŚWIETLENIA SZCZEGÓLNIE CHODZI MI O RODZAJE STOSOWANYCH ŚWIETLÓWEK O DOBÓR WIDMA ŚWIETLÓWEK PORÓWNANIA ŚWIETLÓWEK RÓŻNYCH FIRM 
Jest coś takiego jak opcja szukaj  Ale żeby nie było Ci za trudno to 3 posty nad Twoim jest temat właśnie o tym
https://roslinyakwariowe.pl/forum/vi ... php?t=7669
Pozdrawiam, Mariusz
-

enigma
●
- Ranga: Zasłużony akwarysta
- Miasto: Wrocław
-
-

sliva
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: rzym/tarnow
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
-
Jimmy
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Raszyn
Powiązane tematy
Witam
Posiadam 112 litrowe roślinne akwarium. Rośliny pospolite jak nurzaniec, kryptokoryna, żabienica itd. Miałem swego czasu belke 2 x24 wat T5 świetlówki. Rośliny ładnie mi na niej rosły(świetlówk...
Witam,
nie wiecie gdzie można znaleźć linki do lampy Chihiros WRGB II? Chcę zrobić stelaż nad akwarium i zawiesić tą lampę ale nie mogę znaleźć nigdzie dedykowanych linek.
Może jest zamiennik? Z tego ...
Witam koledzy,
mam akwarium juwel 200 z filtrem w rogu, standardowe oświetlenie nie dawało rady i chcę zbudować sobie lampę na zasilaczu pod sterownik.
Mam kilka spraw i proszę o radę:
1) Chciałbym...
Witam
Mam zamiar założyć akwarium typu low tech, ziemia ogrodowa, rośliny słabo i średnio wymagające.
Akwarium profilowane 112l, długość 80 cm.
Wiem, że temat już się pojawiał, ale nie mogę się zd...
Witam.
Będę robił restart swojego akwarium 30 l. Bardzo spodobała mi się aranżacja z wykorzystaniem roślin mało wymagających typu anubiasy, bucki i mchy. Coś w takim stylu jak na zdjęciu. Czy do tego...
Hej.
Czy ktoś używał tej lub podobnej świetlówki?
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/oswietlenie/swietlowki-t8/swietlowki-t8/15w-45cm/swietlowka-azoo-tripower-light-44cm-p-32984.html
Moje akwarium to...
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, chce zadać nurtujące wiele osób pytanie. Jak to jest właściwie z tymi ledami? w jaki sposób dobrać odpowiednią ilość watów ledowych do naszego akwarium? Przyd...
Zalecane do akwarium roślinnego jest 0,5 W/. litr wody.
No ale chyba 1 W w świetlówce to nie ten sam 1 W w Ledzie.
J est jakiś przelicznik współczynnik?
Powiedzmy np 10 W w świetlówce zastępuje 2 W w...
Witam . zakładam akwarium 300L o wymiarach 150x40x50.Bedzie to akwarium roslinne i tu moje pytanie czy dobrze policzyłem oświetlenie
100szt. x6.5K
50szt. x 8.5K
30szt. x full spectrum
oczywiscie cho...
Proszę o poradę na temat mojego oświetlenia czy dobrze zrobiłem zminiajac 3 diody power led o łącznej mocy 9 w i barwie 6500k i zmieniłem na 8 diod power led 1 watowych o barwie 2x full spectrum 3x 85...
|
|