Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Jaki najmniejszy przedział czasowy maja takie włączniki, czy da się określić w sekunadach czas włączenia?
-
labeo
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
W moim (elektroniczny) jest taka opcja, pod warunkiem ze bedzie to wielokrotnosc 60 sekund
A na powaznie, to nigdy nie widzialem az tak precyzyjnego sterownika.
-
Andrzej.B
●
Zależy o jaki chodzi. Te tańsze w granicach 20zł, mają minimalne odstępny co 15 minut, elektroniczne zaś (ok 60zł) możesz konfigurowac dowolnie 
Pozdrawiam  Mateusz Jędrzejczak
-

mcflurry
●
- Ranga: Grafik SMRW
- Miasto: klikash?
Samoróba za okolo 40zł - ustawienia jakie tylko chcesz.
-
Intel
●
Jak zrobić taką samoróbkę
Pozdrawiam
Szymon
-

Szymon Kamiński
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Warszawa
1. Procesorek 1-2K, troche programu do niego - 4 zł
2. Układa czasu rzeczywistego (zegara) lub można to pominąć ale wtedy trza dać zasilanie awaryjne w postaci jakiegoś małego akumulatorka aby w czasie braku prądu zegar się nie resetował. - 0-10zł
3. Można zastosować wyświetlacz ciekłokrystaliczny lub ledowy w zasadzie jest to obojętne, tylko na ledowym bedzie widać mniej ustawień na raz - 10-30zł
4. Obudowa, części dyskretne - 5-7zł
5. Triak jako element wykonawczy - 3,5zł
Najtrudniejszy jest program, reszta to pikuś
-
Intel
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Pamietam iż kiedys czytałem na forum, jak ktoś opisywał jak zrobić wyłacznik czasowy ze starego komputera... uzywajac portów drukarki LPT czy portów COM1,2 i aplikacji napisanej w jezyku pascal... i dzieki temu mógł sterowac kilkoma uzadzeniami czasowo... Niestety przeszukałem całe forum i nie potrafie znalezc tego postu, czy ktoś sie orientuje w tym temacie??? Lub wie gdzie mozna znalezc osoby które jzu cos takeigo robiły...?
Z góry Wielkie Dzieki
-
charry
●
Fajne tylko zre z 40 zł na miesiąc :p
-
Intel
●
Intel napisał(a):Fajne tylko zre z 40 zł na miesiąc :p
No co ty wywalasz wszystkie uzadzenia typu dyski twarde i cała reszte diodek nie diodek, program odpalasz z fdd, i co tu am prad ciagnac wentylatorek na procku jedynei chyba... 
-
charry
●
Hmmm, no moze, nie mierzylem nigdy poboru pradu takiego kompa
-
Intel
●
Tylk opotrzebne by bylo uzadzenie podlanczane do portu drukarki do ktorego podlancamy napiecie i inne uzadzenia pod rozne porty....
A progrem w raz z komputerem za pomoca portu LPT1 sterowalby dopływem pradu do kazdego uzadzenia osobno...
-
charry
●
Powiązane tematy
Mam pytanie do bardziej obeznanych kolegów .Potrzebuje układa na płytce działający jak zwykły programator czasowy taki jak na fotce najlepiej na 230v ewentualnie 24 12v .Do umieszczenia w skrzyneczce ...
Zapraszam do kolejnego odcinka AkwaGadki Rafała Kozery.
Tym razem omawia on zalety analogowych programatorów czasowych.
Zapraszamy do dyskusji.
Witajcie, zwracam się do Was z prośbą o polecenie naprawdę dobrego i sprawdzonego wyłącznika czasowego. Obecnie używam takich wyłączników elektronicznych za ok. 20 zł jak w załączniku. Niestety dziś p...
Proszę o wyrozumiałość bo w sprawach konstrukcyjno-majsterkowych jestem cienki bolek :)
Mam teraz światło w pokrywie, włącza się je i wyłącza przyciskiem on/off znajdującym się na kablu zasilającym o...
Witam mam problem z napisaniem programu na wlacznik czasowy. Wlaczanie przekaznika musi byc przez wyswietlacz LCD 2x16 z magistrala i zegarem Ds1307. Pomoze ktos w napisaniu programu??
Programator czasowy taki jak na rysunku poniżej. Ustawiłem w nim 3 programy, całotygodniowe.
1. ON 7:00 OFF 15:00 i tak przez 7 dni w tygodniu
2. ON 9:00 OFF 17:00 i tak przez 7 dni w tygodniu
3. ON ...
Witam mam problem z programatorem czasowym elektronicznym takim
- http://sklep.amical.pl/index.php?products=product&prod_id=2202
i mam problem jak go ustawie to zaczyn po jakimś czasie się ...
Witam.
Z góry przepraszam ale nie wiedziałem gdzie ten temat stworzyć a jako, że programatory są często używane do oświetlenia stąd ten wybór. Sprawa jest prosta obecnie posiadam 4 analogowe programa...
Znalazłem dziś na Alledrogo ofertę sterownika dla trzech urządzeń za - wydaje mi się - rozsądną cenę.
Nie chcę tu uprawiać jakiejkolwiek reklamy, ale wiem, że wielu z nas poszukiwało/poszukuje takieg...
Witam
Muszę sobie sprawić takie urządzenie jak programator czasowy, bo często jak powinienem zgasić światło to nie ma mnie w domu. Na jakiej zasadzie działa poniższy produkt?
https://roslinyakwa...
|
|