Witam. Mam pytanie co do filtra kaskadowego. Zamieżam kupić niedługo kaskade ale napowietrzają wodę poprzez wylot. Przecież napowietrzanie wytrąca Co2 z wody. Co zrobić ze by się tak niedziało.
Kaskady polecam raczej do mniejszych, a do tej wielkosci to kubelki. Jednak jesli koniecznie chcesz kaskade, to wydaje mi sie, ze wsrod AquaClear znajdziesz odpowiednia.
szkot w Filtracja· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3837
Dzień dobry
Mam akwarium 30 litrów 29x29x35cm na dużym stole. Co2 jest podawane z butli niskociśnieniowej na dyfuzor. Chcę zastosować zewnętrzny lub wewnętrzny reaktor co2 aby gaz się w 100% rozpuszc...
kerogerg w Filtracja· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4263
Cześć
Jestem posiadaczem filtra kaskadowego Tidal 55. Filtr od zakupu pracował głośno, nasmarowałem wirnik, trzpień wazeliną i było super, prawie nie słyszalny. Po około dobie znów słychać pracę, troc...
vundo w Filtracja· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2237
Cześć, która kaskada będzie pasowała do zbiornika Glossy 80 od Aquaela? Chodzi o to, że w górnej części jest wklejony dość szeroki kołnierz (na którym opiera się pokrywa) i filtr kaskadowy może nie zm...
Fasimba w Filtracja· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1628
Cześć,
Czy znacie jeszcze jakieś modele filtrów kaskadowych oprócz AQUAEL VERSAMAX FZN-MINI oraz SUNSUN HBL-302, które zmieszczą się w szczelinę między szkłem akwarium a ścianą wynoszącą 70mm?
Nigdzi...
DonCicio w Filtracja· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4359
Witam chciałbym założyć kostkę 64l na ziemi ogrodowej i stoje teraz na dylemacie jaką kaskadę wybrac di tego baniaka czy aquael fzn2 seachem tidal 35 bądź 55 a może fluval c2 bądź aqua clear 50 co byś...
Pikacz196196 w Filtracja· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1479
Witajcie.
Jaki reaktor polecacie do filtra Tetra EX 800 Plus? Chodzi o narurowy/przelotowy do akwarium 160 litrów?
Mam butle co2 i szklany dyfuzor ale z racji tego, że mam w mieszkaniu małe dzieci t...
Sławek75 w Filtracja· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3428
Witam wszystkich.Mam takie pytanie,czy ma ktoś taką kaskadę i jak się sprawuje.Mam zamiar ją kupić do kostki gdzie jest 23l wody.Czy da radę,może ma ktoś taką w takiej kostce.
Baartuss w Filtracja· Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 3470
Witam, chcę zmienić filtr wewnętrzny w mojej 15 na jakąś kaskadę. Mam do wyboru:
-Azoo MIGNON FILTER 60
-Aquael Versamax FZN Mini
-SUNSUN HBL-501 + SKIMMER
Który według was byłby najlepszy?
Statystyki
Ten temat przegląda 596 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571616
• Liczba wątków: 49482
• Użytkownicy: 36915
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 596 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej