jak wysoko świetlówki od lustra wody????
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
jak bliko lustra wody można zamontować swietłówki przy braku szyby przedzielającej czy nagrzna świetlówka może pęknąc po opryskaniu chłodniejszą wodą??????
-
apollooo
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Ostrzeszów (Wielkopolska )
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Ja mam T 8 ok 5cm i nic się nie dzieje, tak więc chyba 5 jest ok. Nie wydaje mi się aby mogła pęknąć.
Pozdro.
-

1MACK1
●
- Miasto: Łódź
Witam,
U mnie, przy nalaniu zbyt dużo wody świetlówki są jakieś 2 cm nad wodą i jest ok. Czasem zdaża mi się też, że przy uzupełnianiu wody zalewam niechcący świetlówkę - jeszcze nic się złego nie stało. Ale bezpieczeństwa nigdy za wiele ...
-
pawlaczynski
●
Witam,
ja mam fabryczną pokrywę za świetlówkami tyle że mam większy poziom wody. Tak więc świetlówki są jakieś 3 cm od powierchni.
"idziemy dalej by być bliżej..."
-

koplek
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Pszczyna
teraz juz mogę zpac spokojniej  dzięki za rady
-
apollooo
●
- Miasto: Ostrzeszów (Wielkopolska )
Powiązane tematy
Hejka ludziska. Ponad miesiąc temu założyłem swoje pierwsze akwarium z roślinami. Nie ma to być strikte akwarium roślinne typu holender, ale akwarium towarzyskie z wiekszą ilością roślin. MAm raczej m...
Cześć,
Czy ma ktoś doświadczenie z tą lampą (Chihiros WRGB2 90) w kwestii świecenia nowego akwarium ?
Doczytałem gdzieś aby przez pierwsze 3 tyg. świecić w ustawieniu Red na 50%, Green na 40%, Blue n...
Cześć,
Mam belkę CHIHIROS LED Seria RGB RGB120, chciałbym dorzucić opcje świtu i zmierzchu, polecicie mi jakiś sterownik, albo rozwiązanie jak to zrobić? Od razu dodam że mam ten ich sterownik z pilo...
Witam,
Zakupiłem do swojej lampy Twinstar 1200s sterownik, z funkcją wschodu i zmierzchu.
Pytanie jak zaprogramować lampę? Rozumiem, żeby łącznie świecić 10h, czyli u mnie to jest od 10 do 20.
Ale c...
Mam kpl lampa na power LED i oryginalny 4-kanałowy sterownik ( 24 V ) połączone wtyczką DB-9. Chciałbym mieć możliwość podłączenia i sterowania tej lampy z TC421/420 ( więcej funkcji ), ale nie mam op...
Witam, chciałbym się dowiedzieć ile w akwarium roślinnym powinno być lumenów na jeden litr. Zakupiłem lampkę diversa led intenso 10,1w i jestem trochę przerażony bo wychodzi mi 26 lumenów na litr....
Witam.
Chcę wymienić świetlówki w mojej pokrywie i zastanawiam się czy lepiej włożyć standardowe świetlówki t8 czy zamienniki LED. Które rozwiązanie jest lepsze dla roślin?
Witam w weekend staruje z zbiornikiem i zastanawiam się jak świecić ile i iloma świetlówkami . Akwarium 100x50x50 . Oświetlenie 4x39W . Na początku myślałem zaczać świecić po 5/6 h ale nie wiem iloma ...
Witam.Czy ktoś polecił by konkretne świetlówki LED pod pokrywę akwarium 240l.Nie interesują mnie lampy led. Rośliny planuję mieć średnio wymagające.
Witam w zbiorniku 125 l aquell glossy jakie oświetlenie lepsze dla roślin bedzie ?
1. 5x 14watt Led Tube Retrofit Plant = 5000 lumenow
2. 3x 14 watt Sunny + 2x plant = 5800 lumenow
co bedzię leps...
|
|