FILTRACJA W MAŁYCH AKWARIACH HOLENDERSKICH - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

FILTRACJA W MAŁYCH AKWARIACH HOLENDERSKICH

Liczba wyświetleń: 3239·Odpowiedzi: 2
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok

Ankieta: CZY TĘCZANKI TO DOBRE RYBY DO AKWARIUM ROŚLINNEGO ???

TAK
4
25%
NIE (w poście napisz dlaczego nie)
2
13%
NIE WIEM (bo nie posiadam)
10
63%

Liczba głosów : 16
Tomasz Idzikowski
WITAM :D

Mam takie pytanko. Czy do mojego akwarium holenderskiego o pojemności 70l z obsadą małych tęczanek naonowych nadał by się filtr FLUVAL 104 ???

Jeżeli znacie jakikolwiek filtr nadający się do mojego akwa i oczywiście skuteczny to piszcie.

Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA ODZEW :D

idzik6@wp.pl
www.aquawiadomosci.of.pl

:D :D :D

Tomasz Idzikowski

Tomasz Idzikowski

19 lip 2003, 17:45 !!!  (#2)  

Jeżeli ktoś z was posiada małe akwarium holenderskie niech napisze jaka będzie w nich najlepsza filtracja. Chodzi mi tu o to jakie filtry polecicie do takich akwariów i ewentualne przeróbki czy dodatkowe warstwy filtracyjne. Zakładając dwie mozliwości:
- akwa z rybami
- akwa bez rybek

Jakie polecacie warstwy filtracyjne i jakich firm ???

PS. JEŻELI KTOS Z WAS TRZYMA MOTYLOWCA TO BYŁBYM WDZIĘCZNY ZA JAKIEŚ INFORMACJE MAILEM BĄDZ PRV CZY TEŻ TU :D

BĘDĘ WDZIĘCZNY ZA KAŻDĄ WSKAZÓWKĘ A JUŻ NA PEWNO ZA TE DOTYCZĄCE KARMIENIA :D

Tomasz Idzikowski

Tomasz Idzikowski

05 sie 2003, 10:19   (#3)  

Jeżeli ktoś z was posiada holendra poniżej 120 litrów to jaką macie filtrację ???

Tomasz Idzikowski

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

filtr_zewnetrzny_oase_biomaster_600_(nowa_seria)-i-27838-1-500.jpg

Ankieta: jakiej firmy filtr posiadamy w naszych akwariach

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 69 · Wyświetlenia: 77794
Na forum bardzo często padają pytania jakiej firmy filtry są godne polecenia. Pomóżmy początkującym oddając głos w ankiecie nt. marek posiadanych przez nas filtrów. Ponieważ wielu z nas posiada więc...
YouTube

Filtracja z UV

MixEEr w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2049
Siemanko, ostatnio oglądałem film na YT o serwisie dużych akwarium, co zauważyłem, dość często stosowane jest tam UV, jakie jest wasze zdanie na ten temat w akwarium z Paletami, roślinami? Pomyślałem...
maly1.jpg

Filtracja do kostki 8L?

pk77 w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2597
Czołem. Mam problem z filtracją do miniaturowej kosteczki 20X20X20. Przez jakiś czas chodziła tam kaskada FZN-mini. Niestety albo mój egzemplarz jest wadliwy, albo robię coś nie tak, bo filtr wpada w ...

Czy filtracja zależy od sposobu prowadzenia zbiornika?

pk77 w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1551
Czy systemy high tech potrzebują innej filtracji niż low tech przy tych samych wymiarach akwarium? Moje pytanie wynika stąd, że widziałem wiele zbiorników low tech, które były prowadzone niemal bez fi...

450l filtracja

bantu w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2560
Witam, Po 10.latach przyszedł czas na upgrade mojego 240l zbiornika. Padlo na 450 l. Obecnie posiadam ehaim 2275 i ten filtr bedzie przenośony do nowego zbiornika. Szukam 2 filtra i zastanawiam sie n...

~900L - Filtracja kubełkowa czy SUMP

zygfryd1708 w Filtracja · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 6105
Witam, po zlikwidowaniu ostatniego akwarium o pojemności 630L przymierzam się do projektu akwarium około 900L. Dokładne wymiary nie są jeszcze znane ale na pewno będzie to około 900L i mam pytanie odn...

Akwarium 300l 120x50x50 -filtracja

Sigi w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3694
hej, zakładam akwarium 120x50x50, szukam filtra zewnętrznego i mam absolutny mętlik w głowie, za duży wybór ;) Do tej pory w 200 miałem Tetrę 700, ale jest teraz tyle nowości, że nie wiem sam. Z recen...

Filtracja 200L

nabuch w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2669
Cześć posiadam akwarium ok 200L wymiary 100x 50x40 w panoramie. Niestety przegiąłem z karmieniem , dodatkowo ściągnąłem sobie chore ryby bez kwarantanny co spowodowałem armagedon w akwarium . Obsada d...

Filtracja

Kubix2112 w Filtracja · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4376
Witam, Z góry sorki jeżeli jest taki temat a go nie widziałem. Pytanko mam, czy jest sens zrobic fiktracje w taki sposób: Prefiktr jako fiktr narurowy a następnie pompa co a za pompa przejście równ...

Filtracja SUMP w garażu oddalonym o 20m od zbiornika

smoqpl w Filtracja · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 6205
Witam wszystkich, jestem akwarysta od lat. Jak dotąd zbiorniki 50-100 roślinne HT. Buduje dom w , którym będzie stał już większy zbiornik w salonie około 500 l. Już na etapie wybierania projektu domu ...

Statystyki

Ten temat przegląda 1671 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
 •  Liczba postów: 570934
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36925

•  Najnowszy użytkownik: Piorunek112

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1670 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.