jaki ten PG Classic rzadki - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

jaki ten PG Classic rzadki

Liczba wyświetleń: 1334·Odpowiedzi: 2
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.

05 gru 2004, 21:44 jaki ten PG Classic rzadki  (#1)  

Dzisiaj zakupiwszy w sklepie nawóz Bartka Planta Gainer Classic zauwazylem,że jego konsystencja jest jakos za bardzo rozcienczona w stosunku do nawozu starszej generacji.A mogłem to stwierdzić na zasadzie porównania plynow w dwoch różnych butelkach.Stąd nasunęło mi się pytanie;czy producentowi(tu pytanie do Bartka)do jakiejś parti nie wlało się zbyt dużo wody?,lub czy po prostu tak ma być i jest to inna lepsza,bądz poprawiona receptura?
Zauwazyłem jeszcze,ze nawóz (ten nowy)nie ma swego charakterystycznego zapachu.
czyzbym zakupił jakas podróbkę?Mam lać...do akwarium czy nie lac????
wieslawzabawa

wuzaba

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

05 gru 2004, 22:07 Re: jaki ten PG Classic rzadki  (#2)  

wuzaba napisał(a):Dzisiaj zakupiwszy w sklepie nawóz Bartka Planta Gainer Classic zauwazylem,że jego konsystencja jest jakos za bardzo rozcienczona w stosunku do nawozu starszej generacji.A mogłem to stwierdzić na zasadzie porównania plynow w dwoch różnych butelkach.Stąd nasunęło mi się pytanie;czy producentowi(tu pytanie do Bartka)do jakiejś parti nie wlało się zbyt dużo wody?,lub czy po prostu tak ma być i jest to inna lepsza,bądz poprawiona receptura?
Zauwazyłem jeszcze,ze nawóz (ten nowy)nie ma swego charakterystycznego zapachu.
czyzbym zakupił jakas podróbkę?Mam lać...do akwarium czy nie lac????
wieslawzabawa

Witam
Jeżeli Ci chodzi o kolor nawozu to:
Nowy(bo jest nowa wersja PGC) jest jaśniejszy a co za tym idzie nie plamiacy :)
Pozdrawiam
Jacek Pawłowski

Jacek Pawłowski
Ranga: Z dużym doświadczeniem

06 gru 2004, 19:00   (#3)  

To wszystko.Bardzo wam dziękuję za odpowiedz.wieslawzabawa

wuzaba

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

YouTube

Dozownik nawozów jaki ?

akwaAmator w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3964
Witam Rozglądam się za jakimś sensownym dozownikiem nawozów ,niestety z braku czasu często zapominam albo nie ma mnie w domu i te nawozy leje od czapy jak się przypomni ,a dobrze wiecie jakie są tego ...
akwarium.jpg

Jaki mineralizator RO? Dobór nawożenia po mineralizacji.

MrKojiro w Nawożenie · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 14716
Cześć, Po kilku dziwnych przygodach z glonami i niepewną kranówką postanowiłem kupić filtr RO. W związku z tym mam masę pytań, ale najpierw opis akwarium: 27l - kostka 30cm Oświetlenie led 5630 12W...
IMG_20230329_191619.jpg

Jaki nawóz do akwarium ze sporą obsadą ryb.

vasteq w Nawożenie · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 8571
Witam. Mam akwarium 73L ze sporą obsadą ryb gdzie mam dość wysokie No3=25 i Po4=2. Podaje vimi all in one codziennie 7ml, ono jakos szczególnie nie zwieksza No3 i Po4 ale wydaje mi się ze powinienem z...

Jaki mineralizator?

_norbert_2 w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2835
Witam jaki mineralizator byście polecili do akwarium 54l na wodzie ro, na podłożu jałowym bez podawania co2 z niewielką ilością niewymagających roślin ,żeby GH było w okolicach 8. I też żeby ph było w...

Jaki mineralizator kupić

Piotrek190275 w Nawożenie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5406
Witam wszystkich mam takie pytanko jaki mineralizator kupić. Chodzi o Qual Dropa: KH Bulder czy GH One Plant. Pytanie to zadaje ponieważ przechodzę z Kranówki na RO. A że jestem laikiem w tym temacie...

Jaki mineralizator ro

szkot w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2538
Dzień dobry Już od dawna walczę z glonem cladophora. Pisałem już o tym. To dziadostwo nie ustępuje od bardzo dawna. Pomyślałem, ze nie będę brać kranówki ani kranówki z ro tylko stworze sobie już na ...

Jaki mineralizator do 800l

wachcio w Nawożenie · Odpowiedzi: 28 · Wyświetlenia: 10300
Witam Zastanawiam się nad przejściem w moim akwarium 800l (ok 700l wody) całkowicie na wodę RO gdyż do tej pory używałem RO/kranówka w stosunku 1/1 ale niestety kranówka ma żółtawe zabarwienie uwidac...

Jaki stosunek Ca - Mg- K ?

Piotrek123 w Nawożenie · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 33701
Witam ! Mam pytanie jak w temacie ponieważ nigdzie nie doczytałem jaki powinien być stosunek tych związków względem siebie w akwarium ?

Jaki mineralizator RO ?

Qubson w Nawożenie · Odpowiedzi: 28 · Wyświetlenia: 19879
jaki mineralizator do wody RO możecie mi polecić ? akwarium roślinne + ryby z amazonii

Jaki test na potas

marcin_akwarysta w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 10301
Jaki wybrać? Zooleka? JBL? Jakiś inny? Z drugiej strony z tego co czytam to ten JBL liczy tylko wartości potasu w wodzie słodkiej do 15mg/l :( Trochę za mało. Test zooleka właśnie mi się skończył i ni...

Statystyki

Ten temat przegląda 3224 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571603
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3223 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.