Pompa do usuwania wody - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Pompa do usuwania wody

Liczba wyświetleń: 1637·Odpowiedzi: 2
Wybór wymiarów akwarium i rodzaju szkła. Zestawy akwariowe i szafki.
Zaloguj się, aby zmienić widok

12 kwi 2026, 19:58 Pompa do usuwania wody  (#1)  

Cześć,
Szukam informacji dotyczących pompy do pomian wody. Bym mógł z salonu wypompować część wody prosto do łazienki lub np. Na taras dzięki długiemu wężowi. Ktoś mógłby wskazać jakiś swój przykład i miejsce zakupu czy nazwę pompy. Dziękuję i pozdrawiam Przemek

Przemek1979
Ranga: Początkujący

12 kwi 2026, 20:27 Re: Pompa do usuwania wody  (#2)  

FoCuS_PL
Ranga: Z dużym doświadczeniem

13 kwi 2026, 12:56 Re: Pompa do usuwania wody  (#3)  

Żebyś nie był zawiedziony efektami albo ich brakiem od razu celuj w pompy niskiego zanurzenia z wydajnością >3000 l/h.

TenOdTego
Ranga: Aktywny użytkownik

Powrót do Szkło i meble

Powiązane tematy

Przechwytywanie.JPG

Wybór skałek a parametry wody

biju w Szkło i meble · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 12263
Witam Czeka mnie restart baniaka (200x40x60) I rozglądam się za materiałami do nowej aranżacji Pojawia się też pytanie jaki rodzaj skałek najmniej wpływa na parametry wody Miałem aranżacje na "...
YouTube

Podmiana wody.

coolfon1988 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 36 · Wyświetlenia: 15981
Chciałbym się zapytać jakie macie sposoby na podmianę wody w akwarium w odniesieniu się o moje warunki. Aktualnie podmieniam 50/60 litrów wody w moim zbiorniku 200l. Mam przeważnie przygotowaną wodę ...
YouTube

400l, stała podmiana wody, piranie, sump

RadoslawMaciej w Szkło i meble · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1360
Cześć. jest to mój pierwszy post na tym Forum i chciałbym skonsultować w Wami, mój pomysł i projekt akwarium. Poniżej opiszę akwarium, jakie planuje. Akwarium ma stanąć we wnęce. Jego wymiary zewnętrz...

Dopuszczalny poziom wody

Ciechan w Szkło i meble · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2955
Rzućcie okiem na film Tyrilla przedstawiający sześćset pięćdziesiątkę. Czy Waszym zdaniem taki poziom wody w akwarium jest bezpieczny? https://youtu.be/B4uPiYcOb0s Wysłane z iPhone za pom...

Podmiana wody i temperatura

pafcio80 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 8214
witam, dopiero założyłem moje 240l szkło (a naprawde jest w nim niecałe 200 litrów), narazie nie ma rybek, ale podmienialem już wodę 80l, czy wy jakos ogrzewacie wode do podmiany?? w akwarium mam 25st...

Parametry wody - problem PH i GH

Kristof90 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 6736
Witam, od około miesiąca jestem posiadaczem akwa 112l - towarzyskiego. Początkowa obsada to: 12 neonów czerwonych 10 razborek klinowych 4x pielęgniczki ramireza 5x kirysek albinos 2x zbrojnik pospoli...

Pomoc w interpretacji wyników testów wody

MateuszLodz w Szkło i meble · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3006
Witam. Akwarium 112l Założone dwa tygodnie temu. Dzisiaj kupiłem testy Zoolek na pH, GH/KH, NO2 i NO3. Jako że jestem facetem to mam problem z odróżnieniem barw:) Chciałbym się dowiedzieć ile mam...

Problem z parametrami wody

smazio w Szkło i meble · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2093
Witam. Moje akwarium ma ponad 2 miesiące. Przeważnie walczę z utrzymaniem parametrów wody. Proszę o radę ponieważ GH mam na poziomie 4 za to KH powyżej 15. Do pomiarów używam pasków JBL Easy Test. Ja...

Mineralizator wody

Dexter2k13 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2054
Witam. Zrobiłem resrat akwarium roślinnego 30l. Chciałbym zrobić idealne warunki dla roślin. W tym celu chciałbym zastosować mineralizator do wody RODI. Posiadam do tego nawozy firmy blueline. Nigdy n...

Zakładanie akwarium bez wody

Reader w Szkło i meble · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1139
Widziałem na jakimś filmie akwarium z całą aranżacją oraz obsadzonymi mchami, ale z odrobina wody. Stało tak sobie szczelnie zamknięte około miesiąca. Następnie dosadzone zostały rośliny i zalane wodą...

Statystyki

Ten temat przegląda 291 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570937
 •  Liczba wątków: 48796
 •  Użytkownicy: 36925

•  Najnowszy użytkownik: Piorunek112

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 290 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.