Piotr Baszucki napisał(a): (paczki z naszym systemem pakowania nadajemy przez cały rok do -15 st.C).
Jak już poruszasz tą kwestię sugeruję zmianę tego sysemu pakowania bo przesadzony .
W ost. tyg zamawiałem od was 2 paczki z roślinami ( wszystko ok ) ,ale :
1 .uwaga to heatpack fajnie ze go dajecie ,ale zeby on działał to musi mieć dostęp do świeżego powietrza czyli 2 dziurki w kartonie po przeciwnych stronach
w innym wypadku dawanie heatpacka jest sztuką dla sztuki on zaczyna grzać dopiero po otwarciu paczki .
2 . ilość foli aluminiowej ,plastikowej , papieru jest absurdalna . Fajnie ze pakujecie rośliny w zgrzewane worki foliowe i to wystarczy ze do środka dacie kilka ml wody i będzie wilgoć , ten papier /folia alu nic nie daje .
3 Wysyłacie w kartonach ok ,ale sugerował bym styrobox wiem ze to nieco droższe ,ale i pewniejsze . Nie mniej jednak karton jest ok i jak już w nim wysyłacie to wolne przestrzenie wystarczy wypełnić pociętą makulaturą (będzie trzymać ciepło do środka rośliny w tych zgrzanych workach i hetpack i koniecznie 2 otwory w kartonie i będzie malina .
I bez obaw nic nie zamarźnie , tej zimy wysyłałem w ten sposób
krewetki crystal red w trasę 870km przy mrozie -10 a docelowym -24C i wszystko dotarło żywe i zdrowe . Wszystko paczkomatem . Dokładnie od 15 stycznia do 20 lutego wysłane 9 paczek z krewetkami pakowanymi w ten sposób .