Żarówki HQL - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Żarówki HQL

Liczba wyświetleń: 1323·Odpowiedzi: 3
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Zaloguj się, aby zmienić widok

26 paź 2004, 22:02 Żarówki HQL  (#1)  

Witam, widziałem ze ktos miał do sprzedania lampy HQL na gwint, chciałbym sie dowiedzic cos o takich lampach.
Czy potrzebują równiez jakiego specjalnego zasilania?
Czy są rownierz wydajne jak zarniki HQL?
Czy sie nadają do holendra?

Rodzyn27

26 paź 2004, 22:15   (#2)  

To ja ostatnio pozbywałem się tych lamp. HQL to wysokoprężne lampy rtęciowe do których potrzebne są zapłonniki. Cena nowej lampy to ok 300zł. W tym układzie może nie wyglądać to aż tak ciekawie. Jedno jest pewne, wyglądają dużo lepiej od przemysłowych opraw HQI.

RedBaron

26 paź 2004, 22:28   (#3)  

konkretne informacje na temat HQL na gwint E27 znajdziesz na stronie http://fisher.weikrim.eu.org chyba w dziale DIY jak sie nie myle jest artkuł na ten temat

plto

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

27 paź 2004, 14:28   (#4)  

plto napisał(a):konkretne informacje na temat HQL na gwint E27 znajdziesz na stronie http://fisher.weikrim.eu.org chyba w dziale DIY jak sie nie myle jest artkuł na ten temat

Na stronie jest opis HQI

RedBaron

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

YouTube

Żarówki Led

młody akwa maniak w Oświetlenie · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 7771
Chciał bym wykonać takie oświwtlenie w swoim akwarium 120l wymiary 100x30x40 Doradzi ktoś ile żarówek założyć? Rośliny to tylko kryptokoryny mech i anubiasy. Teraz mam oświetlenie t5 2x39w Screenshot_...

6500k dwie żarówki a inna barwa

qqrq w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2168
Temat może mało akwarystyczny, ale miałem żarówkę elewacyjną, oznaczoną jako 6500k - cold white, wypaliła się kupiłem taką samą tylko innej firmy i światło już nie jest takie samo (dążę do bardzo zimn...

Prosze o radę dot. żarówki energooszczędnej

Ela_Słupsk w Oświetlenie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 3046
Witam. Kupiłam nową żarówkę do akwarium - parametry : 15W, 750 lm,6400K ,T42U E14 - chińska(nigdzie w mieście lepszej nie było - same ciepłe albo 100lm ale na większy gwint i też ciepłe). Tylko nie w...

Światło o barwie 5000k ŻARÓWKI LED ULTRA XENON WHITE

RAS w Oświetlenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2891
Mam takie pytanie jak będą się zachowywać rośliny przy źródle światła o barwie 5000k czy nie będzie to za mało czy bezwzględne minimum to 6500k ???? Mam na myśli takie źródło światła http://www.xeno...

żarówki energooszczędne SHO nowość w USA

DTANK w Oświetlenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3422
Witam ostatnio natknąłem się na ciekawy produkt i noszę się z zamiarem kupna i przetestowania. 3 dostępne moce 60Lumenów/Watt, 6400 kalwinów 8000 godzin żywotność 65W 3900 Lumenów 85W 5100 Lumenów ...

Mieszanie oświetlenia T5 i HQL

JakubS w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 632
Witam, Zastanawiam się czy istnieją jakiekolwiek przeciwskazania jeśli chodzi o mieszkanie oświetlenia. Wiem, że łączenie HQI oraz T5 to w miarę standard i nie ma z tym problemu. Dziś natomias...

Żarówki energooszczędne dla roślin?

Szczero w Oświetlenie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 3576
Witam! Chcę zmienić oświetlenie z 2x36 W T8 na coś mocniejszego. Zastanawiam się nad energooszczędnymi żarówkami, ale nie wiem czy takie rozwiązanie byłoby dobre dla roślin, a w końcu tylko o nie t...

Kombinacja oświetlenia (żarówki energooszczędne)

mephisto13 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 653
Mam pytanko bo mam mały dylemat, chciałbym pomóc wzrostowi roślin: obecnie mam oświetlenie 2x15w interpet daylight(6500K) żarówki energooszczędne do akwarium 64L i zastanawiam się żeby zamienić jedną...

Świetlówka-zamiennik żarówki halogenowej

aldred w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 675
Witam Natrafiłem ostatnio na ciekawą świetlówkę kompaktową którą montuje się na miejsce żarówki halogenowej. Czy ktoś miał z czymś takim styczność? Jak to świeci? Była by to ciekawa forma oświetlenia...

Żarówki LED

markus383 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 432
WItam!!! Mam pytanie czy światło o barwie 6400K będzie dobre do roślinnego?? Jak dużo można dać żarówek LED'owych o mocy 1,5W?? Czy ze cztery wystarczą do akwarium 375L?? Pzdr!!! Mateusz...

Statystyki

Ten temat przegląda 239 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570967
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36927

•  Najnowszy użytkownik: owltheory_highlights

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 238 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.