Led pod pokrywę - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Led pod pokrywę

Liczba wyświetleń: 2004·Odpowiedzi: 1
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.

12 sty 2026, 13:18 Led pod pokrywę  (#1)  

Dzień dobry, zakładam akwarium i zastanawiam się nad oświetleniem pod pokrywę myślę o 2x Aquael Leddy Tube Retrofit Plant 2.0 14W + np AquaEl LEDDY TUBE Day & Night 14W czy 2x Aquastel oświetlenie LED Glass Plant 18W + Aquastel LED oświetlenie Glass Power 18W.
Zastanawiam się jeszcze nad Chihiros seria W 33W pod pokrywę bądz universal WRGB 80 trochę droższa :)
Akwarium to 80x40x45, podłoże aktywne z CO2 rośliny średnio-wymagające do prawie wymagających. Proszę was o poradę bo już sam nie wiem co robić. Dzięki

kayaba
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
zdybu Sandomierz/Łódz

12 sty 2026, 18:29 Re: Led pod pokrywę  (#2)  

Zobacz jeszcze chihiros F albo skylight enrtiq.Te co Ty wymieniles z chihiros tez spoko.Ja bym poszedl w dwie belki chihiros W

zdybu
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Sandomierz/Łódz

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

Aquael Leddy Slim BT - inteligentne belki LED z WRGB i UV-A

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1450
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-leddy-slim-bt-inteligentne-belki-led-z-wrgb-i-uv-a_1_intro.jpg Nowa generacja kultowych belek Aquaela. Aquael zaprezentował nową linię oświ...
IMG_20260308_184419879.jpg

Oświetlenie pod pokrywę dla czerwonych roślin

realfish888 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2485
Szukam rozwiązania z oświetleniem dla mojego akwarium 140l (100x40). Chciałabym aby czerwone rośliny zrobiły się czerwone, ale też żeby światło dało się umieścić pod pokrywą. Póki co znalazłam tylko S...
IMG_20260206_195046726_HDR.jpg

Żywotność belek led

andrzejkowac w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3560
Szanowni zainteresowały mnie belki led takie na 120cm długości sprzedawane w granicach 500 600zl znanych firm .Chciałbym zapytać posiadaczy jaka jest zywotnosc takich lamp .Przykładowo przy świeceniu ...
Belka LED-1.jpg

Belka DIY power led akwarium 200l

Qwasir w Oświetlenie · Odpowiedzi: 80 · Wyświetlenia: 48558
Witam serdecznie Planuję zmontować belkę na power ledach. Przejrzałem wiele forów, łącznie z tym, w poszukiwaniu inspiracji, jednak chciałbym prosić Was o ocenę i podpowiedzi. Zacznę od początku, c...

Upgrade oświetlenia DIY - Power Led >>>> Samsung Bridgelux

biju w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1069
Witam Szanowne Grono :) Noszę się z zamiarem upgradu mojego oświetlenia. Akwa to high tech o wym 200x40x60 Wtej chwili oświetla go belka na profilu 160 mm długa na 180 cm a na niej 88 power led 3...

Belka Power Led

Marcellinoo w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1245
Witajcie Po 15 latach wracam znowu do akwa;) i chce własnoręcznie zrobić sobie belkę oświetleniową na diodach powel led. Akwarium o długości 60cm i szer. 30 cm. Większośc materiałów mam (pozostałoś...

Pokrywa z oświetleniem LED diy.

przemx23 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3374
Witam, Planuję powrót do akwarystyki po latach. Najprawdopodobniej wybiorę zbiornik VIV 80x45x45. Chcę wykonać pokrywę z własnym oświetleniem LED (DIY). Na razie nie chcę rozmawiać o doborze diod / dr...

Akwarium 75x35x40 - Sinkor LED II 75 cm - czy wystarczy?

bpjl w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1767
Cześć. Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...

Stara lampa LED a glony i wzrost roślin

pk77 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4495
Czy lampa led, która ma ok 4 lata może powodować problemy w zbiorniku, typu brak wzrostu roślin, albo problemy z glonami? Nie wiem, na ile takie rzeczy się "starzeją". Wizualnie "świeci...

Belka LED DIY do kostki 50x50x50

pin54 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 6905
Cześć W końcu zdecydowałem się za to zabrać, ale potrzebuję trochę pomocy, bo prąd to dla mnie czarna magia. Ale właśnie po to ten projekt, żeby nadrabiać braki. Teorię czytam, ale dużo tego na start,...

Statystyki

Ten temat przegląda 299 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571606
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 299 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.