Skylight PARMASTER - nowa seria do szerokich akwariów - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Skylight PARMASTER - nowa seria do szerokich akwariów

Liczba wyświetleń: 3768·Odpowiedzi: 4
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Piotr Baszucki Nowa Ruda

Skylight PARMASTER to lampa LED do zadań specjalnych - miękkie, równomierne światło z odbłyśników i soczewki pokrywają duży obszar nawet w szerokich akwariach co nawiązuje do przyjemnego światła ze świetlówek T5. Wysoki PAR i regulacja barwy czynią ją idealną do szerokich akwariów, tam gdzie nie sprawdzają się tradycyjne lampy ledowe...

Seria Skylight PARMASTER to LEDowe rozwinięcie technologii T5 - wyglądem nawiązuje do opraw świetlówkowych, a jednocześnie oferuje nowoczesną kontrolę barwy i mocy. Wersje FS, FM i FL dopasujesz do szerokości zbiornika, co ułatwia dobór lampy do aranżacji.

Przy zawieszeniu 25 cm nad taflą uzyskasz około 500 umol·m-2·s-1 PAR przy powierzchni wody. W akwarystyce roślinnej docenisz wysoką gęstość PAR, równomierne rozproszenie i możliwość regulacji temperatury barwowej 3000-30000K - od ciepłych odcieni po zimne, kontrastowe światło podkreślające barwy ryb i roślin. Lampy są bardziej przystępne cenowo niż seria Hyperspot i świetnie sprawdzą się jako wydajne oświetlenie do zbiorników HT o szerokości 40-60 cm oraz LT 60-100 cm.

Zobacz dostępne modele:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/advan ... c_subcat=0
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Hej

Film Przemka o tym oświetleniu.

?si=g6vnR9yjJYWoFO8X

Jacek Pawłowski
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Piotr Baszucki Nowa Ruda
Lampa nad akwarium Josha Sima:

mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Staszczyk920 Zamość
Ciekawa propozycja dla osób prowadzących akwaria roślinne, szczególnie przy większych i szerokich zbiornikach. Możliwość regulacji barwy i mocy jest dużym plusem, bo można dopasować światło zarówno do roślin, jak i wyglądu całej aranżacji. Warto jednak dobrać parametry lampy konkretnie do wymiarów akwarium i wymagań roślin.

Staszczyk920
Ranga: Początkujący

Miasto: Zamość

Ale z cenami to poszaleli...

FoCuS_PL
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

YouTube

Film Lampy Skylight - Pachi przedstawia

Jacek Pawłowski w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 630
Hej Pachi przedstawia/ porównuje lampy firmy Skylight wszystkie modele. Przy okazji omawia, które z nich pasują do jakich zbiorników/aranżacji. Film po niemiecku.
YouTube

Lampy Skylight FM w akcji

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1420
Zapraszam do obejrzenia filmu Przemka na kanale Skylight. Link do opisu produktów: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/advanced_search_result.php?keywords=hyperspot+fm&search_in_description=0&...
459105417_523573163587761_8334099609413252757_n.jpg

Skylight problem

Sigi w Oświetlenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 13648
Witajcie, dzisiaj lampa nie uruchomiła się, dopiero zadziałała gdy włączyłem aplikacje. Wyjeżdzam na 2 tygodnie na urlop i wolałbym by rośliny miały światło w tym czasie... Co mogę zrobić by np. manua...
foqqual-11.png

Skylight FOQAL - nowość

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 5108
foqqual-11.png Nowość w ofercie polskiej marki Skylight. Skylight FOQAL to nowoczesna seria lamp akwariowych LED, zaprojektowana z myślą o średnio wymagających i wymagających roślinach. To bardzie...
YouTube

Film Nowa lampa od Chihiros do nano zbiorników

Jacek Pawłowski w Oświetlenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3830
Hej Nowa lampa od firmy Chihiros. ?si=xftj2hGi6a4MtJzm
20250531_120308.jpg

Skylight Hyperbar

Deckard1979 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 9656
Cześć wszystkim, Mam nadzieję, że ktoś z Was będzie w stanie mi pomóc lub miał podobne doświadczenie. Posiadam lampę Hyperbar FXL 75, która do tej pory działała bez zarzutu. Niedawno zmieniłem dosta...
IMG_5547 (1).jpeg

Unboxing lampy Skylight Intense

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 11257
Zapraszam do obejrzenia unboxingu (konieczna znajomość angielskiego, można też włączyć automatyczne tłumaczenie napisów na polski). Jestem bardzo ciekaw tej dalekiej czerwieni w spektrum, chyba ją we...
1FFFBFE5-23C7-4E6D-BBC7-BBDAF5E600B3.jpeg

Skylight Hyperbar - nowość

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 63 · Wyświetlenia: 44921
Nadchodzi kolejna nowość marki Skylight - czyżby kolejni następcy w wbudowanym WiFI? Niebawem się okaże. Aktualizacja: link do oferty w sklepie: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/advanced_search_...

Skylight FOQAL FXS.15 H Problem z lampą

arcwarden w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2953
Hi zakupiłem tą lampę do kostki 30x30 i mam problem z nią mianowicie w aplikacji presety są zbugowane nie działają poprawnie kolumny z lewej strony jak kafelki 1A 2A 3A 1B 2B 3B 1C 2C 3C 1D 2D 3D 1...

Problem z lampami Skylight Hyperbar

korben28 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3544
Czy wie ktoś może czy ta firma to ma jakiś dział wsparcia do którego można naskrobać maila ? Mam problem z lampami hyperbar, wisi ich u mnie trzy nad akwarium, dwie fm i jedna fs, chodzi o to że po ak...

Statystyki

Ten temat przegląda 296 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 295 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.