|
|
Biologia roślin i problemy z konkretnymi gatunkami roślin.
Czy ktoś posiada w/w roślinę i może potwierdzić że rośnie tylko do 25cm wysokości? Z doświadczenia wiem, że opisy nurzańców znajdujące się w sieci trochę wprowadzają w błąd. Ewentualnie proszę o polecenie podobnej, niewysokiej rośliny za wyjątkiem Strzałek.
-
jacekp1
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Hej
Ja mam V. Tortifolia nie wiem czy to ten sam gatunek co torta , ale u mnie za duża nie rośnie, ma też lekko poskręcane liście jak korkociąg.
-

Jacek Pawłowski
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
Ja miałem. Faktycznie wstęgi mialy max 30 cm. Ale dosyć kapryśna ta roślinka. Lubiła gnić na styku korzenia z liśćmi, podczas gdy inne rośliny miały się dobrze. Teraz w jej miejscu jest Echinodorus Vesuvius, trochę bardziej poskręcany, ale rośnie i jestem zadowolony. Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka
-
raffor
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Powiązane tematy
Dobry,
Pacjent to nurzaniec.
Woda: temp 28, ph 6,8, GH5, KH3, no3 - 10, po4 - coś, micro cuś, co2 - 15, oświetlenie fluval plant 32W. Roślina od tygodnia stoi i się boi :( Zasadzona, sztuk 4 w rogu ak...
Witam,
Akwarium 350l Juwel.
Oświetlenie Juwel 2 belki LED (natura + Daylight)
Filtr wewn. Juwela + Aquael AquaMAX 2000 (wkłady węglowe, ceramiczne, Matrix i gąbka + oczywiście watka)
CO2 z butki
Świec...
Wymyśliłem sobie, że na części z plaża z tyłu chciałbym mieć wysoką trawę kładącą się na taflę wody. (Na zdjęciu za kamieniem). Kupiłem Vallisneria asiatica, niestety nie chce się przyjąć. Od 2 tygodn...
W itam
Problem mam z nurzańcem. Teraz rośnie w 450 na ziemi, na to kilka cm piasku. Rośnie jak głupi. Liście osiągają ponad 2m - wcześniej w 100l tak nie szalał. Byłem pewien odmiany "niskopienne...
|
|