proszę o pomoc w leczeniu nerek
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam wszystkich akwarystów, Mam na imię Bartek i mam 33 lata od 16 lat zajmuję się hobbystycznie akwarystyką, posiadam akwarium 112l które cieszy oko a przy tym sprawia mi to radość.Tak jak dbam o zdrowie moich rybek tak chcę zadbać o moje zdrowie. Od kilku lat choruję na nerki. Choroba nie dawała żadnych objawów przez lata, jedynie co to uciekało mi wraz z moczem białko co było spowodowane uszkodzeniem kłębuszków nerkowych. Od pewnego czasu zaczęły mi puchnąć stopy i kostki co utrudnia chodzenie a czasem i założenie butów a co za tym idzie codziennie funkcjonowanie, pojawiły się częste bóle głowy i brak sił jak i podwyższone ciśnienie tętnicze krwi. Niestety koszty leczenia przekraczają moje możliwości finansowe.Moje samopoczucie przez chorobę się pogorszyło, ze wszystkim zostałem sam i na nikogo nie mogę liczyć. Pracuję jako dostawca posiłków lecz z moimi dolegliwościami mam co raz większy problem z prowadzeniem samochodu. Proszę tylko o minimalną pomoc z czego będę bardzo wdzięczny. Każdy grosik się liczy, Jeśli ktoś nie może pomóc niech chociaż udostępniania zrzutkę z czego będę wdzięczny. https://zrzutka.pl/8hhgd7
-
Juki89
●
- Ranga: Początkujący
Bardzo dziekuję wszystkim, którzy mnie wsparli.
-
Juki89
●
Dziękuję wszystkim za pomoc i wsparcie. Każda pomoc jest dla mnie ważna. Jeśli ktoś nie może pomóc niech tylko udostępni.
-
Juki89
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Aktualnie mój stan zdrowia pozostaje bez zmian, proszę o wsparcie nawet minimalne.
- Załączniki
-
-
-
Juki89
●
Dziękuję wszystkim za wsparcie i pomoc. Do celu pozostało niewiele, jeśli ktoś chciałby wesprzeć zrzutkę to będę bardzo wdzięczny.
-
Juki89
●
Powiązane tematy
IMG_2488.jpeg IMG_2489.jpeg
Mam akwarium 72L (60x30x40)
Pampa sinkor wrb 60cm na 30% 7h dziennie
Podłoże jałowe piasek i żwir
Grzałka na 23 stopnie
Filtr tera ex 700plus na 90% mocy
Co2 z butli i...
identyfikacja-glonow.jpg
Wątek do identyfikacji glonów.
Wgraj zdjęcie i poproś o identyfikację glonów, następnie sprawdź skuteczną metodę zwalczania korzystając z poradnika
Temat dedykowany identyfikacji gatunków roślin wodnych.
Witam! Kupiłem niedawno akwarium, z którym dostałem kilkanascie rybek. Nie bardzo znam sie na pielęgnicach i prosze o pomoc w identyfikacji gatunków
1 http://imageshack.us/f/19/njzs.jpg/
2 http://imag...
Cześć,
Od dłuższego czasu kompletuję sprzęt aby założyć kostkę 29x29x35 29L. Robię to na spokojnie czytając, edukując się aby wszystko było tak jak trzeba. Doszedłem do nawozów i tu zrobiły się dla m...
Cześć, zwracam się o pomoc w diagnozie choroby(?) u ryb w moim zbiorniku.
Wszystko zaczęło się mniej niż pół roku temu, zaczęły wtedy zdychać skalary i czasem inne ryby, średnio jedna ryba na 2/4 tyg...
Witam serdecznie. Panowie pomóżcie mi w ocenie czy rysy na spoinie silikonowej w moim zbiorniku 120x45x50 szyba 10 mm bez wzmocnień mogą spowodować rozszczelnienie mojego nowego zbiornika. Rysy, skazy...
Witam. Mam nowo zalozone akwarium 60x40x30, 72l postawione na szafce z Ikei. Wymiary 160x48. Szafka ma wzmocniony środek, bez wzmocnioneia tyłu. Blat wydawał się solidny przed postawieniem zbiornika. ...
Cześć,
Czy ktoś wie co to moze byc? W moim akwarium pojawiło sie dużo takich przezroczystych obłoków. Czy to rodzaj jakiegoś glona, grzyba czy jaj?
Dzień dobry - zakładam właśnie nowe akwarium(ciemne wody) i w głowie mam prostą i niedużą obsadę. Proszę tylko kogoś bardziej doświadczonego o opinię na ten temat.
Akwarium 60x40x40 72l
Podłoże piach ...
|
|