Książki, publikacje lub artykuly o zachowaniu ryb. - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Książki, publikacje lub artykuly o zachowaniu ryb.

Liczba wyświetleń: 1204·Odpowiedzi: 2
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Cześć, jestem poczatkujacą akwarystką. Moje akwarium to 110, masa roślin i jak na razie skromna ekipa sprzątająca, 6 kirysow, 6 otosków i dwa ślimaki z przypadku. Akwarium ma trzy tygodnie, rybki od trzech dni. Testy wody ok, azotowe sprawy 0, z tych tematów lekko chlor podwyższony,podmianka, po dwóch dniach spadł. No i siedzę jak zahipnotyzowana, patrzę jak fruwają, ale zdałam sobie sprawę z tego, że nie mam zielonego pojęcia, jak rozpoznać czy one zachowują się "normalnie". Kiryski się "całują". Szukałam w internecie, na wszelkie sposoby, jak wygląda tworzenie ławicy, jak komunikują się między sobą, jakie są objawy chorób, ale cały czas mam wrażenie, że większość ludzi traktuje rybki przedmiotowo.Stąd moje pytanie, czy możecie mi polecić jakąś dobrą literaturę, albo kanał na YT który więcej uwagi by poświęcał zachowaniem ryb niż samej akwarystyce.

Że swojej strony pragnę przeprosić jeżeli nie zastosowałam się do zwyczajów. To wszystko pisane w emocjach nowicjusza ;)

Amanita
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Bernhard Roth Lusówko k. Poznania
Mroczny&Kubek Fish Room - kanał youtube
"Just use your imagination." Filipe Oliveira

Bernhard Roth
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Lusówko k. Poznania

Wspieram stronę kontem Premium

Bernhard Roth napisał(a):Mroczny&Kubek Fish Room - kanał youtube

Dziękuję serdecznie, faktycznie pomocne :)

Amanita
Ranga: Początkujący

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

14_1_3825.jpg

Nowe reduktory CO2 Aqua-Art v2 - jeden lub dwa manometry

Piotr Baszucki w Technika CO2 · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2580
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/nowe-reduktory-co2-aqua-art-v2-jeden-lub-dwa-manometry_1_intro.jpg Druga generacja reduktorów Aqua-Art. Polska marka Aqua-Art wprowadz...
YouTube

Film Temperatura dla ryb i roślin w akwarium.

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1528
Hej Ciekawe rozważanie na temat temperatury w akwarium .
uploadfromtaptalk1418059585185.jpg

Choroby ryb - identyfikacja i leczenie

Identyfikacja w Zwierzęta · Odpowiedzi: 530 · Wyświetlenia: 430531
W tym wątku wklejamy zdjęcia przedstawiające choroby ryb np: nicienie, posocznica, otłuszczenie, ospa - pomagamy w identyfikacji i leczeniu.
YouTube

Film - 10 gatunków ryb stadnych

Jacek Pawłowski w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1556
Hej Film o 10 gatunkach ryb stadnych ( pływających w ławicy w zbiorniku) wg Liquid nature. Film po niemiecku. &t=?si=0Ve8tzflwxICillB
20250331_173830.jpg

Krewetki Amano a atakowanie żywych ryb

Hagar w Zwierzęta · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 13065
Witam serdecznie, piszę informacyjnie i równocześnie pytam. Czy ktoś spotkał się z agresją wśród Amano do ryb? Dzisiaj właśnie odłowiłem 5 dorosłych Amano (trzy samice coś koło 4 cm i dwa samce 2,5-3 ...
1 Zielony nalot.jpg

ZA DUŻO lub ZA MAŁO

guzi75 w Glony · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 5224
Witam, wszystkich i proszę o POMOC. Akwarium ma koło 3 miesięcy Podam trochę danych. Światło- Twinstar Light 60B II moc: 30W - strumień świetlny: 1900lm Szkło - 60x35x40 72L Podłoże- Controsoil Rosli...
IMG_2394.JPG

Glon lub inny osad do zidentyfikowania.

Teria_ w Glony · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 5458
Witam, jestem początkujący i niestety mam takie problemy: Na liściach Hygrophila corymbosa i na jednym Anubiasie pojawił się "kryształkowy lub piaskowy" nalot na liściach, oraz przeniósł się...
20241012_101614.jpg

Glon lub inny organizm do zidentyfikowania

wojto233 w Glony · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 14790
Witam forumowiczów, ostatnio na szybie i roślinach ( konkretnie na rogatku ) pojawił mi się taki oto "gość" co to może być ? Szukałem w necie po zdjęciu ale nic takiego samego znalazłem. Pro...
gupik.jpg

Galerie ryb - kompilacje

roslinyakwariowe.pl w Baza zwierząt · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 45854
Zapraszamy do obejrzenia filmu prezentującego 10 najładniejszych odmian gupików. Wbrew pozorom te popularne ryby są wdzięcznym materiałem do hodowli a regularnie organizowane są konkursy na najładniej...

Akwarium 90x50x50 + szafka lub stelaż

TenOdTego w Szkło i meble · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1690
Zostało wstępnie wybrane nowe akwarium - ROTALA SUPER PURE OPTI 90x50x50 Pytanie do doświadczonych osób bo sam nigdy z tym styczności nie miałem - co pod spód? Spawany stelaż stalowy wykończony płytą,...

Statystyki

Ten temat przegląda 395 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571606
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 395 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.