Witajcie, Potrzebuję pomocy. Moj glonojad ma 20 lat. Wczoraj Zauważyłam u niego białą plamę. Tylko w jednym miejscu. Żadna inna rybka na nic nie choruje. Może mi ktoś podpowie co to może być i co powinnam zrobić.
Może to być choroba kolumnowa. Ale dla pewności obejrzyj sobie ten filmik - wystarczy pierwsze 10 minut - znajdziesz tam potwierdzenie lub zaprzeczenie tej tezy.
Megi1234 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3247
Witam, czy mógłby ktoś pomóc w identyfikacji choroby gupika? W zalaczeniu przesyłam zdjęcia. Ma na boku jakby taką narośl, pojawiła się jakieś dwa dni temu. Jest o wiele mniej aktywny.
Pozdrawiam...
roslinyakwariowe.pl w Baza zwierząt· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 4099
2-140622-800x400.jpeg
Pochodzenie: Ameryka Południowa (forma dzika, bardzo rzadka). Wszelkie obecnie dostępne ryby są formą hodowlaną, niewystępującą w naturze...
Czytaj więcej »
Badman w Zwierzęta· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3103
:cry:
Zakupiłem w sklepie "glonojada", poczytałem i już wiem, że pod potoczną nazwą może być zbrojnik niebieski lub zbrojnik pospolity.
Jednak sam nie jestem w stanie stwierdzić jaka ryba p...
tomstarz w Zwierzęta· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4800
Witajcie. Mam dziwną przypadłość u skalara. Na boku rybki pojawiła się dziura. Dosłownie! Z początku myślałem że gdzieś się przytarł czy coś, ale dzisiaj zauważyłem że dziura znacznie się powiększyła....
michal78 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1248
Witam, jeden z mich neonów czerwonych (stado liczy 10 sztuk) wydaje się być dość mocno wyblakły, pod światło można odnieść wrażenie że jest to coś w rodzaju białawego zmatowienia na powierzchni jego c...
9mat2balc w Zwierzęta· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1148
Witam,
Mam pytanie odnośnie mieczyka. Zostal odłowiony około tygodnia temu do mniejszego zbiornika na kwarantanne, gdyż zauważyłem, że ciągle się chowa za roślinami lub filtrem nie pobiera pokarmu. E...
Betta124 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5710
Mam problem z bojownikiem, wczoraj zauważyłam że ma takie sklejone płetwy, parę dni wcześniej było wszystko okej, miał piękne długie i kolorowe, co mam zrobić? Czy to choroba Fin rot?
Pluszak04 w Podłoże· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2804
Witam,
Czy zabezpieczenie siatką ziemi ogrodowej pod żwirkien będzie wystarczające dla kopiącej ryby? Ostatnio glonojad mi szaleje i nie chciałbym, aby zrobił mi bałagan w nowo założonym holendrze na...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1701 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej