Wybór wymiarów akwarium i rodzaju szkła. Zestawy akwariowe i szafki.
Witam serdecznie. Panowie pomóżcie mi w ocenie czy rysy na spoinie silikonowej w moim zbiorniku 120x45x50 szyba 10 mm bez wzmocnień mogą spowodować rozszczelnienie mojego nowego zbiornika. Rysy, skazy zauważyłam po kilku godzinach od zalania. Znajdują się na łączeniach przedniej i tylniej szyby z szybami szczytowymi na długości ok 12cm od górnej krawędzi (zdjecie). Szklarz twierdzi że mogę spokojnie używać zbiornik. Mieszkam na piętrze i boję się że mogę zalać sąsiada. Proszę o ocenę tej sytuacji. Po spuszczeniu ok 40% wody nie ma znaku tego zjawiska. Pozdrawiam serdecznie Sławek.
- Załączniki
-
-
-
-
-
-
-
slaw1313
●
- Ranga: Początkujący
Nie wiem jakiej odpowiedzi oczekujesz?Takiej że jeśli ktoś ci napisze że będzie ok to lepiej się poczujesz i nie zalejesz sąsiada czy takie że lepiej coś z tym zrobić...Moim zdanie to odpada.
-
Buliandess
●
Witam, nie nie oczekuje po Waszych opiniach dobrego samopoczucia tylko porad związanych z doświadczeniami tego rodzaju czyli np tego co właśnie napisałeś że taka sytuacja odpada i należy coś z tym zrobić. Ok ale co zrobić nie mam w tym temacie doświadczenia. Dzięki za szybką odpowiedź.
-
slaw1313
●
Powiązane tematy
Witam. Mam nowo zalozone akwarium 60x40x30, 72l postawione na szafce z Ikei. Wymiary 160x48. Szafka ma wzmocniony środek, bez wzmocnioneia tyłu. Blat wydawał się solidny przed postawieniem zbiornika. ...
Chciałbym Was prosić o pomoc i rady. Za co już teraz dziękuję.
Kupiłem nowe/używane akwarium (75x37x40). Niestety tak się składa, że jedynym miejscem gdzie może ono stać jest komoda z Ikei - Malm. Tak...
Dzień dobry wszystkiem. Mam nadzieje ze post założony w dobrym dziale.
Razem z dziewczyną kupiliśmy sobie prezent na Walentynki w postaci akwarium. Wypukła szyba, 45 litrów z firmy Aquael. Początkowo...
Witam, dawno temu posiadałem akwarium 80cm 126l z pokrywą ze świetlówkami w komplecie. Był to zbiornik taki sobie, woda rybki jakaś grota z zoologicznego gdzie rosła marna roślinność i glony. Dzisiaj ...
Cześć
Wiem, że temat już dużo razy się przewijał na forum ale już głupieję z jakością niektórych mebli w sklepach. Mianowicie mam lekki dylemat z szafką. Planuje na jednym meblu trzymać dwie kostki - ...
Dzień dobry,
Planuję założyć akwarium 30L. Najważniejszy jest dla mnie trawnik do którego planuję wykorzystać monte carlo. Później planuję wpuścić krewetki i ewentualnie otoski, jeżeli będzie taka moż...
Witajcie, szukam pomocy odnosnie restartu akwarium. W skrocie akwarium 40x30x30 bylo ok lecz zaczela sie ospa, rosliny zaczely obumierac, ryby zaczely umierac. Doszedlem do wniosku by zaczac od nowa, ...
Witam Was Serdecznie,
Po kilku latach siedzenia w morszczyźnie byłem zmuszony zlikwidować akwarium 840L.
Obecnie wynajmuję dom na max 2 lata i cały sprzęt od morskiego jest dobrze schowany... Po pół ...
Witam. Na początku dodam, że wracam do akwarystyki po prawie 10latach :)
Jestem na etapie zakładania kostki , z nastawieniem na rośliny i krewetki, rybek nie planuję
podstawowe dane:
-Kostka 40x40x...
witam wszystkich.
po kilkunastu latach chciałabym wrócić do tego pięknego hobby jakim jest akwarystyka. nie da się nie zauważyć, że przez ten czas w temacie zmieniło się niemal wszystko:) a ja im więc...
|