Woda jak mleko - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Woda jak mleko

Liczba wyświetleń: 1415·Odpowiedzi: 1
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.

02 mar 2025, 22:18 Woda jak mleko  (#1)  

Witam kupiłem deep Basic i soil i woda jest metna co mam zrobić? Sama się wyklaruje i ile to potrwa?
Załączniki
17409466925808221765583656224842.jpg

Filipgg
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Bernhard Roth Lusówko k. Poznania

02 mar 2025, 23:29 Re: Woda jak mleko  (#2)  

Mleczna woda jest wynikiem nadmiernego rozwoju pierwotniaków. Natleniaj wodę poprzez napowietrzania, dodawaj bakterie do wody. Tyle moge Ci podpowiedzieć i niestety nic poza tym a wynika to z faktu że niestety opis problemu został opisany w sposób niechlujny. To że kupiłes Deep Basic ( wrzuciłem w wyszukiwarkę i wyszukałem że jest to prawdopodobnie Invital Deep basic czyli substrat) i soil - ze zdjecia domyslam sie że jakiś rodzaj podłoża aktywnego (Bóg raczy wiedzieć jakiego) - nie wynika za dużo. Podłoze aktywne widze w zbiorniku - domyslam się że być może wymieniłes podłoże na nowe ale pewności brak. Nic nie wiadomo jaki jest filtr w akwarium - czy można założyć rodzaj włókniny na wlocie lub do wnętrza.
Proponuje przemysleć na przyszłośc jak się zadaje pytania na forum - bo to jak zadasz pytanie determinuje to jaką odpowiedz otrzymujesz
"Just use your imagination." Filipe Oliveira

Bernhard Roth
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Lusówko k. Poznania

Wspieram stronę kontem Premium

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

Jak produkowane są rośliny Tropica

Piotr Baszucki w Rośliny · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 136
Zapraszam do obejrzenia wywiadu z pracownikami firmy Tropica. Dostępne tłumaczenie napisów w języku polskim.
YouTube

Jak zaprezentować swoje akwarium w profilu użytkownika

Piotr Baszucki w Akwaria · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1641
W swoim profilu możemy dodawać akwaria, które chcemy aby wyświetlały się pod naszym awatarem w postach na forum. Bezpośredni link: https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/user.html?i=profile&mode=av...
YouTube

Film Jak prawidłowo nawozić akwarium.

Jacek Pawłowski w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 944
Hej Stefan wyjaśnia jak prawidłowo nawozić akwarium roślinne. Film po niemiecku.
YouTube

Film- Jak dbać o akwarium według poleceń japońskiego mistrza

Jacek Pawłowski w Sprzątanie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1630
Hej Film pokazujący jak dbać o akwarium według poleceń japońskiego mistrza aquascaping'u.
PXL_20260106_123037076.jpg

Jak zachować wzniesienia ?

Badman w Podłoże · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 5879
Podłoże wierzchnie to żwirek kwarcowy 2-3 mm. Co chwila muszę formować, przenosić żwirek z przodu do tyły ? Jakieś metody ?
YouTube

Jak karmicie pokarmem mrożonym?

Jacek Pawłowski w Zwierzęta · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 5649
Hej Jak tem pokarm podać ? Jak Wy poddajecie u siebie?
YouTube

Film Jak dbać o " starą aranżacje".

Jacek Pawłowski w Sprzątanie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1540
Hej Film Liquid nature. ?si=sgfPHclIDXHl4pLq
YouTube

Film Czym i jak sklejać aranżacje.

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1793
Hej Film po niemiecku. Stefan z Liquid nature omawia i pokazuję czym i jak sklejać aranżacje. ?si=d04rmcLbowIe36gq

Podłoże aktywne i twarda woda

Badman w Podłoże · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 9084
Jest zamysł założenia kostki na podłożu aktywnym. Nigdy nie prowadziłem zbiornika na podłożu aktywnym, a wodę ma GH=24. Mogę zejść poprzez dolanie wody RO powiedzmy do GH=18 lecz nie mam ochoty zabawy...

Fosfor - jak zacząć bezpiecznie podawać

przemogasior w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 4244
Cześć, Akwarium na podłożu aktywnym, ma 6 miesięcy. Tu więcej o akwarium. https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/akwarystyka/galeria/054l-bn-t-przemek-gasior-94333.html Poziom poszczególnych pierwiast...

Statystyki

Ten temat przegląda 451 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36915

•  Najnowszy użytkownik: lupus1

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 450 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.