Jaki dyfuzor do bimbrowni
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Jaki dyfuzor bedzie najlepszy do bimbrowni jakis nowy ze sklepu czy zrobiony samemu ? jesli samemu to jak go wykonac ? musi byc jakis niewielki bo ma byczamocowany w akwa 25 l.
I nieodsylajcie mnie do opcji "szukaj" bo tam juz patrzylem ale nic konkretnego nieznalazlem ^^
-

falmax
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Radom
-
Falmax napisał(a):Jaki dyfuzor bedzie najlepszy do bimbrowni jakis nowy ze sklepu czy zrobiony samemu ? jesli samemu to jak go wykonac ? musi byc jakis niewielki bo ma byczamocowany w akwa 25 l.
I nieodsylajcie mnie do opcji "szukaj" bo tam juz patrzylem ale nic konkretnego nieznalazlem ^^
Przy tak małym litrażu użyłbym albo derwnianej kostki (kupnej lub DIY) lub podawanie CO2 do filtra.
-

enigma
●
- Ranga: Zasłużony akwarysta
- Miasto: Wrocław
-
A mozesz cos wiecej powiedziec otej kostce jak ja zrobic samemu albo jaka kupic ?
-

falmax
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Radom
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Kostka jest taka jak do odpieniaczy w morszczakach. Uzywam takich prawie wszedzie do dyfuzji CO2 i nie narzekam.
Pozdrawiam
Grzegorz Guzik- Kraków
-

Grzegorz Guzik
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Kraków
-
A jaki dyfyzor polecilibyście do 112l ??
Pozdrawiam
Bartosz Paluchowski
-
i105n2k
●
Powiązane tematy
Witam, do tej pory używałem reaktora z filtra narurowego, ale chciał bym spróbować dyfuzora przepływowego, może ktoś używa, albo mogli byście coś polecić ? Dyfuzor na wąż 16/22.
dyf1.jpg
JBL przygotował kolejną nowość dedykowaną dla akwarystów roślinnych. Tym razem będzie to dyfuzor przepływowy (z wymiennym spiekiem) dostępny na 3 różne średnice węży filtracyjnych...
Czyt...
Co oprócz Camozzi (mam złe doświadczenia z tą firmą) byście polecili na zaworek precyzyjny za elektrozaworem? Mój stary już nie trzyma przepływu. Codziennie rano po odpaleniu elektrozaworu muszę regul...
Mam pytanie do użytkowników żelowych zestawów do wytwarzania CO2 (Neo, Tropica): jak mocno zmienia się ich wydajność wraz ze zmianą temperatury?
W szczególności interesuje mnie:
1) czy w temperaturz...
Witam
Zamierzam kupić sobie cały system co2 z Soda stream. Już pisze dlaczego ten a nie butle wysokociśnieniowa, ponieważ nie miałbym gdzie nabić taką butle a samochodu nie mam aby pojechać gdzieś da...
Cześć, jaki jest najlepszy zacier do bimbrowni według was? Tak aby bimbrownia pracowała z "mocą" 1 bąbel na sekundę chociaż tydzień, albo przy 0.5 bąbla na sekundę 2 tygodnie. :D
Dzień dobry, mam szkalny dyfuzor z białym spiekiem, i czy w środku dyfuzora musi być woda? Moczę ten dyfuzor 2 dni a do środka nie dostała się ani kropelka.
Witam, jestem nowy na forum, ale może ktoś mi pomoże. Otóż zakupiłem JBL proflora taifun inline 19/25 ( nie pomyślałem wcześniej, żeby sobie zmierzyć wąż z filtra fx6) i chciałbym to sensownie połączy...
Witam, przymierzam się do zakupu elktrozaworu.
Znalazłem też takie na znanym chińskim portalu, co o nim myślicie? Używa ktoś? Screenshot_20191214_114355_com.alibaba.aliexpresshd.jpeg
Używam u siebie w akwarium dyfuzora CO2, który kupiłem bardzo dawno temu w sklepie RA. Był on produkcji RA i jest całkiem spoko bo daje bardzo ładną mgiełkę z gazu. Niestety ma jedną wadę - strasznie ...
|