Gdzie w W-wie zrobic akwa nietypowy wymiar?
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam
Chcę zakupić akwarium o nietypowych rozmiarach - pojemnosci około 400 litrów. Z dotychczasowych adresów - głownie z Allegro - znalazłem 2-3 wykonawców - jednak b.drogich. Dość powiedzieć, że chca za samo szkło (10mm) 120x60x55 miedzy 500 a 700 zł . Tymczasem na południu Polski wykonawca wraz ztransportem do W-wy żąda 460 zł. Czy trafiam na drogich wykonawców w W-wie ? Czy południe jest tak tanie?
A może ktoś zna w W-wie i okolicy porzadny i tani warsztat?
Pzdr
-
andmo
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Tym panom co chcą 500-700zł za samo szkło zdecydowanie podziękuj. Koszt takiego zbiornika powinien wynosić ok. 500zł.
-

Marcin Baranowski
●
- Ranga: Moderator
- Miasto: Białystok
Również gorąco polecam Thewalda. Super gość. Fachowy i da się dogadać obopulnie satysfakcjonująca cenę.( Wiem - sam korzystałem)
-

yoyi
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Warszawa
andmo napisał(a):Witam Chcę zakupić akwarium o nietypowych rozmiarach - pojemnosci około 400 litrów. Z dotychczasowych adresów - głownie z Allegro - znalazłem 2-3 wykonawców - jednak b.drogich. Dość powiedzieć, że chca za samo szkło (10mm) 120x60x55 miedzy 500 a 700 zł . Tymczasem na południu Polski wykonawca wraz ztransportem do W-wy żąda 460 zł. Czy trafiam na drogich wykonawców w W-wie ? Czy południe jest tak tanie? A może ktoś zna w W-wie i okolicy porzadny i tani warsztat? Pzdr
witam i jak kupiles juz to akwarium jesli nie to daj znac to moze pomoge
-

bizonik
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Warszawa
-
Witam
Koniec końców kupiłem i już zagospodarowałem - zbiornik 120x60x50 z 10mm szkła - wzmocnienia podłuzne. Zapłaciłem 500zł u Chrisstra'a (nick na allegro) - Czarka Dzido (z Jabłonnej)
-
andmo
●
Powiązane tematy
Dawno mnie z wami nie było - ale wrócił syn marnotrawny :)
więc wg prawidła
Akwa 200l
światło: 1x Hagen Power GLO, 1x Hagen Flora GLO ( w środku ), 1 x Hagen Sun GLO ( 10 godzin )
Filtracja - Eh...
Wracam po 15 latach (albo dalej ) Zamieszczam fotki akwa z około 2003 i 2010 .
Juz w 2010 miałem co2 sterowane komputerem ph, system ciągłą podmiany wody z mieszaniem z RO ( miałem bardzo twardą wodę...
Szukam rurek przelewowych jak na dołączonym zdjęciu ? Kilka dni temu kupiłem Aquael Ultramax 1500 lecz dla mnie te standardowe rurki to porażka, chcę zastosować sprawdzone z Unimax'a lecz jeśli znajdę...
Cześć,
Wątek będzie trochę o glonach, trochę o parametrach i o roślinach, które bardzo chciałabym uratować.
Akwarium zalałam 11 maja, posadziłam wszystko na raz. Czyli dzisiaj mija 2 tygodnie od sta...
Witam
Posiadam filtr wewnetrzny aqua-flow 100,ale mam krótką deszczownicę jak ją mogę przedłużyc lub zrobić nową?
Cześć. To mój pierwszy post tutaj. Moja przygoda z akwarystyką zaczęła się 1.5 roku temu, od początku starałem się edukować i nadrabiać braki wiedzy testując w praktyce. Pierwsza próba z roślinkami za...
Hej, cześć i czołem!
To mój pierwszy post także witam Was serdecznie :)
Na wstępie dodam, że szukałam odpowiedzi na forum ale nie znalazłam.
Sprzedający w sklepie stacjonarnym (ponoć z wielkim doświ...
Najpierw dane o moim zbiorniku: Aquael Optiset 200, filtracja Unimax 250, przed Unimaxem filtr narurowy 10" wypełniony watą.
Chcę się pozbyć narurowca, a w zamian dodatkowo dołożyć Multikani 800 ...
Witam
chciałbym dowiedzieć jaki może być szacunkowy koszt zużycia prądu przez akwa 240l
Chciałbym poradzić się doświadczonych kolegów jaki sprzęt byście zamontowali aby koszt utrzymania był optymalny...
witam. Zawsze mnie zastanawialo jak dbac o czystosc w tak pieknie porosnietych roslinami akwariach jakie niektorzy posiadaja....ja w swoim akwarium gdzie roslin nie mam za duzo odmulam dno co tydzien ...
|
|