Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam, złożyłem dziś zestaw Aquael glossy st 120 i zauważyłem odprysk na tylnej sćianie zbiornika mniej więcej po środku. Jest on ledwo wyczuwalny pod palcem. Pytanie brzmi czy może sie coś przez to stać po zalaniu ?
- Załączniki
-
-
-
-
-
jakub charliński
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Jak przejedziesz paznokciem to jest duże wgłębienie? Jeśli nie to nie ma obaw.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Jeśli się denerwuje to możesz wypełnić klejem do odprysków szyb samochodowych utwardzanym UV.
-
TenOdTego
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Powiązane tematy
Cześć,
proszę o pomoc w identyfikacji organizmów na szybie. Średnica około 1-2mm. Nie mają wyraźnego korpusu, tak jakby parzydełka wyrastały z jednego punktu, czyli takie bardziej krzaczaste niż drze...
Panowie, krew mnie zalewa. Nie jestem w stanie usunąć smug i zacieków z szyby. Akwa nie jest do końca zalane (i nie będzie).
Kiedy kładę na zbiorniku pokrywę (na razie jest tymczasowa, jutro zamawia...
Cześć. Od pewnego czasu mam problem z pyleniem szyb ale nie mogę znaleźć rozwiązania. Obecnie podaję (dawki tygodniowe, dzielone na 7 dni) 20mg NO3, 1mg PO4, K 25mg przy podmianie i korekta raz na ok ...
Witam.
Proszę o pomoc w identyfikacji białych kropek na szybie mojego krewetkarium.
Ich wielkość to ok. 0.5 mm, są stacjonarne, posiadają one małe czułki, które chowaj gdy coś się do nich zbliży (prz...
Cześć,
niestety przy tworzeniu kompozycji "dotknąłem" kamieniem przedniej szyby od wewnątrz. Powstały 3 niewielkie odpryski (największy około 1 mm długości, 0,5 mm szerokości, wyczuwalny je...
Moje akwarium 360l ma już prawie 4 tygodnie i mnie zaraz do wariatkowa zabiorą :). Jak nie pierwotniaki to biała maź, jak nie maź to śnieg w akwarium, jak nie śnieg to teraz brązowa maź...
Każdy prob...
Witajcie, mam akwarium 160l brutto. Na początku było mieszane kranowka z ro, ale w kranie GH=KH, więc przy podmiankach stosuję mineralizator GH+ one Plant.
Ze 2 tygodnie temu wyniki (testy zoolek) b...
Cześć, po 5 latach funkcjonowania mojego LT postanowiłam zrobić restart i zmianę aranżacji. Po odklejeniu tła, którym było takie czarne, foliowe tło przyklejone przed laty na wodę z płynem do mycia na...
Witam,
problem jak w temacie i nie wiem co z tym zrobić :) . Pojawiły się kilka dni po wpuszczeniu krewetek, są bardzo malutkie i jak człowiek się przyjrzy delikatnie się poruszają. Na dole link do ...
Czy ktoś z Was pomógłby mi w identyfikacji pewnego stwora który nagle zamieszkał szyby w akwarium?
Zbiornik dojrzewa już 2 tygodnie, docelowo dla paletek. Nie ma tam jeszcze i nie było ani jednej żyw...
|
|