Klej Poxilina - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Klej Poxilina

Liczba wyświetleń: 1991·Odpowiedzi: 2
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok

17 wrz 2024, 19:01 Klej Poxilina  (#1)  

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy Klej Poxilina, można kleić skały korzenie czy jest bezpieczny , jest to dwuskładnikowy kit epoksydowy. Poxilina® posiada atest higieniczny PZH HK/W/0595/01/2012 dopuszczający stosowanie do uszczelnień i naprawy rur do przesyłania zimnej wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi i do wody ciepłe.
Skład POXILINY Zawiera żywicę epoksydową i aminę trzeciorzędową i takie cos znalazłem o poxilinie - Czy kit Poxilina można stosować pod wodą?
Podczas nakładania produktu powierzchnie powinny być suche. Gdy produkt jest już nałożony, można poddać go działaniu wody

Inne kleje do aquascapingu zawierają żywice epoksydową np. D-D Aquascape 113,4 g Szary

guzi75
Ranga: Zainteresowany tematem

17 wrz 2024, 21:00 Re: Klej Poxilina  (#2)  

A nie możesz zastosować kleju cyjanoakrylowego plus celuloza, czyli tego, co stosuje z powiedzeniem co najmniej połowa akwarystycznego świata???

FoCuS_PL
Ranga: Z dużym doświadczeniem

17 wrz 2024, 23:24 Re: Klej Poxilina  (#3)  

Tak mogę i stosuje ale chciałem się dowiedzieć czy poxyline można użyć

guzi75
Ranga: Zainteresowany tematem

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

Klej do roślin akwariowych

Piotr Baszucki w Sprzątanie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 6646
Klej do epifitów sygnowany logiem Seachem - w opakowaniu 2 sztuki (2x4g). Link do opisu: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/seachem-flourish-glue-2x4g-klej-epifitow-p-28720.html
YouTube

Patent na mocowanie Microsorium do korzenia.. może klej?

mar2509 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6981
Witam ,szukam sposobu na mocowanie szczepek microsorium do grubego korzenia, będzie go sporo więc nitka raczej odpada. Szukałem kleju do epifitów Seachem ale nie da się go kupić w internecie (bynajmni...

Na co przykleić tło do akwarium PennPlax klej czy coś innego

Kondzio w Szkło i meble · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1454
Witam. Mam pytanie kupiłem tło Penn-Plax które nie posiada kleju i teraz zastanawiam się na co przykleić w internecie znalazłem 2 kleje ale brak dokładnych wypowiedzi i jak się trzyma po zastosowaniu...

Microbe-Lift Plantscaper - klej do epifitów

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1607
plantscraper1.jpg Firma Microbe-Lift wprowadziła do oferty klej cyjanoakrylowy (100% bez domieszek). Cechą wyróżniającą jest duże 50-gramowe opakowanie (dla porównania klej Seachem to buteleczka 4g)...

Pasta i klej termo.

ciesizdz w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1688
Możecie polecić klej i pastę termo? Tak, żeby rozsądne były zarówno jakość, jak i stosunek jakości do ceny. Pastę planuję dawać między diodę i gwiazdkę, klej między gwiazdkę i radiator (chyba, że ktoś...

Klej do mocowania roślin akwariowych do korzeni

Anonim 53985 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2368
Czy jest jakiś klej do mocowania roślin akwariowych do korzeni lub innych dekoracji w akwarium?

Epifity na klej

Tadeus w Sprzątanie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 7059
Drodzy, Widziałem to już parę razy na filmikach instruktażowych różnych "guru" aquascapingu, więc chcę tylko dopytać... Jak wyglądają wasze doświadczenia z mocowaniem epifitów nie za pomoc...

Mocny klej do plexi

7keys w Oświetlenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3707
Dziś niestety rozpadła mi się obudowa oświetleniowa z plexi. Domniemam ze żywica typu gwóźdź chemiczny nie wytrzymała różnicy temperatur. W dzień nagrzewanie od lamp, wieczorem stygnie... Obudowa w...

Klej do pcv.

slipknot1989 w Filtracja · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 6894
Witam. Planuję zrobić małą instalację pod akwa z rur pcv. Pytanie moje jest takie czy klej do takich rur z powszechnych marketów budowlanych po wyschnięciu jest całkowicie bezpieczny dla organizmów ży...

Klej Arabski Super Mocny -wędkarstwo

kuubaw w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 551
Klej Arabski Super Mocny klejenie ziemi i gliny w postaci małych ziarenek i wykorzystanie jako podłoże do akwarium? co myślicie o takim eksperymencie :idea:

Statystyki

Ten temat przegląda 557 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570990
 •  Liczba wątków: 48802
 •  Użytkownicy: 36933

•  Najnowszy użytkownik: alek_bin

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 557 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.