Witam przeglądając dzisiaj Youtub wyskoczył mi filmik pod tytułem '' Nie rób nic '' oglądając go usłyszałem aby zmienić dotychczasowy sposób zakładania akwarium :shock: , z resztą zobaczcie sami.
Znam kanał, znam, ale nie przemawia do mnie to, co ten gość opowiada... W mojej opinii zatrzymał się na poziomie rozwoju akwarystki gdzieś w latach sześćdziesiątych, może siedemdziesiątych dwudziestego wieku. Tak też wyglądają jego zbiorniki. Na naszym krajowym YT można znaleźć podobnych pasjonatów, ot chociażby Tyrril... Nie moja bajka.
Tak to czasy kiedy trzeba było radzić sobie samemu czasy kiedy nie było firm z ich całym wachlarzem produktów. Jak ktoś ma czas to może czekać aż natura zrobi swoje.
piotreksliwa11 napisał(a):Tak to czasy kiedy trzeba było radzić sobie samemu czasy kiedy nie było firm z ich całym wachlarzem produktów. Jak ktoś ma czas to może czekać aż natura zrobi swoje.
Tyle, że nie zawsze zrobi to, na czym akwaryście zależy... Z drugiej strony, po co rzeźbić w miękkiej materii, gdy jest multum "pomocy naukowych"
aureum w Sprzątanie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 7763
Witam,
Mam od 14/11/23 akwarium 72l. 3 rodzaje roślin. Moczarkę, kryptokoryny i anubiasy.
Czy da się prowadzić jakos akwarium zeby ciagle nie testować wody co tydzień? Obecnie co niedziele robie p...
tomasz bracki w Glony· Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 12870
Witam
Tak jak w temacie nie mogę zwalczyć glona widocznego na zdjęciach mimo czyszczenia podczas podmian wody następnego dnia wraca parametry wody w normie , rośliny rosną jednak są bardzo nieestetyc...
TenOdTego w Glony· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1745
Jak tam wrażenia z przeczytania ebooka „Masz glony w akwarium? To nie jest przypadek” od Pana od Ryb - Podwodne światy Aqua Test? Czy może nikt nie kupił?
Tych konkursów z nami już nie ma.: IIAC, AGA, EAPLC...
szkoda, budziły swego czasu wiele emocji...chyba czas rozruszać towarzystwo i podziałać z czymś na lokalnym podwórku ;)
Sebosska w Nawożenie· Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 15957
Siemka. Jakieś 4 miesiace temu kupiłem filtr ro Arka myaqua 1900. Filtr był polecany przez paru znanych mi ludzi. Ma dużą wydajność, ma fajny wygląd i jest kompaktowy, ale też nie jest tani.Ale do rze...
Łoś w Rośliny· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6190
Witam
Pisałem w innym dziale o moim akwarium i oświetleniu. Okazało się tak że mam 2x30 watt led tuby aquastel(plant i power) oraz mam 46 watt belke Fluval Plant 3.0 które ponoć daje około 3000 lumen...
jaztorunia w Zwierzęta· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 5223
Witam.
Pierwszym raz mam narybek glonojada. Wykluły się po 5 dniach, narybek jest teraz cały czas w jaskini glonojad zrobił ja w skalę dragon Stone. Jaskinia jest dość ciasna jak glonojad do niej wejd...
Badman w Oświetlenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3146
Tuba Aquael D&N 14W nie zapala białego światła, diody niebieskie świecą się. Kabel zasilający był "luźny", tzn. jak pokręciłem to cały pasek z diodami i scalakami w szkle także się okręc...
Arturrro w Rośliny· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2365
Czołem.
Niby to niewielki „problem”, ale zastanawiam się, dlaczego Hygrophila corymbosa nie chce u mnie rosnąć? Nic się z nią złego nie dzieje, a w zasadzie NIC się nie dzieje. Nie rośnie, nie gnije, ...
Kacper183 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2409
Witam
Mam żółwia chińskiego i dzisiaj przeniosłem go ze starego akwarium do nowego 200l.
Problem w tym, że w poprzednim akwarium żółw normalnie nurkował a w tym nie może.
Nie wiem czy to wina akwariu...
Statystyki
Ten temat przegląda 1333 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
• Liczba postów: 570934
• Liczba wątków: 48794
• Użytkownicy: 36924
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1332 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej