Rośliny z RA - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Rośliny z RA

Liczba wyświetleń: 1854·Odpowiedzi: 1
Biologia roślin i problemy z konkretnymi gatunkami roślin.
Zaloguj się, aby zmienić widok

11 lip 2024, 14:45 Rośliny z RA  (#1)  

Droga ekipo RA.

Pomyślałem, że zapytam w formie nowego tematu, bo być może ktoś będzie podobnie jak ja zaciekawiony sprawą.

Czy roslinyakwariowe.pl mają własną plantację roślin? Może pytanie jest niedorzeczne a odpowiedź oczywista…

Generalnie jestem zawsze bardzo zadowolony z otrzymywanych roślin. Koszyki XXL są srogie a sadzonki przetłuste. Dodatkowym-moim zdaniem wielkim plusem jest fakt, że sadzonki są owijane w włókninę a nie tą uciążliwą wełnę. Proste rozwiązanie a nie spotkałem się, żeby ktoś inny je stosował. Sadzonki są w zasadzie natychmiast gotowe i nie trzeba ich skubać. Ostatnio 6 koszyków krypt wysadziłem w dwie minuty od otwarcia paczki :D

Powyższy tekst nie ma wazeliniarskiej intencji (no bo po co?). To są moje dobre doświadczenia a takowymi warto się czasem podzielić.

Wracając jednak do głównego pytania o plantację: czy jeżeli ona istnieje, jest szansa na jakieś foto „od kuchni”? :) Jeżeli nie, to może garść ciekawych informacji? ;)

Wysłane z iPhone przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl

AquaMolitor
Ranga: Znający temat

Piotr Baszucki Nowa Ruda

11 lip 2024, 15:38 Re: Rośliny z RA  (#2)  

Hej,

Cieszymy się, że jesteś zadowolony :)

Rośliny sprowadzamy od renomowanych, sprawdzonych dostawców m.in. duńskiej plantacji Tropica (ich rośliny docierają do magazynu wysyłkowego samolotem w ciągu kilku godzin). Co jakiś czas staram się wrzucać ciekawostki z nią związane, zachęcam do przejrzenia archiwum:
https://roslinyakwariowe.pl/akwarys ... ca&areaid=

więcej o ofercie roślin w sklepie można poczytać tutaj: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/rosliny-akwariowe.php

Na szybko kilka filmów m.in. Jurijs'aa i George'a:

&t=

&t=

&t=
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Powrót do Rośliny

Powiązane tematy

YouTube

Jak produkowane są rośliny Tropica

Piotr Baszucki w Rośliny · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 415
Zapraszam do obejrzenia wywiadu z pracownikami firmy Tropica. Dostępne tłumaczenie napisów w języku polskim.
11.JPG

Pomoc w identyfikacji rośliny - wgraj zdjęcie

enigma w Rośliny · Odpowiedzi: 2132 · Wyświetlenia: 751367
Temat dedykowany identyfikacji gatunków roślin wodnych.
1.jpg

Świeży zbiornik - rośliny się rozpuszczają

hyniks w Rośliny · Odpowiedzi: 25 · Wyświetlenia: 25789
Witajcie Przychodzę z prośbą o pomoc bo lekko nie ogarniam zaistniałej sytuacji. Akwarium to 200l 100x40x50 . Na dnie 27l podłoża aktywnego Chihiros aqua soil, do tego aranżacja czyli dragony + korz...
20240220_151635 (1).jpg

rosliny INVITAL

waldimaszewski w Rośliny · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 7141
Takie to oto coś przyszło mi dzisiaj z Invital. Dodam ze jest to Eustralis stellata :roll: Produkt z Aqua-Art ale nie twierdzę że akurat to wina tej firmy tylko sprzedawcy ze takie coś sprzedał....
IMG_20240904_135153.jpg

Padające rośliny

Kazik12 w Rośliny · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3785
Witam od dłuższego czasu mam problem z roślinami, a mianowicie zaraz po posadzeniu robią się dziury w liściach , liście stają się przezroczyste, "gniją" łodygi od dołu i odpadają liście . Po...

Niektóre rośliny mi gniją

Łoś w Rośliny · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1379
Witam Posiadam 300 litrowe akwarium. Jest ono roślinne ale razem z pyszczakami obecnie. Oświetlenie mam 110 wat led. Filtr ultramax 2000 bt. Z dozownika nawoże codziennie aquart macro green 5 ml i aq...

Rośliny poza akwarium

Lejla w Rośliny · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2704
Czy istnieją jakieś rośliny akwariowe które bez przycinki potrafią wyrosnąć ponad taflę wody?

Pytanie o rośliny invitro (zwartki)

Jacek Pawłowski w Rośliny · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1560
Hej Czy zwartki invitro jak się rozpuszczą to odrastają jak zwartki z koszyczków emersyjnych? Czy jednak nie ma szans na przeżycie rośliny?

Gnijące rosliny

kajnia w Rośliny · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1804
Witam, rośliny które posadziłem w akwarium chyba gniją, woda jest mętna ma taki lekko mleczny kolor pomimo zastosowania purigenu w filtrze. Czy coś może jeszcze je uratować?

Rośliny plywajace

Stanislaw123 w Rośliny · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1394
Witam, mam tylko jedno pytanie czy można trzymać rośliny pływajace jak np.Salvina w zamkniętym zbiorniku gdzie mógłbym zwiększyć lekko dostęp do tlenu roślinom. W internecie nie znalazłem konkretnego ...

Statystyki

Ten temat przegląda 199 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570990
 •  Liczba wątków: 48802
 •  Użytkownicy: 36933

•  Najnowszy użytkownik: alek_bin

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 199 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.