Dzięki uprzejmości Toma Barr'a, który bezinteresownie zgodził się na przetłumaczenie jego artykułów na temat opracowanej przez niego metody nawożenia EI (Estimative Index), mam przyjemność przedstawić moje tłumaczenie...Czytaj więcej »
spider72 w Nawożenie· Odpowiedzi: 661 · Wyświetlenia: 310976
Wstęp
Poniższy tekst, jest tłumaczeniem artykułu oryginalnie umieszczonego na forum UKAPS http://www.ukaps.org/EI.htm napisanego przez jego członka Clive'a Greene'a. Przedstawione dane są interpreta...
roslinyakwariowe.pl w Nawożenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 7157
Dzięki uprzejmości Toma Barr'a, który bezinteresownie zgodził się na przetłumaczenie jego artykułów na temat opracowanej przez niego metody nawożenia EI (Estimative Index), mam przyjemność przedstawić...
stargie w Nawożenie· Odpowiedzi: 40 · Wyświetlenia: 19623
Witam wszystkich ponownie :)
Swego czasu przy udziale spidera napisałem program do EI, który paru z Was używało i chyba nadal używa.
W chwili obecnej prowadzę prace nad aplikacją dla Androida do zarz...
spider72 w Nawożenie· Odpowiedzi: 122 · Wyświetlenia: 157789
Poniżej do ściągnięcia kalkulator EI, służacy do obliczania składu nawozu i jego dozowania.
Kalkulator uwzględnia wielkość zbiornika i tygodniowych podmian wody, zawartość składników odżywczych dla ro...
Anonim 35279 w Nawożenie· Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 3704
Poszukuję potwierdzenia moich wyliczeń wg. kalkulatora EI. A mianowicie chodzi tylko i wyłącznie o siarczan potasu K2SO4. Mam sole 100g i rozrabiam to w 1 litrze wody destylowanej (od czego zależy ta ...
radekr w Nawożenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2603
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Wiem, ze jest bardzo wiele informacji na temat EI w sieci, ale przebrniecie przez watek, ktory ma 20 czy wiecej stron jest troche pracochlonne. Chcialbym sprobowac ...
ekuPL w Nawożenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2081
Witam.
Jako amator stoję przed wyborem metody nawożenia swojego akwarium. Chciałbym poznać wasze opinie na temat metody EI.
Oczywiście rozumiem to że zdania są i będą podzielone ale czy metoda EI n...
Kwiatek0018 w Nawożenie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1648
Witam wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie. :) Pozwoliłem sobie utworzyć nowy temat związany z nawożeniem systemem EI.
Opowiem od początku jak to było z moim akwarium.
Podstawowe parametr...
lucyfer11 w Nawożenie· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2377
Witam wszystkich akwarystów. Jestem na forum nowy i proszę Was o pomoc.
Przeczytałem już sporo postów na temat EI i mam mętlik w głowie.
Czy mógłby mi ktoś pomóc w dobraniu ilości soli i ich daw...
Statystyki
Ten temat przegląda 563 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571600
• Liczba wątków: 49479
• Użytkownicy: 36913
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 563 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej