Granulacja 1-2 mm - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Granulacja 1-2 mm

Liczba wyświetleń: 841·Brak odpowiedzi
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.

27 cze 2024, 17:41 Granulacja 1-2 mm  (#1)  

Witam powoli szykuje się do zasypania akwarium .
Dolna warstwa to okolo 1-2 cm substratu od tropiki, potem na to substrat od tetra.
Na to chciałbym zasypac warstwę około 5 cm piasku ,( zwirku ) o gradacji 1-2 mm
Czy Waszym zdaniem to będzie ok pod rosliny i ryby kopiące?
Przy ostatnim akwarium substrat zasypałem żwirem około 2-3 mm, niestety teraz nie mam możliwości kupienia takiego , co by nie podnosił twardosci wody
Dzięki

Rafik2323
Ranga: Początkujący

Powrót do Podłoże

Powiązane tematy

Tropica Plant Growth Substrate - granulacja piasku

cyberain w Podłoże · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4212
Cześć, będę restartował zbiornik i jako podłoże chcę zastosować substrat Tropic Plant Growth, ale zastanawiam się jaką granulacje piasku wybrać. 1-2mm czy 2-3mm? Mam w akwarium kiryski i nie chcę im u...

Granulacja zwirku

tede99 w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1784
witam. chciałbym się dowiedzieć jaka najlepsza jest granulacja żwirku żeby rośliny same nie wylatywały z podłoża z powodu prądu wody przez filtr? oraz jaka granulacja najlepsza dla roślin żeby zrobić ...

podłoże pod heńka (granulacja)

matu w Podłoże · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2732
Witam pozdrawiam kolegów i proszę o poradę: jakiej granulacji dać podłoże pod heńka, glosie i inne roślinki trawnikowe (w planie mam iwagumi). Chodzi mi o żwir lub grys - nie wiem jaki dać: 1-3...

AquaSubstrate II+ (normalna granulacja) + powder

jarosław59 w Podłoże · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2449
Witam Proszę o poradę. Czy mogę zmieszać AquaSubstrate II+ z normalną granulacją i podłoże AquaSubstrate II+POWDER? Chodzi mi o to, by podłoże o większej granulacji wypełniło cały zbiornik od tylnej...

Aqua Art AquaSubstrate II - jego granulacja

Jurgen w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1577
Witam, Jaką granulację posiada w/w podłoże? Nie znalazłem informacji o tym. I od razu przy granulacji zostając - czy drobne podłoże (1-2mm) może powodować to, że rośliny nie rosną? Akwa zalałem 1,...

Statystyki

Ten temat przegląda 189 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571008
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36936

•  Najnowszy użytkownik: m_d

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 189 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.