Różnice w kolorze preparatu FEMANGA Algen Stopp - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Różnice w kolorze preparatu FEMANGA Algen Stopp

Liczba wyświetleń: 1559·Brak odpowiedzi
Identyfikacja i walka z glonami i sinicami. Skuteczne metody zapobiegania.
Piotr Baszucki Nowa Ruda
Screenshot_3.jpg
Screenshot_3.jpg (26.12 KiB) Przeglądane 1559 razy

Możliwe, że część z Was zauważyła różnice w kolorze preparatu FEMANGA Algen Stopp General i Algen Stopp Spezial. Nie ma jednak powodu do obaw, poniżej informacja uzyskana od producenta:

Kolor Algae Stop General zależy od zawartości ekstraktów roślinnych i nie ma wpływu na działanie preparatu.

Ekstrakt z korzenia jest jasny lub czerwony w zależności od pory roku. W ostatniej dostawie korzenie były bardzo jasne, Niedawno zakupiliśmy dużą ilość korzeni w Azji, dzięki czemu następne kilka lat są zabezpieczone. Wróci więc stary kolor (czerwony).
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Powrót do Glony

Powiązane tematy

Femanga - najlepszy preparat antyglonowy?

andrzej123 w Glony · Odpowiedzi: 91 · Wyświetlenia: 48343
Femanga Algen Stop! General preparat przeciwko glonom, czy ktoś to stosował na nitki

Femanga wurzel i algen razem?

Merkava w Glony · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3157
Witam serdecznie. Mam plagę zatoczków i glonów w jednym czasie (restart i przyniesienie ślimaków z zoologicznego). Czy stosował ktoś te dwa środki jednocześnie?

Femanga AlgenStop! - Co sądzicie?

Baartuss w Glony · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 12292
Witam, mam zamiar zakupić Femanga AlgenStop! General na glony, tylko pytanie czy się sprawdza? Osoby, które używały tego środka proszę o opinie czy warto kupić ten oto produkt.

Spirogyra a femanga algen stopp?

wojtasek4321 w Glony · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3439
Witam, niestety po raz drugi pojawiły się u mnie glony typu spirogyra, być może panikuję bo znalazłem tylko 2 ogniska tego scier.... Wolę zapobiec temu od zalążka niż zareagować jak rozhulają się na d...

Femanga Algen Stopp! General

akwafun w Glony · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2985
Witajcie, zastanawiam się tak nad tym preparatem... Czy aby zbytnio nie faszerować akwarium chemią i nie narażać mieszkańców na niebezpieczeństwo - można zastosować mniejszą niż zalecaną przez produce...

Femanga Algen Stop! General

szymon1973 w Glony · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1444
Witam :( Czy ktoś z Was stosował Femanga Algen Stop! General do walki z glonami, zwłaszcza "krasnalami" i z jakim skutkiem?

Walka z krasnorostami i dwa preparaty (Femanga i EasyLife)

shamann w Glony · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1343
Witam! Zakładam temat w celach informacyjnych. Być może ten post komuś pomoże w przyszłości. Posiadam dwa akwaria a w nich ten sam problem, mianowicie krasnorosty! Próbowałem prawie wszystkiego,...

Krasnorosty i Femanga

pemekeo1 w Glony · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2839
Witam. Na krasnale zastosowałem femanga algen stop podaje dodatkowo co2 z bimbrowni + nawoże metoda EI wedlug kalkulatora. Zastanawiam się czy dodatkowo mogę dodac easycarbo i czy powinno się go dodać...

Glony Carbo + Femanga

ariks w Glony · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3281
Witam ! Od ponad miesiąca mam glony nitkowe akwarium ma 1,5 miesiąca 160 L, oświetlenie 100 W, podłoze Amazonia I, Co2 z butli, nawożenie potas oraz makro. Pewnie glony pojawiły się ponieważ No3 miałe...

Statystyki

Ten temat przegląda 572 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
 •  Liczba postów: 570933
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36924

•  Najnowszy użytkownik: dawid_szymczak

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 572 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.