Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Hej, zastanawiam się nad zmianą lampy z Skylight Aqi 80 na nowszy model Skylight HyperBar, kusi mnie tylko sterowanie przez WiFi poza domem, czy ktoś zmieniał te lampy jest jakaś odczuwała roznica w świetle ? Jakość wykonania ? Aqi jest ładna stopki przeźroczyste to całość ładnie się komponuje z resztą, nowszy produkt to wersja ciemna, i jakoś mniej mi się to podoba. Ciekaw jestem waszych opinii. dzięki hej.
-

Martino
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Kotlina Kłodzka
Marcin jak chcesz rozwiązać sterowaniem poza domem - jakaś zdalna bramka sieci wifi?
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
HyperBar ma już w sobie moduł sterowania WiFi
-

Martino
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Ale jak się połączysz z zewnątrz z domową siecią Wifi? VPN?
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Martino napisał(a):kusi mnie tylko sterowanie przez WiFi poza domem
A zadałeś sobie podstawowe pytania: 1. po co? 2. jak często będziesz korzystał z takiej funkcji? raz dziennie, raz w miesiącu, czy raz do roku?
-
FoCuS_PL
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
Apka nie widzi Hyperbar przez VPNa. Na routerze przepuściłam wszystko na firewallu i lipa. W wolnej chwili przygladne się po jakich portach to biega. Napiszę do nich żeby dodali opcje dodawania lamp po IP z palca.
Wysłane z RWT Tulipan 760 przy użyciu Tapatalka
-
HarveyDent
●
Jeśli sama apka z lampy nie wspiera poza domem to w routerze trzeba porobić przekierowanie portów i ustawić stałe IP na lampę. Jest trochę zabawy dla nie wtajemniczonych ale jak się zrobi to będzie raz a dobrze. Potem tylko kopia zapasowa ustawień routera i można spać spokojnie.
-
uukassiupl
●
Czy masz jakąś instrukcje jak to zrobić ?
-

Martino
●
uukassiupl napisał(a):Jeśli sama apka z lampy nie wspiera poza domem to w routerze trzeba porobić przekierowanie portów i ustawić stałe IP na lampę. Jest trochę zabawy dla nie wtajemniczonych ale jak się zrobi to będzie raz a dobrze. Potem tylko kopia zapasowa ustawień routera i można spać spokojnie.
Nie, nie wystarczy. Mogę pingować IP lampy przez VPNa z dowolnej sieci , ale sama apka nie widzi sterownika. Widzi go tylko jak jestem w sieci domowej. Screen spoza domu i jak widać lampka odpowiada. Dodanie z palca po IP najprawdopodobniej rozwiązało by problem bo najprawdopodobniej apka ma na sztywno ustawione szukanie sterownika tylko w aktualnej sieci. Ale sprawdzę jeszcze te porty dla pewności. Jak coś to możesz branżowym slangiem. Jestem sieciowcem Wysłane z RWT Tulipan 760 przy użyciu Tapatalka [IMG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20240218/d04eb2b658f39a0e7f0e245fdf8a0a94.jpg[/IMG]
-
HarveyDent
●
No ja nie jestem sieciowcem, kiedyś się tym bawiłem jak potrzebowałem własny nas na zewnątrz. Ej, nie pokazuj IP publicznie  Edit... Jak apka nie ma możliwości ustawienia IP na sztywno to nie wiem czy się da. Pewnie tak ale już poza moim rozumowaniem.
-
uukassiupl
●
To jest IP z puli prywatnej z sieci LAN, nie moje publiczne Wysłane z RWT Tulipan 760 przy użyciu Tapatalka
-
HarveyDent
●
A widzisz. Ja się zatrzymałem na wewn 192. 
-
uukassiupl
●
Powiązane tematy
skylight-parmaster-lampa.jpg
Skylight PARMASTER to lampa LED do zadań specjalnych - miękkie, równomierne światło z odbłyśników i soczewki pokrywają duży obszar nawet w szerokich akwariach co nawiązu...
Hej
Pachi przedstawia/ porównuje lampy firmy Skylight wszystkie modele. Przy okazji omawia, które z nich pasują do jakich zbiorników/aranżacji.
Film po niemiecku.
Zapraszam do obejrzenia filmu Przemka na kanale Skylight.
Link do opisu produktów:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/advanced_search_result.php?keywords=hyperspot+fm&search_in_description=0&...
Witajcie,
dzisiaj lampa nie uruchomiła się, dopiero zadziałała gdy włączyłem aplikacje.
Wyjeżdzam na 2 tygodnie na urlop i wolałbym by rośliny miały światło w tym czasie...
Co mogę zrobić by np. manua...
foqqual-11.png
Nowość w ofercie polskiej marki Skylight.
Skylight FOQAL to nowoczesna seria lamp akwariowych LED, zaprojektowana z myślą o średnio wymagających i wymagających roślinach. To bardzie...
Cześć wszystkim,
Mam nadzieję, że ktoś z Was będzie w stanie mi pomóc lub miał podobne doświadczenie.
Posiadam lampę Hyperbar FXL 75, która do tej pory działała bez zarzutu. Niedawno zmieniłem dosta...
Zapraszam do obejrzenia unboxingu (konieczna znajomość angielskiego, można też włączyć automatyczne tłumaczenie napisów na polski).
Jestem bardzo ciekaw tej dalekiej czerwieni w spektrum, chyba ją we...
Hi zakupiłem tą lampę do kostki 30x30 i mam problem z nią mianowicie w aplikacji presety są zbugowane nie działają poprawnie kolumny z lewej strony jak kafelki
1A 2A 3A
1B 2B 3B
1C 2C 3C
1D 2D 3D
1...
Czy wie ktoś może czy ta firma to ma jakiś dział wsparcia do którego można naskrobać maila ? Mam problem z lampami hyperbar, wisi ich u mnie trzy nad akwarium, dwie fm i jedna fs, chodzi o to że po ak...
Cześć,
czy próbował ktoś podwiesić skylight hyperbara na stojakach ?
Na przykład:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/chihiros-hanging-stand-aluminiowy-uchwyt-podwieszenia-lampy-p-30210.html?srsltid=Afm...
|
|