Aquaart ferro - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Aquaart ferro

Liczba wyświetleń: 1704·Odpowiedzi: 2
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok

17 sty 2024, 19:20 Aquaart ferro  (#1)  

Czy ilość mikro zawarta w tym nawozie jest wystarczająca?( Czy jest potrzeba nawozić dodatkowo micro)
Bo nigdzie nie mogę doszukać się składu i pewnie się nie doszukamy

ziele66
Ranga: Początkujący

17 sty 2024, 19:46 Re: Aquaart ferro  (#2)  

Coś słabo szukasz składu:

"Wzbogaca wodę w żelazo w przyswajalnej dla roślin formie oraz uzupełnia poziom niezbędnych mikroelementów: mangan, cynk, miedź, bor, molibden, w optymalnych ilościach i proporcjach."

Na pytanie ile podawać:
"Dawkować codziennie, dobierając dawkę do indywidualnych potrzeb zbiornika - np. 1ml na każde 40 litrów pojemności akwarium."

TenOdTego
Ranga: Aktywny użytkownik

17 sty 2024, 20:50 Re: Aquaart ferro  (#3)  

Umiem przeczytać to co napisane na etykiecie chodzi mi raczej że nic na temat ilości i proporcji tych pierwiastków tam nie znajdziesz.
Właśnie dlatego pytam

ziele66
Ranga: Początkujący

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

krisp.jpg

Dozowniki AquaArt 1 ml = błąd?

krisppl w Nawożenie · Odpowiedzi: 68 · Wyświetlenia: 13032
Nie wiem czy ktoś zauważył ale standardowe dozowniki np aquaartu pchają za każdym naciśnieciem nie 1ml jak to sie potocznie mówi ale 1,3 ml !!! Czy ktoś również to zauważył? Taki bład moze skutkowa...

Easy-life Profito + Ferro zamiast Vimi All in One?

szukamiszukam w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2453
Witajcie. Po kilkuletniej przygodzie z Vimi All in One przyszedł czas na zmianę nawozu uniwersalnego. Zmiana najzwyczajniej jest wymuszona bardzo bliskim wyczerpaniem butli z Vimi. Ponadto - mimo, iż...

Hydromineral AquaArt - dozowanie

dawid112 w Nawożenie · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 3801
Witam zaczynam przygode z akwarium roslinnym, bede zalewal zbiornik wodą 60% ro i 40% kranowa Czy nalezy wlać hydrominerał? Bo w sumie mam podloże tropica aquarium soil plants i w nim sa witaminy. Ter...

Ferro-Aktiv Tropicala, czy dobry na niedobor zelaza?

Sonne w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2616
Witam, przepraszam, jezeli ten temat byl juz poruszany. Mam ostatnio problemy z roslinami, ktore robia sie zolte i wygladaja jak ser szwajcarski. Z roznych postow wyniki, ze jest to niedobor zelaza...

Przedawkowałem Ferro+?

Bartek1984 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1109
Witam, czy przy przedawkowaniu Ferro+ mogą wystąpić takie malutkie igiełki pływające w toni wodnej po całym akwarium? Na roślinach negatywnych efektów brak, oraz żadnych innych nagłych ataków glonów. ...

Easy-life FERRO

blyx w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1412
~Witam~ Mam pytanie kontrolne do was koledzy : Kiedy podaje ten nawóz do akwarium, zaczyna mi się woda zabarwiać na biało? czy coś robie nie tak? czy to tak musi być? z góry przepraszam za takie py...

Ferro+ AA jako jedyny mikro?

ArturI w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 773
Witam w swoich zbiornikach jako nowóz mikro od kilku miesiecy stosuję jedynie Ferro+ AA. W kostce wszystko gra i śpiewa - w duzym zbiorniku jednak jestem niezadowolony z roślin. https://roslinyakwari...

ile żelaza w Aqua Art Ferro+

ArturI w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 688
Witam serdecznie, intryguje mnie ile właściwie wprowadzam do akwa żelaza wraz z nawożeniem AA Ferro+. Producent oczywiscie ukrywa skład , ale moze ktoś robil testy chemiczne i moze mi pomoc?

easy-life ferro - skład ?

Usunięto użytkownika 14432 w Nawożenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 3314
czy znamy skład ferro easy-life ? skład profito podany kiedyś przez kolegę kekon7, ale przydałoby się także ferro ? gdzieś w dyskusji przewinęło się, że dodanie 10ml ferro podnosi fe o 0,25ppm, czy...

PG FERRO+

gibcio w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1188
Czy ktoś się orientuje o ile zwiększy się poziom żelaza w akwarium po podaniu 1 ml PG ferro+. Może robił ktoś specjalnie pomiary na określonej ilości wody?

Statystyki

Ten temat przegląda 357 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570967
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36927

•  Najnowszy użytkownik: owltheory_highlights

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 357 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.