Czemu brzanki chowaja sie za roslinami? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Czemu brzanki chowaja sie za roslinami?

Liczba wyświetleń: 3176·Odpowiedzi: 5
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Brznaki chowjaa sie za roslinami prawie wcale nie plywaja po akwairum jaka jest tego przyczyna?
Załączniki
image.jpg

igor123
Ranga: Początkujący

Kiedy je wpuściłeś do akwarium? Zakładam że nie dawno i się jeszcze boją, stąd ich zachowanie.

kuba120000
Ranga: Poznaje temat

Totik Kryspinów
A ile masz ryb w akwarium?
Czy jak dajesz jedzenie to wypływają?

Totik
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Kryspinów

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
jak daje jedzneie to wyplywaja ryebk jest 9 razem z molinezja i 2 kiryskami

igor123
Ranga: Początkujący

Totik Kryspinów
Brzanki sumatrzańskie, podobnie jak wiele innych ryb czuje się bezpieczniej w ukryciu niż pływając w toni wodnej. Możesz im częściej dawać jeść - ale w bardzo małych ilościach, np. po kilka małych kawałeczków, tak żeby jedzenie znikło w kilka sekund i żeby ryby nauczyły się że jak podchodzisz to będzie jedzonko.
Kiedyś miałem stado brzanek i tak się zachowywały - siedziały w ukryciu a jak zobaczyły jedzenie to błyskawicznie całe stado wypływało.

Totik
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Kryspinów

Przyczyna leży po stronie akwarysty, który nie zapewnił rybom odpowiednio komfortowych warunków życia.
Ryby są zestresowane, więc się chowają.

FoCuS_PL
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

IMG_20250805_143746.jpg

Co się dzieje z bojownikiem...?

Valeska w Zwierzęta · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5821
Witam wszystkich, od 3 tygodni jestem szczęśliwą posiadaczką bojownika hmkp gigant. Od tygodnia mniej szczęśliwą, bo zaczęła go toczyć jakaś choroba, której nie za bardzo jestem w stanie zidentyfikowa...
IMG_20220226_185012.jpg

Ryby się podiadają

krystian bilawa w Zwierzęta · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 6016
Witam od niedawna widzę że ryby się podjadają w akwarium wysyłam też zdjecie i proszę powiedzieć co mam zrobić i jaka ryby może to być nie pamiętam jak one się nazywają.

Zebry zrobiły się płochliwe

densen w Zwierzęta · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4763
Witam, przepraszam z góry że zakładam kolejny wątek ale jest on o innym problemie, Otóż mam 300 litrowe akwarium a w nim stadko pielęgnic zebra. Jako światło miałem do tej pory belke led 46 watt. Obe...

Znam przyczyne śmierci ryb. Jednak zostały kiryski ale się s

pewien_akwarysta w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2557
Witam. Dzisiaj domyśliłam się czemu padły mi ryby. Jednak kirysy zostały, ale z nerwów ich nie zauważyłam, pochowały się. Myślałam że ryb niema. Wyrwałam rośliny które mączył krasnal i zaniedbałam pod...

Białe ruszające się niteczki na szybie

anna wilk w Zwierzęta · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 6725
Witam, problem jak w temacie i nie wiem co z tym zrobić :) . Pojawiły się kilka dni po wpuszczeniu krewetek, są bardzo malutkie i jak człowiek się przyjrzy delikatnie się poruszają. Na dole link do ...

Obsada Azja do brzanki sumatrzańskiej

R8 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1756
Witajcie, po bardzo długiej przerwie założyłem akwarium dla moich ulubionych brzanek sumatrzańskich. Akwarium 375l 150x50x50 Z typu low tech - dużo mało wymagających roślin. Stado brzanek to już wiem...

Bojownik udławił się krewetką

Marduk666 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2403
Mój bojownik udławił się dzisiaj krewetką, próbowałem pomóc rybce, ale mi się nie udało. Mieliście kiedyś taki przypadek z jakąś rybą? Co robić w takich sytuacjach?

Samica gupika zatrzymuje się

emilion123 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2733
Witam. Gnębi mnie następujące pytanie: Co się dzieje z moją samicą gupika? Często bądź czasami podpływa do filtra i się przy nim zatrzymuje. Na ogół potrafi pokładać się na dnie lub zatrzymywać przy r...

Jak rozpoznać że poród się zbliża

HLEBEK292 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 8915
Witam, ostatnio kupiłem kilka samic gupika. pan w sklepie powiedział , że jedna jest w ciąży. S amica ma duży brzuch i ciemne plamy nad odbytem , ale nie wiem ile czasu jest już w ciąży i kiedy mam j...

Molinezja nie może utrzymać się w poziomie

Skalmar w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2050
Moja ryba Molinezja nie może utrzymać się w poziomie przechyla się albo na boki albo głową w dół ale pływa. Ostatnio zauważyłem że nie pływała po akwarium tylko siedziała na dnie a gdy podchodzilem do...

Statystyki

Ten temat przegląda 1215 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
 •  Liczba postów: 570934
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36924

•  Najnowszy użytkownik: dawid_szymczak

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1215 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.