Wybór kaskady do kostki 30l
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Witam proszę o polecenie filtra kaskadowego do kostki aquaela 30l oczywiście szklana pokrywa z góry pójdzie out. Zależy mi na jak największej ilości miejsca w tej małej kostce dlatego chcę się pozbyć filtra ze środka. I chciałbym mieć możliwość filtracji ceramiką czy węglem lub innymi a nie samą gąbką.
-
Benuchii
●
- Ranga: Początkujący
AquaClear 20 powinien wystarczyć, ale spokojnie może być AquaClear 30. Firmowa gąbka uzupełniona Matrixem sprawdzają się u mnie wyjątkowo dobrze.
-
FoCuS_PL
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
Do filtra za 100zł, to proponuję pumeks ogrodniczy. Bo w przypadku matrixa to media prawie tyle samo wyjdą co filtr. A jak by nie było już temat wiele razy poruszany, że matrix a pumeks ogrodniczy to w zasadzie to samo.
-

BATERIA
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Poznań
Powiązane tematy
Witam,
Planuje zakupić filtr RO do akwarium 30l (neocardina blue velvet). Aktualnie z kranu mam 7.8 ph, 9 Kh 14 Gh, NO3 utrzymywane na poziomie 10-15. Krewetki żyją, jednak czasem pojawiają się pojedy...
Czołem. Mam problem z filtracją do miniaturowej kosteczki 20X20X20. Przez jakiś czas chodziła tam kaskada FZN-mini. Niestety albo mój egzemplarz jest wadliwy, albo robię coś nie tak, bo filtr wpada w ...
Hej,
Moim głównym celem jest pozbycie się większości bąbelków co2 z wody oraz dwóch wewnętrznych filtrów 1000l/h i drugiego małego wykorzystanego jako cyrkulator.
Chciałem sprawdzić czy się da na czys...
Witam,
Jak filtr zewnetrzny polecilibyscie do kostki 50x50x50?
Pozdrawiam,
Robert
Cześć, jakiej firmy stosujecie ceramikę w filtrach? I czy ktoś stosował Aquaela ta Bioceramax Ultrapro 1600 i jakie ma opinie na jej temat?
Witam
Szykuje się do zmiany akwarium na 160 l i nie wiem jaki filtr wybrać . Rozważam AQUELA ULTRAMAX 1000. Czy jednak przy tym litrażu skupić się na 1500? A może inna marka ?W akwarium 45 litrów pos...
Witam, jestem nowy na forum.
Chciałem prosić o małą pomoc i opinie na temat wlotów i wylotów do akwarium.
Najistotniejsze informacje: zbiornik o rozmiarze 80x40x40 = 128l (grubość szkła 8mm) + filtr A...
Cześć. Jako, że jestem w trakcie zmiany aranżacji akwarium (100x40x60h), po głowie chodzi mi zmiana filtra. Obecnie posiadam Biomastera thermo 600 i wydaje mi się, że to nieco za mały filtr do mojego ...
Cześć potrzebuje pomocy. Mam akwarium 60 litrów ib postanowiłem przejść na kubelek. Wstępnie postawiłem na Tyle ex 700 plus i taki zamówiłem i stoi i się kurzy. W międzyczasie część osób poleciła mi F...
Witam
Poszukuję filtr zewnętrzny do akwarium 30l w którym będę hodował krewetki. Czy dobrym pomysłem będzie zakup EHEIM Classic 250 (2213) ? Filtr musi być cichy :D
|
|