Jbl direct co2 test - nie działa
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Dzień dobry,
Jakiś czas temu zakupiłem wyżej wymieniony test do bezpośredniego pomiaru co2. Nieważne czy mierze wodę z akwarium LT, wodę kranową, wodę przegotowaną, dopiero po wlaniu wielu kropel min 20 kolor zaczyna się zabarwiać.
Miał ktoś podobny problem z tym testem?
-
szkot
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
woda z akwarium LT, z kranu i przegotowana wszystkie prawdopodobnie mają mało CO2. Spróbuj np. z wodą gazowaną
-

Totik
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Kryspinów
Powiązane tematy
Witam.
Ponieważ po internecie krążą różne opinie na temat testów Zooleka, postanowiłem sam sprawdzić, czy rzeczywiście jest aż tak zły jak są o nim opinie :)
Przeprowadziłem "kalibrację" tes...
Hej
Bardzo prosto pokazane i łatwo wytłumaczone. Niestety po niemiecku , ale warto zobaczyć. &t=?si=mNlh1Rr8MVou5lP7
Witam
Udało mi się zmiękczyć wode przy pomocy wody ro i jak w kranie mam 11 GH to teraz w akwarium mam 5 GH. I udało mi się też ją lekko zakwasić tak na 6,5 ph ale to dzięki chyba podłożu Controsoil....
Wrzucam bo może kogoś zainteresuje i może ktoś ma podobne wnioski.
Właśnie skończyłem robić testy dla PO4, NO3 i FE i poniżej wyniki:
test PO4 JBL 0,4 odczyt hanka 0,99 / 1,04
ACQUA 0,8 odczyt hank...
Witam forumowiczów,
Jestem początkujący akwarystą, założyłem akwarium 77 l,wymiary 60x35x35, na podłożu aktywnym yokuchi jiban soil w rogu piach. Start akwarium to 2.02.2023.Zastosowany filtr to Aquae...
Zapraszam do obejrzenia, udziału w ankiecie i dyskusji.
Fajnie omówione najważniejsze kwestie związane z twardością wody.
Zapraszam do poczytania artykułów na blogu dr Łukasza Kaczmarka:
https://wod...
Siemka. Jakieś 4 miesiace temu kupiłem filtr ro Arka myaqua 1900. Filtr był polecany przez paru znanych mi ludzi. Ma dużą wydajność, ma fajny wygląd i jest kompaktowy, ale też nie jest tani.Ale do rze...
Cześć,
mam problem z określeniem PH na podstawie dwóch testów od firmy Zoolek.
Test pH w zakresie: 4,5-9,0 pokazuje wynik 7.5 - tu jestem pewny
Test pH w zakresie: 6,0-8,0 pokazuje wynik 8< - tutaj...
Witam
Posiadam roślinne akwarium 112 litrów. Rośliny to lotosy, cryptokoryny, anubiasy, dzisiaj przyjdzie żabienica i jeszcze jakaś roślina. Posiadam filtr ro. W kranie mam wode o Gh jakieś 12 i Kh j...
Witam, zakładam akwarium 120L HT.
Oświetlenie - Chihiros LED RGB VIVID 2
Akwarium - 80x35x50
Podłoże - Platinium Soil Normal
Zestaw Co2
Planowane rośliny to w szczególności średnio wymagające ale i ...
|
|