Monte Carlo, rogatek sztywny a 25 lumenów
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Posiadam akwarium 120l, mam lampę marki Happet, 3000 lumenów, 8000k. Czy pod takim oświetleniem urośnie rogatek sztywny i trawnik z Monte Carlo? Czy muszę kupić lampę 4600 lumenów. Obecnie 25 lumenów na litr. Dodaję Carbo w płynie oraz Micro i Macro firmy FlorAqua.
-
Pietra
●
- Ranga: Początkujący
Micranthemum Monte Carlo może będzie rosło, ale szału nie będzie.
-
FoCuS_PL
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
Zobaczę ale chyba kupię lampę Chihiros, taką 5800 lumenów z regulacją
-
Pietra
●
- Ranga: Początkujący
Powiązane tematy
Witam,
Posadziłem w nowym akwarium Micranthemum tweediei ‘Monte Carlo' in vitro. Podłoże to ROTALA Maflora Light Normal (3-5mm) + nawożenie CO2.
Minęło już 4 dni od posadzenia, a ja nie zauważyłem ża...
ADA wprowadziła na rynek Micranthemum tweediei Pearl white - jasnolistną odmianę Monte Carlo.
Ciężko powiedzieć czy etiolacja utrzymuje się przez dłużczy czas, mamy nadzieję, iż to udana selekcja, za...
Witam serdecznie
16.09 po wieloletniej przerwie wystartowałem z nowym zbiornikiem.
Baniak od Growisa 75l - bez nawożenia CO2. W zbiorniku: bacopa Carolina i monte carlo.
Cykl azotowy dopiero w trakci...
Cześć,
która z wyżej wymienionych roślinek sprawdzi się lepiej w takich warunkach?:
-35x35x40, 49l brutto, ok.38l netto,
-oświetlenie chihros wrgb 2 slim 30, 31,5lumena/l netto, 0,6w/l netto,
-co2,
-z...
Cześć wszystkim,
Przyszedłem dzisiaj z pracy i zobaczyłem oto coś takiego na monte carlo. Listki zaczęły robić się szare od zewnątrz do środka. Czy ktoś wie co to może być? Bardzo proszę o pomoc w id...
Zapraszam do obejrzenia.
Przypominam o możliwości automatycznego tłumaczenia napisów na j.polski.
Opis rośliny w bazie roślin:
https://roslinyakwariowe.pl/baza-roslin/3124-micranthemum-monte-carlo...
Cześć moje Montecarlo odrywa się od podłoża aktywnego. Co może być przyczyną słabego ukorzeniania się tej rośliny?
Mam podłoże Master Soil Powder Powder 2.5 - 3 mm.
Suplementuje:
PO4 - 1-2 ml na ty...
Witam mam problem z rośliną Monte Carlo. Zamiast się płożyć po podłożu to ona rośnie pod podłożem.
Podłoże to ziemia ogrodowa przysypana kwarcem
oświetlenie to 198 wat pawer led
Podaje Co2 z butli
N...
Witam, chciałbym się dowiedzieć ile w akwarium roślinnym powinno być lumenów na jeden litr. Zakupiłem lampkę diversa led intenso 10,1w i jestem trochę przerażony bo wychodzi mi 26 lumenów na litr....
Akwarium 54l, podłoże dark soil, dwie belki led w sumie 31 lm/l i co²z bimbrowni
Z góry dziękuje za pomoc
|
|