Monte Carlo, rogatek sztywny a 25 lumenów - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Monte Carlo, rogatek sztywny a 25 lumenów

Liczba wyświetleń: 1295·Odpowiedzi: 2
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Posiadam akwarium 120l, mam lampę marki Happet, 3000 lumenów, 8000k.
Czy pod takim oświetleniem urośnie rogatek sztywny i trawnik z Monte Carlo? Czy muszę kupić lampę 4600 lumenów.
Obecnie 25 lumenów na litr. Dodaję Carbo w płynie oraz Micro i Macro firmy FlorAqua.

Pietra
Ranga: Początkujący

Micranthemum Monte Carlo może będzie rosło, ale szału nie będzie.

FoCuS_PL
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Zobaczę ale chyba kupię lampę Chihiros, taką 5800 lumenów z regulacją

Pietra
Ranga: Początkujący

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

IMG_20250814_142155.jpg

Micranthemum tweediei ‘Monte Carlo’

kajnia w Rośliny · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2790
Witam, Posadziłem w nowym akwarium Micranthemum tweediei ‘Monte Carlo' in vitro. Podłoże to ROTALA Maflora Light Normal (3-5mm) + nawożenie CO2. Minęło już 4 dni od posadzenia, a ja nie zauważyłem ża...
micaranthemum_tweediei_pearl_white_2.jpg

Micranthemum tweedei Monte Carlo Pearl White

Piotr Baszucki w Rośliny pierwszego planu · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2736
ADA wprowadziła na rynek Micranthemum tweediei Pearl white - jasnolistną odmianę Monte Carlo. Ciężko powiedzieć czy etiolacja utrzymuje się przez dłużczy czas, mamy nadzieję, iż to udana selekcja, za...
IMG_20220927_132956.jpg

Monte Carlo - nowy zbiornik

llukasik26 w Rośliny · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2246
Witam serdecznie 16.09 po wieloletniej przerwie wystartowałem z nowym zbiornikiem. Baniak od Growisa 75l - bez nawożenia CO2. W zbiorniku: bacopa Carolina i monte carlo. Cykl azotowy dopiero w trakci...
YouTube

Micranthemum Monte Carlo czy Hemianthus Cuba

Pastel w Rośliny · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2606
Cześć, która z wyżej wymienionych roślinek sprawdzi się lepiej w takich warunkach?: -35x35x40, 49l brutto, ok.38l netto, -oświetlenie chihros wrgb 2 slim 30, 31,5lumena/l netto, 0,6w/l netto, -co2, -z...
IMG_6684.JPG

Monte carlo zaczęły szarzec listki

Wislaa1989 w Rośliny · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3429
Cześć wszystkim, Przyszedłem dzisiaj z pracy i zobaczyłem oto coś takiego na monte carlo. Listki zaczęły robić się szare od zewnątrz do środka. Czy ktoś wie co to może być? Bardzo proszę o pomoc w id...
YouTube

Monogatunkowe z Monte Carlo (Green Aqua)

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2812
Zapraszam do obejrzenia. Przypominam o możliwości automatycznego tłumaczenia napisów na j.polski. Opis rośliny w bazie roślin: https://roslinyakwariowe.pl/baza-roslin/3124-micranthemum-monte-carlo...

Monte Carlo - odrywa się od podłoża

brunonatura w Rośliny · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2190
Cześć moje Montecarlo odrywa się od podłoża aktywnego. Co może być przyczyną słabego ukorzeniania się tej rośliny? Mam podłoże Master Soil Powder Powder 2.5 - 3 mm. Suplementuje: PO4 - 1-2 ml na ty...

Monte Carlo

Tomek82 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3175
Witam mam problem z rośliną Monte Carlo. Zamiast się płożyć po podłożu to ona rośnie pod podłożem. Podłoże to ziemia ogrodowa przysypana kwarcem oświetlenie to 198 wat pawer led Podaje Co2 z butli N...

Ile lumenów na litr wody w akwarium?

Evanthas w Oświetlenie · Odpowiedzi: 79 · Wyświetlenia: 105421
Witam, chciałbym się dowiedzieć ile w akwarium roślinnym powinno być lumenów na jeden litr. Zakupiłem lampkę diversa led intenso 10,1w i jestem trochę przerażony bo wychodzi mi 26 lumenów na litr....

Czy monte carlo pójdzie?

DmRO w Rośliny · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1487
Akwarium 54l, podłoże dark soil, dwie belki led w sumie 31 lm/l i co²z bimbrowni Z góry dziękuje za pomoc

Statystyki

Ten temat przegląda 1013 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 570930
 •  Liczba wątków: 48792
 •  Użytkownicy: 36922

•  Najnowszy użytkownik: wiewiórka_małkowicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1013 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.