Jaka "szczotka" do szklanych wlotów/wylotów
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Witam Jak w tytule chciałem dopytać jakie stosujecie szczotki/wyciory do szklanych rurek z filtra? Jakby ktoś mógł podrzucić nazwę, chodzi mi żeby były na tyle "miekkie" żeby nie uszkodzić szkła. Z góry dziękuję!
-
Dejv_95
●
- Ranga: Początkujący
Chlor , po wymoczeniu mam wycięty zmywak kuchenny na sznurku przywiazanym z dwóch stron i przeciagne przez rurki i są jak nowe i bez rys
-

przemow
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Kalisz
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Jak wyżej, wyciorek od chihirosa jest ok. Najlepszy jaki do tej pory miałem.
-

Akaruz
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Kraków
Powiązane tematy
Cześć
Poniżej film pokazujący rodzaje rurek szklanych.Bardzo fajnie przedstawione na filmie. ?si=VWmVDOYMbVloe0jP
Cześć, czy ktoś wie, która pompa power head pasuje do podżwirówki Ista? Ktoś coś próbował? Nawet nie musi pięknie pasować jak puzzle, ważne żeby działała przy zastosowaniu jakiejś redukcji. Bo już wie...
Witam,
Mam akwarium 450 litrów i nie wiem jaką lampę UV-C założyć?
Mam filter zew. Aquael Hypermax Link który ma węże 19mm.
Filter ma dwa wyloty co oznacza że musiałbym zamontować 2 lampy UV-C?
Rober...
W zestawie do filtra SunSun HW-602B na wyposażeniu jest przezroczysta rurka zasysająca, więc wiadomo jak będzie wyglądać za kilka miesięcy. Dodatkowo w akwarium Aquael Optibent 70 sięga około 3/4 od p...
Witam, jestem nowy na forum.
Chciałem prosić o małą pomoc i opinie na temat wlotów i wylotów do akwarium.
Najistotniejsze informacje: zbiornik o rozmiarze 80x40x40 = 128l (grubość szkła 8mm) + filtr A...
Chcialbym nieco usprawnic proces podmiany wody.
Spuszczanie wody z akwarium robie wezem prosto do sedesu, i tutaj to rozwiazanie mi pasuje (szybko i czysto).
Teraz chcialbym nieco usprawnic proces nap...
Cześć.
Startuję z krewetkarium ~12l.
Proszę polećcie mi wydajną i cichą pompę która ogarnie temat.
Ruszt 13 cm.
Dzięki!
Filtr unimax 500 mam od jakiś ośmiu lat, jednak od dobrych 5 lat nieużywany. Jak wiadomo model ten ma dwa wloty i dwa wyloty.
Dziś w wannie próbowałem go reanimować, woda szybko przepływa tylko z jedn...
Cześć,
jaka powinna być długość węża silikonowego do wyciszenia pompy podającej wodę z sumpa? Planuję pompę JEBAO DCP 5000 i rurki 32mm. Ktoś ma sprawdzony namiar na tergo typu węże? Na rynku widzę wę...
Akwarium jest , sump jest - pompy nie ma i nie mogę się zdecydować.
Jaką pompę (możliwie cichą ) polecacie . Potrzbeuję wydajność 12000.
Jak oceniacie pompy Aqua Nova z serii N-RMC?
|