Jak podłączyć nano rurki do dużego filtra
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Stajemy czasem przed problemem podpięcia rurek 12/16mm do węży o większej średnicy np. po wymianie filra na większy. Oczywiście nie musi się to wiązać z zakupem nowego kompletu wlotów i wylotów - wystarczy, że zastosujemy... Czytaj więcej »
-

roslinyakwariowe.pl
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Kraków
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Ja mam włożoną jedną rurkę w drugą i też działa.
-

Karol P
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Trochę ryzykowna opcja z węzęm jeden drugi. Gdy z czasem węże stwardnieją może być problem ze szczelnością takiego rozwiązania.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Miasto: Nowa Ruda
-
Akwaria
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Przydałby się redukcję do węży dla Fluvala fx4 i fx6 trudno na tych przekrojach zamocować grzałkę czy dyfuzor.
-
Garnetka
●
- Ranga: Początkujący
To był od zawsze problem. Węże "od pralki" są super bo nie zaginają się ale wszelkie przejściówki to kombinowanie z kawałkami węży i obejmami.
Może ktoś ma fajny patent i się podzieli pomysłem?
-

Piotr Baszucki
●
-
Akwaria
Cześć, No dobrze a czy w przypadku np. różnych przekrojów węży jak to ma miejsce w eheim 2226 gdzie out to 12/16 a in 16/22. Zmiana tego grubszego węża przez przelotkę na 12/16 nie odbije się negatywnie na pompie i nie doprowadzi z opóźnieniem do awarii filtra? Z tego powodu mam różne rurki wlotowo/wylotowe i drażni mnie ich inny wygląd czy też dlugość  Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka
-

soskad
●
- Ranga: Początkujący
Osobiście się tym nie przejmuję. Nie sądzę, żeby był to większy problem powodujący potrzebę rezygnacji z estetyki czy wygody.
Ludzie mają czasem tak zaniedbane akwaria i zarośnięte węże, że woda ledwo przez nie leci a mimo wszystko filtry pracują u nich bez problemu latami.
-

Piotr Baszucki
●
-
Akwaria
Powiązane tematy
Hej
Film jak w prosty sposób 1 wersję filtrów OASE przerobić (tuning), aby działały jak wersja 2. Film po niemiecku. &t=?si=B9Qhdg7q8R1DB2Sn
Szukam rurek przelewowych jak na dołączonym zdjęciu ? Kilka dni temu kupiłem Aquael Ultramax 1500 lecz dla mnie te standardowe rurki to porażka, chcę zastosować sprawdzone z Unimax'a lecz jeśli znajdę...
Witam
Posiadam filtr wewnetrzny aqua-flow 100,ale mam krótką deszczownicę jak ją mogę przedłużyc lub zrobić nową?
Witam, nie chciałam odkopywać starych wątków, więc postanowiłam założyć nowy z nadzieją, że może ktoś mi coś podpowie.
Jakiś czas temu zdecydowałam się na kubełek, wybór padł na Aquael Ultramax 1500,...
Hej
Jak prawidłowo ułożyć media filtracyjne w filtrze. Film po niemiecku 😁. ?si=G1e7WmI-_o4a7602
Kolejna nowość NEO/Aquario.
Akrylowe kolanka i dyfuzory znajdziecie tutaj: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/technika-co2-c-18.html?cPath=18&only_recommended=0&only_bundles=0&page=techni...
Hej,
może wpadam w lekką paranoję XD, ale czy to normalne, że filtry wewnętrzne (tu akurat Pat Mini) zamocowane do szyb na przyssawkach powodują lekkie, ale wyczuwalne drgania szyb w akwarium? Jak prz...
Może ktoś podpowie, po co jest ta zatyczka oraz czy musi być włożona?
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/filtracja/czesci-zamienne/glowice-pompy-pokrywy/zatyczka-wewntrzna-glowice-eheim-professionel-2...
Witam,
W akwarium mam dwa filtry zewnętrzne. Co by się stało gdybym jeden (mniejszy) podłączył pod zegar czasowy z oświetleniem. Star o 12, stop 21.
Dzień dobry wiem że to może trochę głupie pytanie ale czy zamawiał ktoś wirnik do filtra tetra ex1000 z strony invital?
Pytam ponieważ wirnik na zdjęciu wygląda całkiem inaczej niż naprawdę.
Z góry dz...
|
|