Witam od 3 tygodni posiadam akwarium więc dopiero zaczynam przygodę. Mam pytanie odnośnie tej samicy wyglada jak by była w ciąż. Proszę o poradę kiesy umieścić ją w kotniku. Z góry bardzo dziękuję
Cześć Kasiu. Daj sobie spokój z tymi kotnikami i ciążami Jakieś młode zawsze się uchowają. Chyba że z jakiegoś powodu chcesz zmaksymalizować ilość narybku….ale wtedy jedną z lepszych opcji przy hodowli gupika jest użycie roślin pływających.
Gupik faktycznie wygląda jak w ciąży, dodaj jakieś rośliny pływające (najlepsza jest wgłębka) i zostaw w akwarium. Gupiki zazwyczaj stają się "plagą" i nie trzeba im pomagać w rozmnażaniu. Dorosłe gupiki mogą zjeść trochę młodych, ale zazwyczaj i tak spor ich przeżyje.
Ali2121 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 6859
Cześć jeśli mój wątek się gdzieś dubluje to z góry przepraszam. Mam pytanie moja krewetka neocardina red cherry zaciążyła i ma tak dużą ilość jajeczek pod ogonem że mam wrażenie, iż te wypadną. Czy je...
rybykrewetki_i_inne w Zwierzęta· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3428
Pomocy, nie wiem co zrobić z samicą gupika. Wsadziłem ją do kotnika i po 2 godzinach urodziła. Czy mam ją odłwoić od małych do akwarium z rybami czy zostawić, ponieważ zauważyłem, że zachowuje się jak...
Pływający z rybami w Zwierzęta· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3667
Witam, w czwartek zaczęła kocić mi się samica gupika, zanim zauważyłem że się koci urodziła 6 sztuk narybku w ogólnym. Następnie przełożyłem ją do kotnika i tam urodziła kolejne 4 (te z ogólnego odłow...
emilion123 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2783
Witam.
Gnębi mnie następujące pytanie:
Co się dzieje z moją samicą gupika? Często bądź czasami podpływa do filtra i się przy nim zatrzymuje. Na ogół potrafi pokładać się na dnie lub zatrzymywać przy r...
martyjak w Zwierzęta· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2202
Witam,
w moim akwarium urodziły się małe pawie oczka. Mają już ok trzech tygodni. Do tego na 4 samice, 3 są ciężarne. Ile muszą mieć rybki, by można było je sprzedać? Akwarium ma tylko 54l, a aż 3 sa...
Kerniak w Zwierzęta· Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 5220
Hej!
Mam akwarium od tygodnia. Martwi mnie pewna rzecz - gupik dziwnie się zachowuje, a mianowicie pływa przy dnie, jest apatyczny i nie chce jeść. Dziwi mnie to ponieważ inne gupiki się tak nie zacho...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 190 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej