Tetra- PlantaMin - wasze doswiadczenia. - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Tetra- PlantaMin - wasze doswiadczenia.

Liczba wyświetleń: 1753·Odpowiedzi: 2
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Chcialem sie dowieciec czegos wiecej na temat tego nawozu. Jakie sa wasze spostrzezenia po nawozeniu tym preparatem:?: Szukam czegos dobrego a zarazem w rozsadnej cenie, ( na nawozy typu TMG mnie nie stac niestety :? ) a wydaje mi sie, ze
100ml za niecale 8 zl to korzystny zakup :P A moze lepsza jest sera florena :?: Czekam na jakies podpowiedzi :D

klaki

wik Kalisz
klaki napisał(a):.........Szukam czegos dobrego a zarazem w rozsadnej cenie, ( na nawozy typu TMG mnie nie stac niestety :? ) a wydaje mi sie, ze
100ml za niecale 8 zl to korzystny zakup .............

No nie wiem, to jednak 40zeta za 0,5 L - bo np. Nawóz Aqua Art Gainer Classic za 0,45 L kosztuje 21 zł w sklepie internetowym, z przesyłką ok. 27zł. albo PMDD na aukcji Allego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27549771 za 24 zł za 0,5 L
IMHO są to nawozy sprawdzone wielokrotnie, z dobrą opinią akwarystów (większości - moja też) no i jednak zdecydowanie tańsze :idea: :)

wik
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Kalisz

05 lip 2004, 13:48   (#3)  

Tetra PlantaMin w sklepie internetowym www.um-um.pl kosztuje kolo 28 zl :P ( jakos dziwnie te ceny ustalaja :wink: ) Ale przekonales mnie, twoje propozycje sa chyba bardziej oplacalne... choc sam nie wiem dlaczego jakos nie lubie kupowac przez internet ( chodzi o PMDD i te cale allegro). A czy jest w sprzedazy PGC w mniejszych opakowaniach?? 8) Mam male akwarium ( 20 l ) i prawie pol litra nawozu nie jest mi potrzebne :P

klaki

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

IMG20240829204547.jpg

Tetra Vital - dodałem i pojawiły się glony

Jacek Pawłowski w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3833
Hej Tak to jest jak jest dobrze a człowiek chce lepiej. Dodałem jedną nakrętkę Tetra Vital na Moje 64 litry. Stało się zielono na kamieniach od glona. Otoski mają co skrobać z kamieni. Poniżej opis ...
YouTube

Recenzja Testów paskowych Tetra 6in1 + aplikacja mobilna

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3873
Znalazłem taką recenzję, przygotowaną przez "ambasadora", materiału nie oceniam, po prostu wklejam, może ktoś będzie chciał zobaczyć aplikację na "na żywo".
YouTube

Film: Tetra - aplikacja do badania parametrów wody

roslinyakwariowe.pl w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 7750
Zapraszamy do obejrzenia filmu prezentującego wykorzystanie aplikacji Tetra na smartfony, służacej do prawidłowego odczytu i interpretacji wyniku testów akwarystycznych... Czytaj więcej »

Tetra CO2 Plus

mmagik123 w Nawożenie · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 17152
Witam, Dzisiaj na stronie sklepu natrafiłem na CO2 w płynie. https://sklep.roslinyakwariowe.pl/tetra-plus-250ml-p-20913.html?osCsid=6df84e45f95e8 A teraz pytanie do was : Jak się sprawdza w waszych...

Data przydatności Tetra CO2

limak.s w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 4899
Witam. Zakupiłem test kropelkowy firmy TETRA na zawartość CO2 w wodzie i mam podejrzenia, że jest on przeterminowany ponieważ nie wskazuje zupełnie żadnego stężenia niezależnie od ilości wlanego odczy...

Wasze doświadczenia z twardą wodą GH powyżej 20

Zafonek w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1471
Chciałbym Was zapytać o wasze doświadczenia z twardą wodą powyżej GH 20. Chodzi mi o doświadczenia z nawożeniem. Wyczytałem na forum że twarda woda gorzej przyjmuje CO2 Co do twardej wody zdania są po...

Aquart czy Tetra PlanaMin - które lepiej używać?

krystez w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 2529
Witajcie. Mam pytanie odnośnie nawozów. Które lepiej używać ? Aqua-art czy tetra plantamin?

Tetra PlantaMin - standardowy nawóz do roślin

zulix w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 18938
Dzięki uprzejmości przedstawiciela firmy Tetra wpadł mi w ręce nawóz Tetra Plantamin, który zdecydowałem się bezpłatnie pomęczyć dla rozwinięcia wiedzy własnej, dla satysfakcji a może też dlatego aby ...

JBL aquabasis plus - doświadczenia

Archenar w Nawożenie · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 9829
witam .. jako że wielu akwarystów spotyka to podłoże w sklepach to napiszę kilka moich spostrzeżeń bazując na zbiorniku 112l (podstawa: 80x35) * producent mocno przesadził z informacją na opakowani...

Doświadczenia z NitratEX

win75 w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 667
Chcialbym zapytac Was o doswiadczenia z przedmiotowym wymieniaczem jonowym. Nie od dzis wiadomo,ze isnieja dosc duze rozbieznosci w zawartosci NO3 wskazywanej przez testy roznych firm. Zalozmy jednak,...

Statystyki

Ten temat przegląda 225 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570983
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36929

•  Najnowszy użytkownik: maciej_domaszka

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 225 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.