pokon - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

pokon

Liczba wyświetleń: 1229·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok
jkkk3 Sędziszów

16 cze 2004, 20:44 pokon  (#1)  

czy oprucz symfini złotej dodawać pokon
-co daje pokon?

jkkk3
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Sędziszów

Marcin Baranowski Białystok

16 cze 2004, 22:39   (#2)  

Absolutnie nie ma potrzeby podawania pokonu jeżeli nawozi sięsymfonią złotą. Pokon stosuje się jako źródło mikroelementów nie ma jednak sensu mieszać tych nawozów. Symfonia jest pozatym znacznie lepsza, pokon zawiera całą kupę miedzi.

Marcin Baranowski
Ranga: Moderator

Miasto: Białystok

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

Pokon - Rośliny Zielone

piowo2007 w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 751
Czy skład tego nawozu będzie przydatny do dokarmiania roślin akwariowych? Zawiera dużo mniej miedzi niż inne rodzaje Pokonu przez co moze być mniej szkodliwy dla krewetek i ślimaków. Skład: Roztw...

Znowu POKON

j24 w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4236
Wiem że to już było, ale musiałem z powrotem wrócić do nawozu POKON przeciwko chlorozie (po PG ferro+ było trochę glonów). W jakich dawkach go stosować, na razie daje 1ml/50l/tydz.?

Nawozy: Aqua Plant, Pokon, Algin, co2???

tyrekmaciej w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1148
witam! mam pytanko co myslicie o zestawie tych nawozów?? w jakie dawki mam podawać do akwarium 160l??

Nawóz Pokon- co o nim myślicie?

kopers1 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1063
Zrobiony wedle receptury tzn dodałem łyżeczkę siarczanu potasu i siarczanu magnezu.Dopiero zaczynam, jak mam go stosować?? czy zanim zaczne zakupić symfonię.Poradźcie.

pokon

saint w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1612
pokon co to jest , gdzie mozna dostać i jak się stosuje

nawożenie pokon

tomdiaz w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2357
Jak nawozić nawozem pokon w moim akwarium i czy go rozcięczać? Akwarium 45l 48 wat oświetlenie obsadzone 65% roślinami

Jak usunąc miedz z POKON'u?

JakubikF w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4424
No właśnie. Czy ktoś z Was jakoś radził sobie z miedzią? Przychodzi mi do głowy wiele pomysłow, ale nie wiem, które da się zrealizować. Słyszałem, że część wrzyca do roztworu nawozu opiłki żelaza. S...

PMDD, POKON

Adam Kłos w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2873
Mam prośbę :) . Chciałbym sie poradzić co lepiej stosować Pokon? czy PMDD(nie oriętuje sie jak należałoby dobierać składniki i w jakich proporcjach).Czy stosowanie Pokonu może być groźne dla ryb?Chce...

POKON

Armek w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4219
Chciałem prosić o informacje na temat POKONU. Gdzie go można dostać i jak stosować.

Statystyki

Ten temat przegląda 282 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571011
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36936

•  Najnowszy użytkownik: m_d

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 281 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.