Absolutnie nie ma potrzeby podawania pokonu jeżeli nawozi sięsymfonią złotą. Pokon stosuje się jako źródło mikroelementów nie ma jednak sensu mieszać tych nawozów. Symfonia jest pozatym znacznie lepsza, pokon zawiera całą kupę miedzi.
piowo2007 w Nawożenie· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 751
Czy skład tego nawozu będzie przydatny do dokarmiania roślin akwariowych?
Zawiera dużo mniej miedzi niż inne rodzaje Pokonu przez co moze być mniej szkodliwy dla krewetek i ślimaków.
Skład:
Roztw...
j24 w Nawożenie· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4236
Wiem że to już było, ale musiałem z powrotem wrócić do nawozu POKON przeciwko chlorozie (po PG ferro+ było trochę glonów). W jakich dawkach go stosować, na razie daje 1ml/50l/tydz.?
kopers1 w Nawożenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1063
Zrobiony wedle receptury tzn dodałem łyżeczkę siarczanu potasu i siarczanu magnezu.Dopiero zaczynam, jak mam go stosować??
czy zanim zaczne zakupić symfonię.Poradźcie.
JakubikF w Nawożenie· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4424
No właśnie. Czy ktoś z Was jakoś radził sobie z miedzią?
Przychodzi mi do głowy wiele pomysłow, ale nie wiem, które da się zrealizować.
Słyszałem, że część wrzyca do roztworu nawozu opiłki żelaza. S...
Adam Kłos w Nawożenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2873
Mam prośbę :) . Chciałbym sie poradzić co lepiej stosować Pokon? czy PMDD(nie oriętuje sie jak należałoby dobierać składniki i w jakich proporcjach).Czy stosowanie Pokonu
może być groźne dla ryb?Chce...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 281 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej