Planta Gainer - zalalo mi instrukcje z opakowania. - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Planta Gainer - zalalo mi instrukcje z opakowania.

Liczba wyświetleń: 1358·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Mariusz K.
Witam ;]

Czy moglby mi ktorys z Szanownych Forumowiczow, przytoczyc instrukcje dawkowania ww nawozu. Zamowilem w skelpie internetowym i niestety podczas transportu/pakowania zalazlo mi instrukcje i nic nie widac.

Dziekuje i pozdrawiam.

Mariusz K.

24 maja 2004, 21:39   (#2)  

Nikt nie pisze, to przynajmniej pomogę koledze w potrzebie

Ze strony Aqua Art:

Planta Gainer Classic
Nawóz dla roślin wodnych i akwariowych. Doskonale wpływa na wzrost i piękny wygląd roślin w akwariach dekoracyjnych. Zachowuje skuteczność i stabilność w szerokim zakresie parametrów wody. Zawiera niezbędne makro- i mikroelementy w łatwo przyswajalnej dla roślin formie. Nie zawiera azotanów ani fosforanów, nie jest szkodliwy dla ryb ani roślin wodnych. Stosowany zgodnie z zaleceniami stymuluje wzrost roślin wyższych, hamując w ten sposób wzrost glonów. Opakowanie zawiera 450 ml nawozu, dawkę wystarczającą na 2250 litrów wody. Opakowanie z dozownikiem pozwala na wygodne i precyzyjne dawkowanie (jedno naciśnięcie podobno wynosi 2 ml).

Dawkowanie:

-Jeżeli zbiornik nie był wcześniej nawożony, jednocześnie 2 ml na 10 litrów pojemności akwarium.
-Następna dawka: każdorazowo 2 ml na 10L :arrow: podmnienianej wody
-Zalecane podmiany wody koło ~50% objętości akwarium

Uwagi:

- Nawóz TYLKO do akwariów słodkowodnych
- Nie mieszać z innymi środkami, przed podaniem do akwarium
- Środek plamiący, należy chronić skórę i odzież
- Nie przeznaczony do konsumpcji
- Chronić przed dziećmi :idea:
- Użyć przed datą ważności
- Przechowywać w temp. powyżej 4C

MaVrick

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

Opakowania Ferka 500 ml

waldimaszewski w Nawożenie · Odpowiedzi: 27 · Wyświetlenia: 10877
Witam, ostatnio tak sie zlozylo ze z racji posiadania menzurki laboratoryjnej 500 ml naszla mnie chec sprawdzenia pojemnosci butelki na nawozy FERKA 500ml, po odmierzeniu 500 ml wody w menzurce i prze...

Planta Gainer PRO Hydro Mineral - regulacja twardości

apper w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 6191
Mam akwarium z dużą ilością roślin i rybami, które preferują wodę średniej twardości. Akwa 375L. Niestety w kranie mam wodę bardzo twardą. Chciałbym przejść na 100% RO i sam doprowadzić ją do pożądany...

Planta Gainer Micro, a woda kranowa

Altarenos w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1664
Cześć. Przez przypadek kupiłem Planta Gainer Micro zamiast innego nawozu z mikroelementami. Dopiero w domu przeczytałem, że: Nawóz mikroelementowy dla roślin wodnych i akwariowych do przygotowania w...

ELOS Planta 2 ??

Kamil Sobala w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 888
Witam co myślicie o nowych nawozach ELOS Planta 1 i Planta 2. Rozważam fakt przejścia na inny system nawożenia z nawozów Ferka ponieważ są one już mało dostępne.

Microbe-Lift zmienia opakowania i nazwy produktów

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 6140
nitrogen.jpg Zmiany w produktach Microbe-Lift: - produkty Microbe-lift stopniowo bedą zmieniać swoje etykiety na ich nową, uatrakcyjnioną wersję - niektóre produkty Microbe-lift stopniowo zmienią...

Różne opakowania Ferki - o co kaman?

Borygo w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1597
Witam. Chcę wystartować nowy baniak stosując całą linię nawozową ferki. Właśnie stanąłem przed zakupem nawozów w płynie, lecz dziwią mnie całkowicie różne wzory opakowań dostępne na rynku. Dla przykła...

Aqua Art Planta Gainer Caps

Usunięto użytkownika 24960 w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2734
Witam, noszę się z zamiarem założenia krewetkarium 25 l na podłożu aktywnym BWS Shrimp Soil. Planuję trzymać w zbiorniku krewetki CR, w związku z czym muszę uważać na jakość wody. Ponieważ nie lubię b...

Planta gainer Macro red

yayo25 w Nawożenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 3948
Nawóż makroelementowy dla roślin wodnych szybko rosnących Planta Gainer PRO Macro Red Zastosowanie: Nawóż MIKROELEMENTOWY skomponowany specjalnie dla gatunków szybkorosnących roślin łodygowych........

Pomoc przy zakupie nawozow z serii Planta Gainer

artspeed w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1154
Witam serdecznie o jakiegoś czasu nawoże akwarium gotowym mikro i makro z allegro, jednak nie jestem zadowolony . Rosliny sa porosniete glonami a szyby tak czesto zachodza ze juz trace cierpliwosc . C...

Czy mogę już nawozić Planta Gainer Classic?

Miki_2011 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1232
Witam, Mam pytanie do fachowców, czy mogę już nawozić Planta Gainer Classic raz w tygodniu? Opis mojego akwarium: 1. Akwarium 35x35x35 2. 2x 7,2W LEDIntenso Diversa, 7 godzin 3. ADA Amazonia ...

Statystyki

Ten temat przegląda 262 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570997
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 262 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.