Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Czego brakuje dla Zabienicy?.Liscie sa dosc ladne.Oswietlenie 06W na lirt,12 godz. wody twarda,ph7,leje rozne nawozy oraz daje co2.Objawy lodyga przy korzeniu gnije.
-
lubin
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Lubin
Spróbuj tabletki pod korzenie np: Sera Florenette A,powinno pomóc.
Pozdrawiam.
-
BEHEMOTH
●
Czy naprawdę nikt nie miał takiego problemu?. Do tych co mają po kilka set postów - nie chce wam się pisać?, czy nie wiecie jak mi pomóc.
-
lubin
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
To zależy jak dawno ją wsadziłes? Jesli niedawno to prawdopodobnie odchorowuje przeprowadzkę.Jesli dawniej (przynajmniej rok) Podłoże mogło sie zbytnio zamulić.
lanie różnych nawozów niekoniecznie przynosi dobre skutki.
om purnam adaha purnam idam
-

artn
●
- Miasto: Radom
Czy naprawdę nikt nie miał takiego problemu?. Do tych co mają po kilka set postów - nie chce wam się pisać?, czy nie wiecie jak mi pomóc.
-
lubin
●
lubin napisał(a):Czy naprawdę nikt nie miał takiego problemu?. Do tych co mają po kilka set postów - nie chce wam się pisać?, czy nie wiecie jak mi pomóc.
Witam
Podaj parametry wody takie jak No3 ,Fe,Kh,Po4.I jakie nawozy stosujesz nazwy to może ktoś Ci pomoze bo narazie to można spekulować,czy masz niedobory czy może nadmiary pierwiastków i przez co łodyga gnije.
Pozdrawiam Jacek Pawłowski
Ostatnio edytowano 27 maja 2004, 11:39 przez Jacek Pawłowski, łącznie edytowano 1 raz
-

Jacek Pawłowski
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
Niestety tych parametrów niezanam.Nie sadziłem ze to bedzie tak trudne do wyjasnienia.
-
lubin
●
Powiązane tematy
1. 120x50x50- 300 litrów
2. Lampa LED SKYLIGHT Hyperspot L, 8 godzin świecenia
3. Co2 butla z elektrozaworem
4. Podłoże Aqua Soil Amazonia ADA , ADA Power Sand Advance
5. Filtr Eheim Professionel 3 12...
Hej. Robiłem restart jakieś 3tyg. temu, rośliny słabo rosną i w niektórych pokazują się brązowe lekko zawinięte liście. Zastanawiam się czego może brakować.
W załączniku opisane parametry wody oraz z...
Witajcie
Od jakiegoś miesiąca próbuje się z aromaticą i chyba polegnę . Może ktoś podda jakiś pomysł czego dodać żeby bylo lepiej. Jest tak
DSC_1326_1.JPG
Parametry akwarium.
Litraż 86
Podłoże już...
Witam.
Mam akwarium 126l na ziemi ogrodowej przykrytej drobnym zwirkiem, mam też plażę z piasku. Oświetlenie zbudowane na power ledach,zbiornik otwarty a filtr to Hw 302.
Czego brakuje rośliną, nieros...
Cześć. Mam akwarium 360l wody jest 300
Podłoże to piasek, ziemia, kulki GT i lignit.
Oświetlenie 4x54w T5
Świeci się od 12 do 22
Nawożenie to KNO3, KH2PO4 i Profito
Dziennie podaje
3ppm azotu
0,2ppm ...
Witam
Od początku
Posiadam akwarium 1080 l nawożę solami, z mniejszymi bądź większymi sukcesami - jak do tej pory :D
Ponieważ zdarzyła się mi przeprowadzka wraz z całym akwa i sprzętem trafiłem na...
Witam
Posiadam akwarium 80 litrów na amazoni podłożu (10 miesięcy ma )
światło twistar
Nawożenie od 2 tygodni EI
Mikro seachem flourish comprehensive
Podmiana 50%
Filter eheim 25
Co2 podaje jak się...
Witam mam problem z roślinami czego im może brakować. Do nawożenia stosowałem mikro i makro oraz co2 wszystko w płynie, ostatnio zakupiłem nawozy uzupełniające żelazo, azot, potas, magnez, fosfor. Czy...
Witam,
Od jakiegoś czasu nie mogę ogarnąć mojego akwarium, które jest już prawie rok. Cały czas próbuję ale jakoś ze słabym skutkiem. Najgorszy objawy na roślinach czerwonych jak na zdjęciach. Macran...
Witam na starszych liściach Pogestemona Kimberly i Macrandry red występują dziwne odbarwienia,nie wiem czy ta roślina tak ma czy to niedobór
|
|