Zakup Chelatu Fe w okolicach Katowic - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Zakup Chelatu Fe w okolicach Katowic

Liczba wyświetleń: 3026·Odpowiedzi: 7
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Arkadiusz77 Sosnowiec
Serdecznie witam :D
Od dluższego czasu bezskutecznie poszukuje Chelatu Fe lub mikrovitu Fe w okolicach Katowic, Sosnowca ale każdy sklep ogrodniczy a nawet hurtownie jakos niespecjalnie są zainteresowane tematem :( . Wszędzie słyszę że Oni maja GOTOWE nawozy jedynie . Dlatego mam wielka prośbę do wszytkich którym udało sie dostać w moich okolicach te specyfiki (lub inne równie przydatne w uzupełnieaniu niedoboru Fe) o jakikolwiek kontakt, namiar na sklep gdzie mógłbym zakupic owo cudo. Jedynie co udało mi sie wypatrzyć to pewien nawóz żelazowy o nazwie Plantella piszą tam że ma 72 g Fe/litr. Ale więcej nic nie pisza. Produkuja go niestety nie u nas. Więc nie wiem czy ten nawóz sie nadaje. Jesli ktokolwiek nawoził nim to prosze o rady.
Za pomoc bardzo dziekuję.
Arkadiusz 77

Arkadiusz77
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Sosnowiec

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
l3vy Starogard Gd.

06 maja 2004, 10:24   (#2)  

www.intermag.pl zadzwon do nich i spytaj gdzie w Twojej okolicy sprzedaja Mikrovit Fe. Mi podali gdzie na terenie 3Miasta moge kupic.

Pozdrawiam.

l3vy
Ranga: Początkujący

Miasto: Starogard Gd.

AdamAGP Tarnowskie Góry

06 maja 2004, 13:59   (#3)  

Gdzie są jakieś sklepy chemiczne w Katowicach

AdamAGP

Miasto: Tarnowskie Góry

Arkadiusz77 Sosnowiec

07 maja 2004, 19:34   (#4)  

A skoro w Katowicach tak z Chelatem krucho to może ktoś z Warszawy wie gdzie nabyć ten specyfik w swoim mieście, bardzo proszę o wszelkie informacje.

Arkadiusz77

14 maja 2004, 13:42   (#5)  

Arkadiusz77, dowiedziałeś się może, gdzie można dostać chelat żelaza? Też jestem z Sosnowca.

pynia

Arkadiusz77 Sosnowiec

15 maja 2004, 23:11   (#6)  

Niestety nie :( ale wciąż szukam jeśli dowiem się czegokolwiek to napiszę na forum.
Pozdrawiam

Arkadiusz77

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Arkadiusz77 Sosnowiec

18 maja 2004, 16:52   (#7)  

Witam
Chelat Fe i nie tylko :) można zakupic u kolegi na grupie o nicku- Mundi- polecam ceny bardzo uczciwe a obsługa profesionalna na 100 % z pełna odpowiedzialnością polecam.
Pozdrawiam.

Arkadiusz77

29 cze 2004, 17:30   (#8)  

A ja proponuję wymiankę - jak cię jeszcze interesuje - Fe na fosforanki, lub symfonię złotą. Mam prawie 1kg Fe z intermagu. Tak samo Mn i MgSO4.

raffaell

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

Parametry kranówki i wody z akwarium a zakup fitra RO???

poldeczek1 w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 633
Witam mam prośbę ponieważ mam problemy w akwarium (padają krewetki amano ) dodatkowo trochę problemów z glonami krasne/ nitki. Mam podejrzenie ze to przez podmiany wody bo leje wodę z kranu z uzdatn...

Zakup nawozów - po przeczytaniu info doznałem wstrząsu:D

Norbix w Nawożenie · Odpowiedzi: 54 · Wyświetlenia: 9303
Właśnie chciałem sobie dogodzić i zafundować roślinkom luksus kupując zestaw nawozów(do dziś musiało im starczać co2 6.9ph i 2x70w hqi na skromne 240l),jako że jestem zielony w sprawach nawożenia,kupi...

rozpuszczalność chelatu fe

vieri w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 977
witam,czy można a raczej czy do się rozpuścić 50g chelatu fe w 200ml wody,chodzi mi o jak najmniejszą ilość roztworu

Dawkowanie chelatu Fe

girzol w Nawożenie · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 6510
Witam Mam małego heńka i zaczął zółknąc podobno to od za małej ilości żelaza. Kupiłem chelat Fe bo ferro-active nie przyniósł żadnych skutków. Jednak nie do końca wiem w jakich dawkach jak często i j...

Dawkowanie chelatu Fe 8%

wujek_bogdan w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5247
Obecnie nawożę serią PG Classic + Macro. Jednak ten zestaw okazał się niekompletny. W liściach pojawiały się dziury, na bank brakowało potasu. Odkąd dodaję 15ml K2SO4 / dzień liście są dużo większe i ...

Siarczan cynku zamiast chelatu cynku oraz .....

Gość w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 722
Witam. O to zestaw pytań do Was :wink: 1. Czy ktoś z Was korzystał z siarczanu cynku zamiast formy chelatowanej? 2. Jakie są dopuszczalne i bezpieczne stężenia cynku w akwa bez straty organizmów ż...

zakup nawozów

pawel_ok w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1321
może wiecie gdzie w okolicach lublina moge kupić małe iości chelatu żelaza i sarczanu potasu chodzi mi ilości kilku gram, bo nie chcę kupowac opakowań kilogramowych lub większych

Czysty 15% Mg z dodatkiem chelatu Fe firmy Agzecol

REGUS w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2322
Czesc. Mam taka propozycje by ktos madrzejszy odemnie rozwazyl by sens stosowania takiego specyfiku. Sprzedawane to jest jako: "Nawoz przeciwko brazowieniu igiel" to 250g 15% Mg z chelatowanym Fe. ...

Mikrovit Zn z chelatu cynku forte 14

AH w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1601
Ile gram chelatu cynku forte 14 trzeba rozpuścić w 1 litrze wody, aby uzyskać roztwór o składzie zbliżonym do 1 litra płynnego Mikrovitu Zn?

Statystyki

Ten temat przegląda 395 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571611
 •  Liczba wątków: 49481
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: michal_ramola

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 395 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.